Do kada misle klonirati partizanske mirovine?

25

Do kada misle klonirati partizanske mirovine?

Ovakve nasljedne mirovine nekima omogućuju da bez dana radnog staža žive kao paraziti..

Ukidanjem ovakvih mirovina bi se omogućilo značajno uvećanje mirovina onima koji su ih zasluženo stekli poštenim radom, komentirali su na stranici Bruna Esih gradonačelnica Zagreba.

Podsjetimo, danas 75 posto partizanskih mirovina su naslijeđene mirovine, a svega 25 posto su starosne „prave“ partizanske mirovine.

Najmlađi korisnik partizanske mirovine rođen je 2001.

Dolaskom SDP-a na vlast 2001. porastao je broj partizanskih mirovina za 6000!

Od 1990. (i prije) Hrvatska je plaćala milijarde kuna za oko 140 000 korisnika tih mirovina (45 godina nakon rata) što je devastiralo Hrvatsku i u Jugoslaviji i danas. Čak dan danas, 72 godine nakon rata, Hrvatska isplaćuje stotine milijuna kuna iz džepa poreznih obveznika za te mirovine!

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  Baš me interesira po kojoj osnovi, po kojem zakonu, može netko rođen 2001.g. biti korisnik partizanske mirovine??! Ispada da je to nekakvo obiteljsko naslijedno pravo? I da se sazna tko je ,,zaslužan” za takav propis-zakon, pa da odgovara za tešku pljačku državne imovine!!!

 • Istina

  Oni nisu zaslužili mirovine. Pobili naše na Bleiburgu i Križnim putevima i još ima za to dati mirovine. Gdje to ima na kugli zemaljskoj? Ovi koji su još živi trebali bi iza brave. Dokle će hrvatski narod financirati svoje krvnike?

 • Argus Panoptes

  Dok god traje iluzija u narodu da SDP nije HDZ ili obrnuto.

 • Dusko Besenic

  Do kada će to trajati? Dok Hrvatsku ne budu vodili POLITIČKI HRVATI, za što nije dovoljna samo Predsjednica!

 • Istina

  Na žalost, do toga će još puno vode proteći rijekama.

 • Istina

  HDZ je mogao po tom pitanju dosta toga riješiti, ali na žalost, ne da nije mogao, nego nije htio. Za SDP znamo koja je to i kakva je to, ja bih rekao crvena banda, a ne stranka. HDZ umjesto da je ukinuo neke zakone koje je donio SDP, a mogao je, HDZ je provodio te zakone u djelo. Ja od 2000. godine do danas imam osjećaj da HDZ i SDP koordinirano rade. SDP donosi neke zakone, ali ih ne smije provesti u djelo, boje se bunta naroda. Na pr. slučaj Gotovoina. HDZ dolazi na vlast i odmah hajka na Gotovinu na temelju zakona koji je napisao Josipović, a usvojila Račanova Vlada. To je samo jedan od primjera. Sada treba ratificirati Instanbulsku konvenciju. Je li misliš da HDZ to može ratificirati s Mostom, Hasanbegovićem, Esih, Glasnovićem? Naravno, ne stavljam u isti kontekst Most i ovih troje hrvatskih domoljuba. Moj stav je o Mostu poznat, nego samo hoću reći da Plenković može ratificirati Instanbulsku konvencimju upravo s ikipom koju sad ima. Vrijeme će sve pokazati.

 • Argus Panoptes

  Sve na svome mjestu,dijelim vaše mišljenje.

 • bubnjar

  To je valjda kao autorsko pravo, koje istječe tek 70 godina nakon smrti autora.
  Umjetnici partizani su bili umjetnici u ubijanju nevinih i Bogu milih. Svi uživaju u djelima tih umjetnika, očito i naš državni vrh koji i dalje brani partizanska autorska prava.

 • Maks

  Nije mogao mjenjati, uvjet koalicije s mostom “neeema revansizma – Petrov. Da li je htio druga je stvar, dio HDZa jest sigurno ali nikad nebi skupili vecinu da izglasaju zakon, nema je.

 • Istina

  Moglo se to odraditi davno prije Mosta. Mogli su oni i lustraciju izglasovati još prije 2000., ali nisu htjeli piliti granu na kojoj sjede.

  http://croatiarediviva.com/2017/08/13/izgledala-danas-hrvatska-da-izglasan-proveden-hsp-ov-prijedlog-zakona-lustraciji/

 • Maks

  Nisu mogli izglasat lustraciju jer nije postojala vecina, u ono vrijeme 80% HDZ vrhuske bilo je protiv. HSP je 1988 ili 89e predlozio u saboru zakon o lustraciji, greska, to se radi kad si siguran u vecinu . Odbijeni tema zamrznuta, time donijeli udbasiji preko 10 godina mira. Sada je kasno za lustraciju, Manolic i takvi odlaze prirodnim putem neosudjeni, jedino to je i bila svrha Mosta i pozadine. Karamarko je bio zadnja sansa da se eventualno sudi kojem zlocincu, sad mozda osude kojeg udbaskog atentatora njih ima jos dosta i mladji su.

 • Istina

  Sam kažeš da je onda 80% HDZ vrhuške bilo protiv. Znači, ipak je bilo do HDZ-a što ja cijelo vrijeme pišem. Ovdje si se malo zeznuo. Napisao si “1988 ili 89”, a mislio si na “1998 ili 99.”

  Nije kasno za lustraciju. Na pr. može se lustrirati većinu kadrova u SDP-u kao i dobar broj kadrova u HDZ-u, a da o drugim strankama i ne govorim. Oni se samo rotiraju umjesto da ih se lustrira.

  HDZ snosi najveću odgovornost za to što nije izvršena lustracija. Dovoljno je samo pročitati što su povodom toga govorili Vlado Šeks i Akademik Antun Dubravko Jelčić. Toliko licemjerja od strane ove dvojice je stvarno i previše.

  Prvi dio: http://croatiarediviva.com/2017/07/09/dr-sc-izida-pavic-mr-sc-blanka-matkovic-27-godina-cekamo-zakon-lustraciji/

  Drugi dio: http://croatiarediviva.com/2017/07/30/hdz-rusio-prijedloge-hsp-ovih-lustracijskih-zakona-1998-godine/

  Treći dio: http://croatiarediviva.com/2017/08/13/izgledala-danas-hrvatska-da-izglasan-proveden-hsp-ov-prijedlog-zakona-lustraciji/

 • Maks

  Sigurno da je bilo do HDZa, tada je vladala Pasaliceva struja, koju je Sanader potjerao. Pasalicevci su i srusili Karamarka , Seks i Sanaderovci ih prevarili ponovo, instalirali Plenkovica – Pasalic se izjasnio i za tripartitualnu vladu, meni je isti kao Mesic ili Manolic koji su otisli ranije…

 • damir

  Ne treba nikom zdravom tko nije došao do bar 60. godina života i bar 35. godina staža dati ikakvu mirovinu iz jednostavnog razloga – nisu punili proračun, i netko mora nekako izmisliti te novce.

  A ovo s partizanskim mirovinama, za to bi trebali odgovorati HDZ i SDP, i jedni i drugi imaju partizane u svojim redovima kojima odgovara plaćanje zasluga za ratovanje u nepostojećoj kvazidržavi.

 • Istina

  Mene to ne zanima. Za mene su Pašalić, Sanader, Jadranka Kosor (Suzana Vlaisavljević), Šeks, Manilić, Mesić, Boljkovac (uginuo), Perković, Plenković i sl., ista banda. Što se tiče Karamarka i on je u početku bio uz Mesića i to nakon što je isti s Manolićem pokušao maknuti Tuđmana. Doduše, kratko vrijeme je bio savjetnik Mesiću kad je bio predsjednik Hrvatske, a to se dogodilo nakon pokušaja puča od strane Mesića i Manolića, kasnije napustio Mesića. Nakon što je napustio Mesića počela je priča da je radio za udbu. I sam sam to dosta dugo vjerovao. Onako sam se pitao zašto netko tko je podržao Mesića nakon pokušaja puča i bio njegov savjetnik kad je ovaj bio predsjednik, ne bi bio udbaš? Tek kad sam na Internetu pročitao izjavu Josipa manolića u kojoj tvrdi da je Karamarko radkio za udbu, onda sam počeo sumnjati u to. Tad sam sam sebi rekao, da je Karamarko radio za udbu, onda bi ga Manolić štitio i ne bi ga prokazivao. Imam jedan primjer iz svog kraja. Prije ovih promjena dvojica iz mog kraja su optuživali trećeg čovjeka iz mog kraja da je radio za udbu. Došle promjene, ovaj što je bio optužen došao iz Njemačke, prije nije smio, prodavao hrvatske bedževe, zastavice i sl. i tko god ga je poznavao nije htio od njega kupovati. Ljudi su govorili da neće kupovati od udbaša koji sada glumi domoljuba. Nedugo zatim on umire. Nakon njegove smrti izlazi knjiga Čuvara Jugoslavije i kad tamo ima se što vidjeti. Njega nigdke nema, a ova dvojica tamo. Jedan od ove dvojice je u Njemačkoj pratkio svog rođenog brata koji je bio u HOP-u i nije smio ovamo u vrijeme Jugoslavije. Jedan radio pod kodnim imenom “Zele”, a drugi pod imenom “Vojin”.

 • Maks

  Najgori su oni koji nekog optuzuju da je udba bez i jednog dokaza, gusteri i jazavci stite sami sebe, stara udbaska taktika.

 • Diana Majhen

  hdz i sdp nikada neće biti za lustraciju. previše je očeva, majki, babi i ostale rodbine koja se mora zaštiti, počevši od predsjednika vlade pa nadalje. a neki još uvijek štite i sami sebe.

 • Istina

  Zato sam negdje i napisao da nisu ludi piliti granu na kojoj sjede.

 • Diana Majhen

  karamarko nije nikada radio za udbu. sigurno

 • Diana Majhen

  je, na što bi to ličilo, dodju doma i moraju reći npr tatici – ‘oprosti, ćale, al morat ćemo te lustrirati’ 😀 ja nekako mislim (i nadam se kako nisam u pravu) da smo odavno već izgubili državu. ako pogledaš tko vlada, to su potomci istih onih koji su nas ubijali i zatvarali u ex jugoslaviji. ništa se nije promijenilo. isti ljudi, ista ideologija, ista proganjanja. jedino nas još ne ubijaju na svakom koraku, nego tu i tamo

 • Istina

  Znam i ja sada. Nego sam nakon što je napustio Mesića sumnjao u njega. Nije mi bilo jasno zašto netko podržava nekoga tko je pokušao puč u vrijeme Tuđmana.

 • Istina

  Već sam na jednu drugu temu napisao da se komunizam potrošio, pa se komunizam nadomjestilo neoliberalizmom. Glumci isti, uloge iste. Da im se pruži prilika opet bi nas ubijali kao što su to radili na Bleiburgu i Križnim putevima. Neki od njih su mislili, željeli i nadali se da ćemo izgubiti Domovinski rat, pa da će nas opet ubijati. Na njihovu žalost to se nije dogodilo.

 • Diana Majhen

  i ja sam dugo sumnjala, ne to da je radio za udbu, znala sam da nije, nego u sve što radi, radi mesića i manolića. tek kada je došao na vlast postalo je jasno da je ok, al zato su ga i srušili

 • Diana Majhen

  da smo izgubili rat, odavno bi vapno bilo preko nas. šteta pa ga mi nismo znali upotrijebiti

 • Istina

  I kod mene isti slučaj.