Pratite nas

Pregled

BRUNA ESIH: Dolazim u Vukovar!

Objavljeno

na

Bruna Esih u Bujici: “Nije zločinac pekar koji siromašnoj bakici pokloni kruh, zločinci su oni protiv kojih ćemo prosvjedovati u Vukovaru!”

Abolicija ne uključuje oprost za ratne zločince, a oni su se tako zakamuflirali. Prije tzv. mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja naše su vlasti imale podatke o 2.500 osoba koje se sumnjičilo za ratni zločin, u međuvremenu je taj broj gotovo prepolovljen na 1.400 da bi pao na sramotnih 40!

Na kraju su podigli optužnice za svega 20-ak zločina, a ti počinitelji su uglavnom nedostupni hrvatskom pravosuđu – iznijela je skandalozne podatke u Bujici na Z1 predsjednica Neovisnih za Hrvatsku, saborska zastupnica Bruna Esih, smatrajući sa su to razlozi zbog kojih žrtve nemaju povjerenja u pravosudne institucije i da će zato 13. listopada prosvjedovati u Vukovaru.

Za nekažnjavanje zločinaca odgovornim smatra sve dosadašnje Vlade, a u aktualnoj je Milorad Pupovac “glavni stup” – pa ne čudi što se Penava pobunio, smatra Esih.

Na duhovit način komentirala je i tobožnji ‘atentat’ na Dolcu te promptni pronalazak ‘počinitelja’.

Zanimljivo je kako je Ranko Ostojić stao u obranu Milijana Brkića u tzv. aferi elitne prostitucije – primjećuje Esih i dodaje: – Kako to da ga nije napao, a on je kao neka oporba i zastupnik SDP-a koji inače ne propušta takve prilike?!

Esih je u Bujici otkrila da bivši ministar graditeljstva Lovre Kuščević nije htio podatke o sumnjivim poslovima svoje prethodnice Anke Mrak – Taritaš u Gunji proslijediti nadležnim institucijama, na koje se u posljednje vrijeme tako često poziva…

Analizirala je i četiri načina na koji Andrej Plenković manipulira ljudima te njegov briselski vokabular, zbog kojeg ga je nazvala “parlavoraitrikante premijerom”!

Što vi mislite o ovoj temi?

Pregled

Glasnović: Jedan od temeljnih postulata razaranja kulturnog identiteta Zapada je napad na obitelj

Objavljeno

na

Objavio

♦ Što je Frankfurtska škola i kako je ona uvela primjenjeni marskizam u današnju zapadnu civilizaciju?
♦ Pretvara li Frankfurtska škola homoseksualizam i pedofiliju u novu vrstu religije?

♦ Koliko će još dugo u Saboru biti samo muški i ženski zahodi, a kada će biti izgrađeni i ostali transgender zahodi?
♦ Kako kontrola misli na Zapadu djeluje protiv ‘govora mržnje’?

♦ Kako iznošenje istine u Kanadi može postati protuzakonito?
♦ Služi li konceptualna umjetnost zaglupljivanju ljudi?

♦ Je li apatija novi ateizam?
♦ Kakvi su psihoprofili vodećih svjetskih boljševika?

♦ Što su tabu teme zemalja tzv. slobodne zapadne civilizacije?
♦ Što komunistima predstavlja ‘plemenita mržnja’?

♦ Što znači nedavni jugoslavenski ‘bal vampira’ u Mimari?
♦ Kako su vlasničkim strukturama međusobno povezani glavni svjetski mediji?

♦ Kako se društvenim mrežama širi komunistički anarhizam?
♦ Kako je kadrovska politika u HDZ-u i njegovim frakcijama stvorila u Hrvatskoj protuhrvatsku političku elitu?

♦ Generalski zbor, bivši JNA oficiri i kameleoni.

Razgovor o ovim i drugim pitanjima pogledajte na Podcastu Velebit.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Zagreb 21. i 22. veljače – Povijest hrvatske političke emigracije u 20. stoljeću

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Međunarodna konferencija “Povijest hrvatske političke emigracije u 20. stoljeću” održat će se u Zagrebu 21. i 22. veljače, organizira je Centar za istraživanje hrvatskoga iseljeništva, a suorganizator joj je Hrvatska matica iseljenika (HMI).

O bogatoj, burnoj i često puta tragičnoj povijesti hrvatskog iseljeništva u svojoj paralelnoj borbi za opstanak daleko od domovine, još uvijek se malo zna. S jedne strane bila je to borba za fizički opstanak doseljenika jer su nepoznavanje jezika i kulturološki šok otežavali proces asimilacije i integracije u novim sredinama, a s druge se strane čvrsto njegovala borba za očuvanje hrvatskog nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta, ističu iz HMI-a.

Posebno je zanimljiva povijest hrvatske političke emigracije, koja nažalost u Hrvatskoj često ima negativan imidž, kako u široj javnosti, tako i među velikim brojem hrvatskih znanstvenika i znanstvenih institucija. Trebalo bi puno vremena i prostora da se odgovori zašto je tome tako.

Jedan od razloga za organiziranje dvodnevne konferencije je činjenica da je hrvatska politička emigracija, kroz političke stranke, pokrete te istaknute pojedince u iseljeništvu, imala važnu ulogu u društveno političkim događajima koji su se odigrali u Hrvatskoj u dvadesetom stoljeću, poručuje organizator.

Sliku hrvatske političke emigracije, njenu ulogu i istaknute pojedince na konferenciji će pokušati približiti 30-ak sudionika.

„Hrvatska politička emigracija: nastanak, podjele, kontroverze“, „ Nasilje kao sredstvo političke borbe hrvatskih iseljenika početkom 20. Stoljeća“, „Hrvatsko proljeće i hrvatska politička emigracija: međusobni odnosi i utjecaji, ujedinjenje i zajednička borba za Hrvatsku“, teme su o kojima će govoriti Danijel Jurković, Marin Knezović i Tomislav Đurasović.

Djelovanje Hrvata u Južnoj Americi i Australiji približit će Marina Perić Kaselj i Vice John Batarelo analizirajući Prvi svjetski rat i iseljenički pokret Jugoslavenska narodna obrana te maštanja o slobodnoj Hrvatskoj i konkretna djelovanja.

Konferencija će biti prilika da se progovori i o istaknutim pojedincima hrvatske političke emgracije Bruni Bušiću, Bogdanu Radici, Juri Prpiću, ali i drugima, manje poznatim emigrantima. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari