Pratite nas

Politika

Bruna Esih: Istina je temelj ostvarenja društvene pravednosti, stvarnog dijaloga i međusobnog uvažavanja

Objavljeno

na

Želja mi je da u političkom i javnom prostoru izravno doprinesem raspravi o bitnim nacionalnim i društvenim temama, s jedinim ciljem – bolje budućnosti!

Bitnim preduvjetom svakog budućeg razvoja i prosperiteta naše domovine Hrvatske smatram odgovorno suočavanje s prošlošću – utvrđivanje cjelovite povijesne istine, pravedan odnos prema svakoj žrtvi i uklanjanje totalitarnog naslijeđa iz svih društvenih sfera.

Sve ono što nas razlikuje čini nas ljudima.

Ali kao društvo dijelimo ista prava, pa tako i pravo na istinu. Ona je temelj ostvarenja društvene pravednosti, stvarnog dijaloga i međusobnog uvažavanja.

Svi želimo bolju budućnost, a za njenu izgradnju potrebni su nam mir, suradnja i život bez suvišnih društvenih podjela.

Neka nam zajednički cilj bude upravo takva Hrvatska, kao ostvarenje vizije koju imali mnogi naraštaji prije nas i koju ćemo ostaviti naraštajima koji za nama dolaze.

Uz Vaše povjerenje i glas zauzimat ću se za poštivanje prošlosti i odgovornost prema budućnosti!

S Vama – vjerodostojno!

bruna esih 11

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Glasnović: Zašto se danas nastavlja sa manipulacijom žrtava Drugog svjetskog rata? (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnici u srijedu će reći svoje mišljenje o Vladinu prijedlogu zakona o prijevozu u cestovnom prometu, koji će omogućiti liberalizaciju autotaksi prijevoza, olakšati dobivanje licence te ukinuti obvezu polaganja ispita o poznavanju područja na kojem se prijevoz obavlja.

Sabor je počeo rad slobodnim izlaganjem klubova zastupnika

Željko Glasnović  govorio je o konferenciji o suočavanju s komunističkom prošlošću u JI Europi koja je održana u Zagrebu o organizaciji zaklade Konrad Adenauer.

“Je li itko bio ovdje od naših? Ja nisam mogao doći. Je li bio naš lumen jedan ovdje, doktor povijesti? Sada je otišao negdje. Zašto se nastavlja s manipulacijama žrtava Drugog svjetskog rata? Zašto danas ponavljamo biljševičke, komunističke, velikosrpske teze kao povijesnu istinu? Početna točka je logor Jasenovac.

Željko Tanjić: Hrvatska nema institucionalni okvir za suočavanje s prošlošću

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Zekanović: Mnogi Vulinovi istomišljenici napustili su Hrvatsku i to na traktorima (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Hrastov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović poručio je u srijedu kako je “savršena PR-ovska kampanja premijera Plenkovića eskalirala u to da je hrvatska delegacija iz Beograda naprosto pobjegla, iako se uopće nije znalo je li Šešelj gazio hrvatsku zastavu ili ne”, dok je  srbijanskom ministru obrane Aleksandru Vulinu poručio da ne zaboravi kako su “mnogi njegovi istomišljenici napustili Hrvatsku na traktorima”.

Zekanović je u slobodnoj raspravi u Hrvatskom saboru ustvrdio da premijer Andrej Plenković provodi PR kampanju koja “ide toliko daleko da se sada odjednom uočavaju sve one stvari koje su se prije zanemarivale”.

Zekanović: Plenkovićevo ulizivanje Srbiji

“Vulin je više puta u našoj domovini omalovažavao našu državu, pljuvao je po Domovinskom ratu, a to nitko nije primijetio, ni predsjednica niti premijer niti itko od ministara. Međutim, sada Plenkoviću treba pomak udesno i odjednom se govori o nedopuštenom ponašanju srpskog ministra, koje je oduvijek bilo nedopušteno”, rekao je Zekanović.

Odjednom se zanemaruje “ulizivačko ponašanje prema Srbiji”, rekao je Zakanović i ustvrdio kako je “jedina misija Andreja Plenkovića da Srbija uđe pod svaku cijenu u EU”.

Optužio je hrvatsku vlast da će napraviti apsolutno sve da Srbija uđe u EU “bez da saznamo gdje su posmrtni ostaci hrvatskih branitelja, bez da se s one strane itko ispriča za sve zločine koji su napravljeni u Domovinskom ratu i da nam se isplati ratna odšteta”.

“Smatram da bi hrvatska politika trebala biti rezolutna i trebala reći Srbiji – dosta. A gospodinu Vulinu s ovoga mjesta poručujem, mnogi njegovi istomišljenici napustili su Hrvatsku na traktorima, neka to ne zaboravi”, poručio je Zekanović.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati