BRUNA ESIH: JEDINA OSOBA KOJA SE TREBA ISPRIČATI JE PEĐA GRBIN

0

Grbin je danas preko svog Facebook profila prozvao saborsku zastupnicu Brunu Esih na ispriku zbog ‘kleveti’ na račun njegovog oca, nakon toga oglasila se Bruna Esih priopćenjem

Poštovani.
Brojni su mediji danas, 5. 10. 2017., prenijeli „vijest“ kako je Peđa Grbin reagirao na uvrede koje sam, navodno, na svom Facebook profilu uputila njegovom ocu i kako od mene traži ispriku.

Činjenica je slijedeća i lako provjerljiva, kako medijima, tako i samom Peđi Grbinu: niti se radi o mom Facebook profilu niti bih se ikad spuštala na razinu komentiranja osobnih, obiteljskih i sličnih statusa – radi se o jednom u nizu lažnih profila koji radi prikupljanja tzv. lajkova koriste moje ime koje je, očito, iskoristio i sam Peđa Grbin kojemu je, po svemu sudeći, ponestalo medijske pozornosti.
Naime, na Facebooku u ovom trenutku postoji 11 stranica, profila ili grupa potpore koje se koriste mojim imenom. Od toga samo je jedna moja službena stranica, što je jasno istaknuto a što nije slučaj s ostalih 10. Moja službena stranica ima gotovo 30 000 pratitelja, a najveći broj političara na daleko istaknutijim pozicijama i s dugom karijerom nema takvu potporu, no ona je ujedno i razlog za povećan interes medija i javnosti. Osim upornog prijavljivanja lažnih profila samom Facebooku, policijske prijave i prijave Agenciji za zaštitu osobnih podataka, na žalost ne postoje mehanizmi kojima bih mogla spriječiti u potpunosti nepoznate mi ljude u njihovim objavama, unatoč tomu što za svoju promociju koriste moje ime i to čine s različitim motivima, kao što je, ponavljam, učinio i Peđa Grbin.

Da je Peđa Grbin to doista promišljeno učinio, upućuje i njegovo držanje kada sam ga osobno po izlasku sporne „vijesti“ korektno došla upozoriti da se radi o lažnom profilu i da je prije podizanja medijske hajke to mogao i trebao provjeriti, ako ništa drugo osobno me konzultirajući, i da bi svakako jednako korektno bilo da se sada i o tome oglasi. Grbin, poslovično hladno i neprijateljski, dobacio je da mu to ne pada na pamet.

Iz svega navedenog proizlazi da je jedina osoba koja bi se trebala ispričati sam Peđa Grbin. Osobno sam se kao javna osoba pomirila s medijskom pozornošću, čak i onda kada je ona, kao i u ovom slučaju, isključivo usmjerena na moju, baš ničim utemeljenu osobnu i političku difamaciju.

Bruna Esih
zastupnica u Hrvatskom Saboru


Saborski zastupnik SDP-a tvrdi kako ga već duže vrijeme neki “opskurni” portali napadaju lažno na račun uloge njegovog oca u ratu. Grbin je napisao kako nije htio reagirati sve dok se tim napadima nije priključila facebook grupa potpore Bruni Esih, koja je podijelila objavu sa HOP portala.

Grbin je napisao kako su portali napisali krivo ime njegovog oca te da je njegov otac bio u domobranskoj  bojni iz Pule.

“Već nekoliko godina opskurni portali optužuju mog tatu da je za vrijeme Domovinskog rata ubijao hrvatske branitelje. Do sada smo to ignorirali jer se s takvim glupostima niti tata niti ja nismo imali namjeru baviti. Ali, kada takvu klevetu širi i ‘uvažena’ zastupnica Bruna Esih tada sam, na žalost, prisiljen reagirati.

‘Poštovana’ kolegice, za početak, moj se tata ne zove V. G. već Slavko Grbin. Kao i mnogi drugi Istrijani ’90.-ih stao je u obranu domovine i nikada se zbog toga nije busao u prsa jer je radio ono što je bila njegova dužnost. Uvrijedivši njega, uvrijedili ste Istru, Istrijane i hrvatske branitelje. Očekujem promptnu ispriku, a do tada dijelim nekoliko slika i link na povijest 1. domobranske bojne Pula, koje je moj tata bio član, možda nešto i naučite: https://hr.wikipedia.org/wiki/1._domobranska_bojna_Pula”, napisao je Grbin.

facebook komentari