Pratite nas

Reagiranja

BRUNA ESIH: JEDINA OSOBA KOJA SE TREBA ISPRIČATI JE PEĐA GRBIN

Objavljeno

na

Grbin je danas preko svog Facebook profila prozvao saborsku zastupnicu Brunu Esih na ispriku zbog ‘kleveti’ na račun njegovog oca, nakon toga oglasila se Bruna Esih priopćenjem

Poštovani.
Brojni su mediji danas, 5. 10. 2017., prenijeli „vijest“ kako je Peđa Grbin reagirao na uvrede koje sam, navodno, na svom Facebook profilu uputila njegovom ocu i kako od mene traži ispriku.

Činjenica je slijedeća i lako provjerljiva, kako medijima, tako i samom Peđi Grbinu: niti se radi o mom Facebook profilu niti bih se ikad spuštala na razinu komentiranja osobnih, obiteljskih i sličnih statusa – radi se o jednom u nizu lažnih profila koji radi prikupljanja tzv. lajkova koriste moje ime koje je, očito, iskoristio i sam Peđa Grbin kojemu je, po svemu sudeći, ponestalo medijske pozornosti.
Naime, na Facebooku u ovom trenutku postoji 11 stranica, profila ili grupa potpore koje se koriste mojim imenom. Od toga samo je jedna moja službena stranica, što je jasno istaknuto a što nije slučaj s ostalih 10. Moja službena stranica ima gotovo 30 000 pratitelja, a najveći broj političara na daleko istaknutijim pozicijama i s dugom karijerom nema takvu potporu, no ona je ujedno i razlog za povećan interes medija i javnosti. Osim upornog prijavljivanja lažnih profila samom Facebooku, policijske prijave i prijave Agenciji za zaštitu osobnih podataka, na žalost ne postoje mehanizmi kojima bih mogla spriječiti u potpunosti nepoznate mi ljude u njihovim objavama, unatoč tomu što za svoju promociju koriste moje ime i to čine s različitim motivima, kao što je, ponavljam, učinio i Peđa Grbin.

Da je Peđa Grbin to doista promišljeno učinio, upućuje i njegovo držanje kada sam ga osobno po izlasku sporne „vijesti“ korektno došla upozoriti da se radi o lažnom profilu i da je prije podizanja medijske hajke to mogao i trebao provjeriti, ako ništa drugo osobno me konzultirajući, i da bi svakako jednako korektno bilo da se sada i o tome oglasi. Grbin, poslovično hladno i neprijateljski, dobacio je da mu to ne pada na pamet.

Iz svega navedenog proizlazi da je jedina osoba koja bi se trebala ispričati sam Peđa Grbin. Osobno sam se kao javna osoba pomirila s medijskom pozornošću, čak i onda kada je ona, kao i u ovom slučaju, isključivo usmjerena na moju, baš ničim utemeljenu osobnu i političku difamaciju.

Bruna Esih
zastupnica u Hrvatskom Saboru


Saborski zastupnik SDP-a tvrdi kako ga već duže vrijeme neki “opskurni” portali napadaju lažno na račun uloge njegovog oca u ratu. Grbin je napisao kako nije htio reagirati sve dok se tim napadima nije priključila facebook grupa potpore Bruni Esih, koja je podijelila objavu sa HOP portala.

Grbin je napisao kako su portali napisali krivo ime njegovog oca te da je njegov otac bio u domobranskoj  bojni iz Pule.

“Već nekoliko godina opskurni portali optužuju mog tatu da je za vrijeme Domovinskog rata ubijao hrvatske branitelje. Do sada smo to ignorirali jer se s takvim glupostima niti tata niti ja nismo imali namjeru baviti. Ali, kada takvu klevetu širi i ‘uvažena’ zastupnica Bruna Esih tada sam, na žalost, prisiljen reagirati.

‘Poštovana’ kolegice, za početak, moj se tata ne zove V. G. već Slavko Grbin. Kao i mnogi drugi Istrijani ’90.-ih stao je u obranu domovine i nikada se zbog toga nije busao u prsa jer je radio ono što je bila njegova dužnost. Uvrijedivši njega, uvrijedili ste Istru, Istrijane i hrvatske branitelje. Očekujem promptnu ispriku, a do tada dijelim nekoliko slika i link na povijest 1. domobranske bojne Pula, koje je moj tata bio član, možda nešto i naučite: https://hr.wikipedia.org/wiki/1._domobranska_bojna_Pula”, napisao je Grbin.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

JAVNI POZIV vodstvu Hrvatske demokratske zajednice na poštovanje volje hrvatskih građana i članova HDZ-a

Objavljeno

na

Objavio

Potpisnici ovoga teksta u jednom su se trenutku hrvatske povijesti odazvali pozivu dr. Franje Tuđmana i stvorili Hrvatsku demokratsku zajednicu kao pokret i stranku posvećenu uspostavi samostalne države, obrani nacionalnih interesa te identitetu i samosvojnosti hrvatskoga naroda.

HDZ je tada artikulirao i provodio političku volju velike većine Hrvatica i Hrvata, stvaran na vrijednostima koje spajaju a ne razjedinjuju.

Danas smo svjedoci pokušaja da se tvrdoglavno, štetno i nepotrebno prisiljava članstvo HDZ-a , kao i građane u cjelini, na prihvaćanje Istanbulske konvencije koja u nekim odredbama nameće društvu ideje protivne naravi, prirodnim zakonima i zdravom razumu.

Držimo također da se na taj način odvlači pozornost s krupnih pitanja unutarnje i vanjske politike, zanemaruje obračun s megastrukturom duboke države, demografskim problemom i rješavanjem statusa hrvatskoga naroda u BiH.

Pozivamo aktualno vodstvo HDZ-a da ne iskrivljuje i ne iznevjeruje prirodu i svrhu Hrvatske demokratske zajednice kao političkog oslonca najvećega dijela hrvatskoga naroda.

Tražimo od vodstva HDZ-a da odustane od nepotrebnog prisiljavanja na potvrđivanje Isatnbulske konvencije.

Tekst ovoga poziva otvoren je za potpis svim utemeljiteljima HDZ-a, bilo da su još članovi stranke ili ne, a koje nismo uspjeli kontaktirati.

Suglasni:

Zdenka Babić Petričević, Ante Beljo, Zdravko Gavran, Hrvoje Hitrec, Perica Jurič, Jure Ivančić, Neven Jurica, Nediljko Matić, Milan Kovač, Božo Medić, Stjepan Tuđman, Ivanka Zorić, Miljenko Žagar

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

MVEP: Slovenija nema ni temelja niti razloga za pokretanje bilo kakvog postupka

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova poručilo je u petak kako Slovenija nema ni temelja niti razloga za pokretanje postupka protiv Hrvatske pred Sudom EU zbog neprovođenja arbitražne odluke o granici.

“Smatramo da Slovenija nema ni temelja niti razloga za pokretanje bilo kakvog postupka protiv Republike Hrvatske pred Sudom EU, zbog navodne povrede prava EU. Kao što je već ranije u nekoliko navrata rečeno, Hrvatska će znati na to odgovoriti”, rečeno je Hini u MVEP-u u povodu upućivanja pisma slovenske vlade Europskoj komisiji s prijedlogom pokretanja tužbe protiv Hrvatske zbog nepoštivanja arbitražne odluke o granici.

Europska komisija u petak je potvrdila da je primila slovensko pismo te ga namjerava proučiti. “Ostajemo spremni za posredovanje kao što smo bili i ranije u ovakvim vrstama pravnih sporova”, rekao je glasnogovornik Komisije Alexender Winterstein.

Slovenija namjerava tužiti Hrvatsku na temelju članka 259 Lisabonskog ugovora zbog nepoštivanja arbitražne odluke o granici.

Prema proceduri, prije nego što jedna država članica pokrene postupak protiv druge članice prvo se mora obratiti Europskoj komisiji s takvim prijedlogom. Komisija ima tri mjeseca za odgovor na taj prijedlog.

Komisija može prihvatiti prijedlog i onda ona preuzima tužbu. A ako ne prihvati prijedlog ili uopće ne odgovori, država članica koja tuži može sama podnijeti tužbu pred Sudom EU-a. Komisija može u izradi svoga stajališta pozvati obje strane da se očituju o pitanju spora.

Tužbe među članicama EU-a vrlo su rijetke, od šest pokrenutih postupaka, samo je jedan uspio kada je Francuska tužila Veliku Britaniju zbog postupaka vlasti te zemlje prema francuskim ribarima.

Države članice Europske unije mogu pred sudom tužiti jedna drugu, ali to moraju učiniti sporazumno, rekao je prije dva mjeseca Koen Lenaerts, predsjednik suda Europske unije pred kojim Slovenija najavljuje tužbu protiv Hrvatske.

U razgovoru za ljubljanski Dnevnik 30. prosinca predsjednik suda EU sa sjedištem u Luksemburgu rekao je da su takve tužbe rijetke. “U sporazumima postoji odredba da države članice mogu pred sudom iznositi tužbu jedne države protiv druge. One to moraju učiniti sporazumno i ako se dogovore da će s time na sud, onda to mogu učiniti”, kazao je Lenaerts. Nije želio pritom komentirati predmet graničnog spora između Slovenije i Hrvatske.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati