Pratite nas

Politika

Bruna Esih: Odluka o podršci rebalansu nakon što čujemo Bandićeve amandmane

Objavljeno

na

Zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih izjavila je u četvrtak da će odluku o mogućoj podršci rebalansu gradskog proračuna donijeti nakon što u njenoj stranci čuju amandmane koje bi gradonačelnik Milan Bandić trebao predložiti, kako je to s njima dogovorio.

“Za početak, prvo ćemo čuti amandmane koji nam se trebaju izložiti. Neovisni za Hrvatsku na odborima su bili suzdržani, time smo htjeli poslati svoju poruku o besmislenom načinu donošenja proračuna, pa tako i rebalansa.

Nismo sudjelovali u stvaranju toga proračuna pa trebamo pričekati ove amandmane da bi donijeli konačni stav”, rekla je Esih novinarima u stanci sjednice Gradske skupštine.

Na pitanje što je njezinoj stranci najspornije u rebalansu Esih je odgovorila da se rebalansom proračun smanjio za oko 70 milijuna kuna.

“U odnosu na nekakve kapitalne projekte preraspodijeljena su sredstva na iznose plaća, nekakve usluge koje su nejasno definirane itd. Najznačajnija je stavka o prebacivanju sredstava za roditelje-odgajatelje, što možemo podržati jer se na taj natječaj javio puno veći broj roditelja nego što je bilo u početku planirano”, istaknula je Esih.

Rekla je da Neovisni za Hrvatsku nisu predložili nijedan amandman na rebalans proračuna ali su dogovorili s Bandićem da on sam predloži neke amandmane.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Mario Karamatić: Možemo mi još puno toga istrpiti, ali nema potrebe da trpimo

Objavljeno

na

Objavio

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Čović u Banja Luci s Dodikom o rješavanju problema izmjena Izbornog zakona

Objavljeno

na

Objavio

Lideri SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a BiH Dragan Čović sastali su se sinoć u Banja Luci:

U Banja Luci smo dogovorili što žurnije formiranje programske koalicije koja će posvećeno raditi na provedbi reformi na putu ka EU, imati jasan i usuglašen pristup u rješavanju problema izmjena Izbornog zakona, koji je na proteklim izborima još jednom pokazao sve svoje slabosti, kazao je Čović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari