Pratite nas

Politika

Bruna Esih: Odluka o podršci rebalansu nakon što čujemo Bandićeve amandmane

Objavljeno

na

Zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih izjavila je u četvrtak da će odluku o mogućoj podršci rebalansu gradskog proračuna donijeti nakon što u njenoj stranci čuju amandmane koje bi gradonačelnik Milan Bandić trebao predložiti, kako je to s njima dogovorio.

“Za početak, prvo ćemo čuti amandmane koji nam se trebaju izložiti. Neovisni za Hrvatsku na odborima su bili suzdržani, time smo htjeli poslati svoju poruku o besmislenom načinu donošenja proračuna, pa tako i rebalansa.

Nismo sudjelovali u stvaranju toga proračuna pa trebamo pričekati ove amandmane da bi donijeli konačni stav”, rekla je Esih novinarima u stanci sjednice Gradske skupštine.

Na pitanje što je njezinoj stranci najspornije u rebalansu Esih je odgovorila da se rebalansom proračun smanjio za oko 70 milijuna kuna.

“U odnosu na nekakve kapitalne projekte preraspodijeljena su sredstva na iznose plaća, nekakve usluge koje su nejasno definirane itd. Najznačajnija je stavka o prebacivanju sredstava za roditelje-odgajatelje, što možemo podržati jer se na taj natječaj javio puno veći broj roditelja nego što je bilo u početku planirano”, istaknula je Esih.

Rekla je da Neovisni za Hrvatsku nisu predložili nijedan amandman na rebalans proračuna ali su dogovorili s Bandićem da on sam predloži neke amandmane.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Željko Glasnović najavljuje borbu protiv ‘jugozomboida’

Objavljeno

na

Objavio

Nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović koji se nalazi na listi Neovisnih za Hrvatsku poprilično je iznenadio novim predizbornim posterom.

Glasnović  pozira u borbenom stavu te šakom i sa smiješkom na licu razbija imaginarno staklo.

Na posteru je napisano “Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku” i “Svaki ima plan dok ne dobije šaku u glavu!”.

Komentari na Facebooku mahom su pozitivni pa je jednima ovo ”legendarno”, drugi ”pozdravljaju domovinu”, a treći tvrde da će se ”komunisti sami međusobno poubijati”, prenosi Večernji List

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Petir: Ja svoj obraz neću prodati, ne želim da se srame oni koji su me podržali

Objavljeno

na

Objavio

Marijana Petir bila je gošća N1 studija uživo u kojemu je pozvala sve one kojima je stalo da pokažu da Hrvatska ide u boljem smjeru da podrže njenu listu na europkim izborima.

Petir kaže da uglavnom dobiva pozitivne povratne informacije, da je građani podržavaju, prilaze joj i hvale njen dosadašnji rad u EP-u.

“Smatram da sam doista osvijestila da se u EP-u  može raditi u interesu Hrvatske”, kaže Petir.

Što se tiče ponude HDZ-a da uđe u stranku prije izbora i da bude kandidatkinja na listi HDZ-a, Petir kaže kako to nije bila opcija jer, iako joj je premijer čestitao na rezultatima, osjećala je nakon njegove ponude da smatra kako to ništa ne vrijedi bez stranačke iskaznice.

“Političko vodstvo HDZ-a nije desni centar. To naravno odvraća stranku od onih ideja zbog kojih su ljudi ušli u HDZ. Ovo što Vlada pokazuje, a HDZ je vodeća stranka u toj Vladi, sigurno nije desni centar”, kaže Petir.

Hoće li joj biti žao što je odbila ponudu HDZ-a ako ne dobije novi mandat u EP-u?

“Ne. Ja politiku smatram pozivom. Smatram da je politika borba za opće dobro i žao mi je što neki političari to ne shvaćaju tako. Mene su moji naučili da domovina, vjera i obraz nisu na prodaju. Ja svoj obraz nikad neću prodati. Ne želim da me se srame moji i oni koji su mi dali podršku”, kaže.

U subotu će, kaže, kao i svake godine, sudjelovati na Hodu za život.

Što se tiče kampanje, nisu, kaže, prevladavale europske teme.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati