Pratite nas

Komentar

Bruna Esih: Očekivali smo izvrsne rezultate, ali ovo je iznad naših očekivanja

Objavljeno

na

U izbornom stožeru Brune Esih slavi se odličan rezultat. Prema posljednjim podacima Esih ima više do 10 posto glasova, piše N1

”Nisam iznenađena. Očekivali smo izvrsne rezultate, ali mogu reći da je ovo iznad naših očekivanja”, rekla je Esih.

Prokomentriala je i razultat HDZ-ovog kandidata Drage Prgometa.

”Imali smo slično izborno tijelo, a to govori koliko je bila ispravna ili ne odluka Plenkovića da Prgometa kandidira za ove izbore u Zagrebu. Nisam se u osobnom smislu o drugima izjašnjavala. Za HDZ Prgomet nije bio najbolji izbor to su pokazali glasači”, kazala je.

”U svakom slučaju HDZ bi se trebao zamisliti nad politikom koju vodi pri odabiru ljudi. To je i za njih prilika da neke stvari započnu ispočetka jer mi nudimo jedan novi početak”, kazala je.

Govorila je i o potpori HDZ-u u Saboru.

”Ja sam bila na HDZ-ovoj listi za parlamentarne izbore, to je stanka najbliža mojim uvjerenjima, a ja ne napuštam svoje kolege. Kako će se ta suradnja nastaviti – vidjet ćemo, otvorena sam za svaki razgovor”, kazala je.

Upitana postaje li ta suradnja uvjetovana ministrima koje Plenković treba predložiti Esih je kazala: ”Ja neću uvjetovati ništa osim onoga što već jesam kad sam premijeru za potpis za Jandrikovića tražila jamstvo da se ne ide sa HNS-om IDS-om i sličinima u preslagivanja”.

Esih nije kazala  koga će zastupnici s njezine liste podržati u Gradskoj skupštini.

”Ja ne mogu reći koga bih podržala, a neću pozvati birače da se izjasne za nekog kandidata u drugom  krugu. Prepuštam to njima. Smatram da među kandidatima koji su u drugom krugom nemaju svog kandidata”, rekla je.

Upitana bi li surađivala s listom Milana Bandića Esih kaže kako na to ne bi pristala te da svoje stavove neće mijenjati. Ipak, postoje neki uvjeti koje bi Bandić mogao ispuniti kako bi Esih pristala na razgovore s njim.

”Uz promjenu imena Trga maršala Tita bi trebao ponuditi još neka rješenja i jamstva pa bismo o pregovorima tada tek mogli govoriti. Ne slažem se s nizom njegovih koraka”, kazala je Esih.

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović najavili širenje na cijelu Hrvatsku

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

VUKOVAR, PROVJERA NAŠE LJUDSKOSTI

Objavljeno

na

Objavio

Mjesec je studeni, unatoč svome imenu, mjesec lijepih i nostalgičnih iskustava. Tako je sve dok pred nas ne izroni, dok nas ne zaskoči datum 18. studenog. On nas odmah odnese u taj datum 1991. On se ne može zvati danom.

To je drama, sinonim stradanja, sinonim pomračenja ljudske vrste. Tog dana postaje istinito ime ovog mjeseca. Postaje hladno, postaje studeno u našim dušama. Jer Vukovar je živi grad i živa stvarnost spremljena u povijest i naše sjećanje. Kad kažemo spremljena, ne smije značiti odložena stvarnost! Povijest je Vukovara postala povijest rođenja moderne i samostalne Hrvatske ali i povijest svakoga od nas.

Vukovar neprekidno mora osnaživati političku, simboličku i egzaktnu snagu i vrijednost za Hrvatsku i ukupnu javnost… Vukovaru moramo osigurati memorijsko mjesto i svetište koje traži njegova snaga i tragovi ubrazdani na licu tisućljeća. Postati grad pomirenja, grad prijatelj sviju…

Provjera ljudskosti i sposobnosti našeg življenja i opstajanja. Možemo mi, i moramo to htjeti i znati graditi …

Za Vukovar nam trebaju mirni, autentični, utemeljeni, svjesni i odlučni potezi. Da kandidatura grada Vukovara za neprolaznu povijest bude potvrđena zrelošću naše generacije koja će znati iskustva prošlosti ugraditi u svoju budućnost… napisao je Goran Marić na facebooku povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari