Pratite nas

Analiza

Brutalna i nezakonita porezna represija za vrijeme KUKURIKU vlasti

Objavljeno

na

PROVOĐENJE NEVIĐENE NEZAKONITE I PROTUUSTAVNE POREZNE REPRESIJE NAD HRVATSKIM GRAĐANIMA U POSLJEDNJE 4 GODINE KUKURIKU VLASTI OD 2012. DO 2016. GODINE XIII DIO

U nezakonitim selektivnim poreznim postupcima nad fizičkim osobama građanima kao poreznim obveznicima koji su se provodili od strane Ministarstva financija, Porezne uprave posljednje 4 godine vlasti partijske kukuriku koalicije nad najmanje 4000 uglavnom političkih neistomišljenika o čemu sam već pisao više puta, a koji se i dalje nastavljaju provoditi i provode temeljem retrogradnog i neustavnog članka 63. Zakona o porezu na dohodak („Narodne novine” broj 177/04, 73/08, 80/10 , 114/11, 22/12, 144/12, 43/13, 120/13, 125/13, 148/13, 83/14, 143/14).

[ad id=”93788″]

I dalje se ništa ne poduzima da se to spriječi i da se spriječi nastala šteta bez obzira na sve više presuda Visokog upravnog suda RH u korist građana poreznih obveznika. Podnesena je i tužba Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti primjene članka 63. Zakona o porezu na dohodak.
U ovome dijelu želim ukazati poštovanom čitateljstvu pogotovo onima koje je ova nevolja zadesila kako se zlouporabljao članak 63. Zakona o porezu na dohodak. Umjesto da se kontrolirao nesrazmjer imovine i dohotka kod onih pravnih i fizičkih osoba čija imovina i novac višestruko premašuje primitke kao što su kako je znao reći bivši partijski kukuriku ministar financija Lalovac, bankari i gospodarstvenici kontrolirao se nesrazmjer imovine i dohotka samo kod onih fizičkih osoba čija imovina i novac ne premašuje primitke pogotovo ne višestruko, odnosno običnih građana uglavnom po namještenim prijavama i zbog političke nepodobnosti odnosno različitog mišljenja od mišljenja tada vladajućih, a isključivo da bi se među običnim građanima provodila porezna represija, otimačina i da bi ih se ušutkalo.
Naime, procjena porezne osnovice je definirana člankom 82. stavak 4. Općeg poreznog zakona („Narodne novine“ broj 147/08, 18/11, 78/12, 136/12, 73/13, 26/15, 44/16). koji izrijekom kaže:

„Ako Porezna uprava na temelju prikupljenih podataka utvrdi da fizička osoba raspolaže imovinom ili sredstvima za privatnu potrošnju koja višestruko premašuje primitke što ih je fizička osoba ostvarila tijekom godine, Porezna uprava pozvat će fizičku osobu da dostavi dokaze o izvorima stjecanja imovine. Ako se fizička osoba ne odazove pozivu Porezne uprave ili ne dostavi vjerodostojne dokaze o izvorima stjecanja imovine, Porezna uprava procjenom će utvrditi osnovicu poreza na dohodak fizičke osobe. Znači govori se o imovini i novcu koji višestruko premašuju ostvarene primitke.

U predizbornoj kampanji partija kukuriku koalicija i njen tadašnji nadobudni ministar financija drug Lalovac najavljivao je i obećavao na sva zvona brojna uhićenja osoba kod kojih je utvrđeno da postoji veliki nesrazmjer, odnosno da fizička osoba raspolaže imovinom ili sredstvima za privatnu potrošnju koja višestruko premašuje primitke, između onoga što imaju i plaćenog poreza tako da su se po njihovoj najavi prvi na listi za odstrel našli u javnosti već poprilično omraženi bankari i gospodarstvenici. Spominjali su se u javnosti iznosi od 100 milijuna kuna. Naravno od silne halabuke do danas ne bi ništa.

Zakon mora biti jednak za sve i svi moraju plaćati porez. Licemjerna partija kukuriku koalicije je 4 godine tražila osobe koje nisu platile porez, odnosno osobe koje ne mogu objasniti nesrazmjer imovine u odnosu na dohodak među fizičkim osobama, običnim građanima uglavnom političkim neistomišljenicima temeljem namještenih prijava, odnosno to se nije odnosilo na sve građane već samo na one kojima partija nije darovao amnestiju za lopovluk.

Naime kao što sam više puta pisao dana 14. prosinca 2012. godine saborska većina predvođena partijom kukuriku koalicije donijela je “zakon o amnestiji” za sve osobe koje su do 1. siječnja 2005. godine stekle imovinu na nepoznati način.

Zakon se u stvarnosti ne zove “Zakon o amnestiji” već Zakon o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak, a u članku 14. tog famoznog zakona piše: “U postupku ispitivanja izvora imovine ispitivat će se izvor cjelokupne imovine fizičke osobe stečene od 1. siječnja 2005. godine” odnosno zakon se primjenjuje unazad retroaktivno, retrogradno i protuustavno ili prevedeno na obični jezik građana sva imovina koju su bankari, tajkuni, dužnosnici iz Račanove vlade i svi drugi stekli na bilo koji način do 1. siječnja 2005. godine ostaje u njihovom trajnom vlasništvu i država neće ispitivati način stjecanja te imovine i novca, a od 01.01.2005. godine će se ispitivati način stjecanja imovine i novca.

Isto tako kao što je partija kukuriku koalicija donijela taj zakon da se bankari, tajkuni, dužnosnici iz Račanove vlade i svi drugi kojima imovina ili sredstva za privatnu potrošnju višestruko premašuje primitke do 1. siječnja 2005. godine ne diraju partija kukuriku koalicija je namjerno i zlouporabila navedeni zakon u razdoblju od 2012. do 2016. godine na način da se nisu dirali niti isti ti bankari, gospodarstvenici i ostali iz Milanovićeve vlade nakon 01.01.2005. godine kojima također imovina ili sredstva za privatnu potrošnju višestruko premašuje primitke već se isključivo kontrolirala i provodila represija nad političkim neistomišljenicima, običnim malim građanima ili unutar državnih službi kolege su provodile postupke protiv svojih kolega iz jednog grada u drugom gradu, uglavnom onih koji su se suprostavljavali i ukazivali na lopovluk partije kukuriku koalicije, a kojima imovina ili sredstva za privatnu potrošnju ne premašuje primitke pogotovo ne višestruko kako kaže zakon.
Po ovome poruka partije kukuriku koalicije prilikom donošenja ovih zakonskih promjena glasi: dužnosnici partije kukuriku koalicije su za razliku od drugih poštenjačine jer mogu steći imovinu na nepoznat način što će kasnije regulirati zakonom o oprostu, dok su svi drugi koji nisu toliko bezobrazni da donose takve zakone o oprostu kako bi amnestirali svoje dužnosnike nepošteni.

Dakle, zakon mora biti jednak za sve, da svi moraju plaćati poreze i da svi moraju biti u stanju objasniti porijeklo svoje imovine. Partija kukuriku koalicija s druge strane smatrala je u razdoblju od 2012. do 2016. godine njihovog poreznog totalitarizma da osoba koja je na nepoznat način stekla imovinu u Račanovo doba na primjer, može slobodno uživati u toj imovini dok osoba koja je na isto tako nepoznat način stekla imovinu, u doba nakon račanove također partijske vlasti na primjer, treba odgovarati ili ići u zatvor nije niti pošteno niti pravedno, ali je očito pravda po modelu partije kukuriku koalicije.

U svezi navedenog Ustavnom sudu RH je podnesena Tužba za ocjenu ustavnosti primjene navedenog članka 63. stavak 5. Zakona o porezu na dohodak koji glasi” U postupku ispitivanja izvora imovine ispitivat će se izvor cjelokupne imovine fizičke osobe stečene od 1. siječnja 2005. godine” i Zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak članka 14. zakona u koji glasi: “U postupku ispitivanja izvora imovine ispitivat će se izvor cjelokupne imovine fizičke osobe stečene od 1. siječnja 2005. godine” odnosno zakon je izvore stjecanja imovine i novca ograničio za razdoblje od 01.01.2005. godine suprotno zakonu odnosno primjenjuje se unazad retroaktivno, retrogradno i neustavno. Tužba je još u rješavanju. Utvrđivanje izvora stjecanja imovine i novca ne može se ograničiti za razdoblje na bilo koji broj godina, jer bi to bilo suprotno zakonu odnosno partija kukuriku koalicija je donijela da zakon ne mora biti jednak za sve i da svi ne moraju plaćati porez odnosno za njih (Mi) se primjenjuje do 01.01.2005. godine a za ostale (Oni) od 01.01.2005. godine.

Na kraju zaključujem da su Zakon o porezu na dohodak i Opći porezni zakon u biti dobro zamišljeni i provedivi ali nakon ukidanja dijelova u kojima su retrogradni i neustavni odnosno dijelova u kojima ih je partija kukuriku koalicije od 2012. do 2016. godine izmjenila zbog zlouporabe za provođenje porezne represije i nezakonitih postupaka protiv političkih neistomišljenika. Kontrola odnosno porezni nadzor i porezni postupci se trebaju voditi protiv onih fizičkih i pravnih osoba kao poreznih obveznika čiji imovina i novac višestruko premašuje primitke kako kaže zakon, a uopće se nebi smijeli niti trebali voditi protiv građana fizičkih osoba kao poreznih obveznika čiji imovina i novac ne premašuje primitke pogotovo ne višestruko kao što je praksa u Europskoj uniji posebno u Njemačko j, odnosno postupci su se trebali i trebaju kako kaže Lalovac jedan od tvoraca i ideologa, zajedno sa Slavkom Linićem, Brankom Šegonom, Nadom Čavlović-Smiljanec i Tihomirom Kraljem ovog retrogradnog i neustavnog zakona iz 2012. godine kojeg su donijeli po dolasku na vlast, voditi protiv bankara i gospodarstvenika, a ja bih uz njih dodao i tajkune, kvazi gospodarstvenike, kvazi poduzetnike, kvazi menedžere i njih samih.

POSTAVLJA SE PITANJE KADA ĆE ONI KOJI SU DONIJELI OVAKAV ŠTETAN, RETROGRADAN I NEUSTAVAN ZAKON I ONI POSLUŠNICI KOJI SU PROVODILI NEZAKONITE I NEUSTAVNE POREZNE POSTUPKE TEMELJEM TAKVOG RETROGRADNOG I NEUSTAVNOG ZAKONA, ZAKONA O POREZU NA DOHODAK ČLANAK 63. (NESRAZMJER IMOVINE I DOHOTKA) ODNOSNO SVI ONI KOJI SU ZLOUPOTRIJEBILI OVLASTI I POLOŽAJ KONAČNO ODGOVARATI ZA NASTALU ŠTETU, PROGON I REPRESIJU PREMA GRAĐANIMA POLITIČKIM NEISTOMIŠLJENICIMA ZA VRIJEME PARTIJSKE KUKURIKU VLASTI OD 2012. DO 2016. GODINE, I AMNESTIJU PARTIJINIH PODOBNIKA DO 01.01.2005. GODINE?, PROVODITELJI I EGZEKUTORI OVAKVOG RETROGRADNOG I NEUSTAVNOG ZAKONA I POSTUPAKA JOŠ UVIJEK SJEDE NA RUKOVODEĆIM MJESTIMA UNUTAR POREZNE UPRAVE.

Mr. sc. Robert Knežević, dipl.oec./Hrvatsko nebo

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Analiza

SAD slaže ratnu vladu i napada Siriju?

Objavljeno

na

Objavio

Nakon dvomjesečne ofenzive turska je vojska bez oružanog otpora ušla u većinski kurdski grad Afrin na sjeveru Sirije iz kojeg su se povukli kurdski borci.

Naime, povukli su se nakon postignutog dogovora između Erdoğana i Trumpa, s obzirom na to da su Kurdi tražili povratak sirijske vojske na to područje kako bi ih štitili nakon što im je SAD okrenuo leđa.

Međutim, Kurdi su podlegli pod pritiskom SAD-a i povukli se iz Afrina jer ih je Trump uvjerio da će i dalje biti saveznici SAD-a te da je bolje da u Afrin uđe turska, a ne sirijska vojska, piše Hassan Haidar Diab / Večernji list

Istodobno, vladine snage sa saveznicima, Rusijom i Iranom, nastavljaju s čišćenjem predgrađa Damaska, područja Istočne Gute, od džihadističke skupine. Džihadističke skupine koje su u okruženju traže pregovore kako bi napustile preostalih 20 posto teritorija koje još drže pod svojom kontrolom te bi otišle u provinciju Idlib.

Zapovjednik glavnog stožera ruske vojske general Valerij Gerasimov upozorio je SAD da ne čini gluposti i napada Siriju jer će ruska vojska, ako bude ugrožena, pružiti adekvatan odgovor i uništiti kako projektile tako i vojnu opremu, što podrazumijeva obaranje zrakoplova ili gađanje razarača klase Arleigh Burke koji se obično koriste za lansiranje krstarećih projektila Tomahawk.

Upozorenja generala Gerasimova stigla su nakon što su ruske obavještajne službe došle do povjerljivih podataka da se SAD, Francuska i Velika Britanija pripremaju za napad na glavni sirijski grad Damask u kojem bi im mete bile državne institucije i objekti sirijskog ministarstva obrane u kojem se nalaze ruski vojni instruktori, predstavnici Centra za pomirbu sukobljenih strana i vojni policajci.

Rošade u Washingtonu

Analitičari su uvjereni da Trump priprema napad na Siriju slažući ratnu vladu, čemu u prilog ide i smjena državnog tajnika Rexa Tillersona koji je bio protiv akcije u Siriji te je na njegovo mjesto postavljen Trumpov istomišljenik i bivši čelnik CIA-e Mike Pompeo, kojeg smatraju jastrebom.

Isto tako, na mjesto direktorice CIA-e imenovana je Gina Haspel, koja je nadgledala mučenje dvojice osumnjičenih terorista, a kasnije je naredila i uništavanje videosnimaka koji su dokumentirali brutalno mučenje u tajnom zatvoru u Tajlandu, a veći dio karijere provela je kao tajna agentica.

Kurdi optužuju Tursku za etničko čišćenje u Afrinu

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Analiza

Američko udruženje pedijatara izdalo važan dokument o rodnoj ideologiji!

Objavljeno

na

Objavio

Ovo istraživanje se isključivo bavi znanstvenim i biološkim podacima uz napomenu na početku materijala kako ideologija ni po čemu ne spada u znanstveni sadržaj.

Američko udruženje pedijatara, na čelu s predsjednicom Michelle A. Cretellom, dopredsjednikom Quentinom Van Meterom i uz pomoć Paula McHugha, bivšeg šefa psihijatrijskog odjela kliničke bolnice John Hopkins, izradilo je studiju koja analizira opasnosti transseksualnosti i rodne ideologije s posebnim naglaskom na transseksualnost djece, prenosi Facebook stranica Udruge Ne dirajte djecu.

Liječnici su objavili dokument s 8 temeljnih točaka na kojima se temelji istraživanje. Pod naslovom ”Rodna ideologija šteti djeci” Američko udruženje pedijatara postupno razotkriva transseksualnost djece osuđujući normalizaciju transseksualnosti u školama i politici kao da nam ona nosi nešto dobro i korisno za zdravlje.

Ovo istraživanje se isključivo bavi znanstvenim i biološkim podatcima uz napomenu na početku materijala kako ideologija ni po čemu ne spada u znanstveni sadržaj.

Sukladno tome, ova znanstvena analiza ohrabruje edukatore i političare u odbacivanju politike indoktrinacije koja manipulira globalnom javnošću i tvrdi da djeca iz naravnih i zdravstvenih razloga prihvaćaju hormonsku i kiruršku promjenu spola.

Prenosimo osam temeljnih točaka kojima se bavi istraživanje naslovljeno ”Rodna ideologija šteti djeci”.

RODNA IDEOLOGIJA ŠTETI DJECI

1. Ljudska seksualnost funkcionira kao binarno, biološko i objektivno svojstvo. Geni ”XY” i ”XX” genetska su obilježja zdravog stanja, a ne nekog poremećaja. Normalno stanje ljudskog genetskog potencijala je da smo začeti kao muško ili žensko. Ljudska seksualnost funkcionira po binarnom principu s očitom namjerom reprodukcije i razmnožavanja naše vrste. Ovo načelo evidentno je po sebi. Poremećaji spolnog razvoja (DSD) i njegove devijacije, uključujući testikularnu feminizaciju i kongenitalnu adrenalnu hiperplaziju, medicinski se identificiraju upravo putem binarne spolne norme i prema istome ih prepoznajemo kao poremećaje.

2. Nitko se ne rađa s rodom. Sva ljudska bića rađaju se s biološkim spolom. Rod (svjesnost i osjećanje da smo muškarac ili žena) jest sociološki i psihološki koncept, a ne biološka objektivnost. Nitko od nas se ne rađa sa sviješću da je muškarac ili žena. To posvješćivanje se razvija s vremenom i, kao svaki razvojni proces, može biti narušen subjektivnim percepcijama iz djetinjstva, međusobnim odnosima i negativnim iskustvima iz djetinje dobi. Osobe koje se identificiraju s ”osjećajem da pripadaju suprotnom spolu” ili ”nekom srednjem spolu” ne tvore treću spolnu grupu, nego su biološki i dalje muškarci ili žene.

3. Uvjerenje osobe da je ili nije pripadnik određenog spola je, u najboljem slučaju, konfuzna misao. Kada jedan dječak i jedna djevojčica, biološki zdravi, vjeruju da su suprotno od svog biološkog spola, nastaje psihološki problem, a ne fizički i zbog toga se tretira kao takav. Ta djeca pate od rodne disforije. Rodna disforija (GD) se u posljednjem izdanju Dijagnostičkog i statističkog priručnika psihičkih poremećaja Američkog udruženja psihijatara (DSM – V) definira kao duševni poremećaj.

4. Pubertet nije bolest, ali terapija blokadom hormona spolnog sazrijevanja, koja odgađa pubrtet, može biti vrlo opasna. Blokada hormona te vrste tijekom puberteta vodi do bolesnog stanja koje onemogućuje rast i plodnost djeteta koje je, prije ovog postupka, bilo biološki zdravo.

5. Prema prethodno spomenutom DSM -V, 98% muškaraca i 86% žena, koji tijekom djetinjstva osjećaju smetenost vezanu za rod, u konačnici prihvaćaju svoj biološki spol nakon što prođu pubertet.

6. Djeca koja uzimaju lijekove za blokadu/odgodu puberteta s ciljem promjene spola morat će uzimati hormone suprotnog spola tijekom kasne adolescencije. Uporaba spolnih hormona, poput testosterona i estrogena suprotnog spola, nosi sa sobom rizike opasne po zdravlje. Unos tih hormona može izazvati probleme s krvnim tlakom, stvaranje krvnih ugrušaka, moždani udar i rak.

7. Statistike ukazuju na dvadeset puta veću stopu samoubojstva kod odraslih koji uzimaju hormone suprotnog spola i/ili se podvrgavaju operaciji spola. Čak i u Švedskoj, jednoj od zemalja koja najviše podupire inkluziju i normalizaciju rodne ideologije, broj samoubojstava je u velikom porastu. Kakva bi to osoba, suosjećajna i razumna, željela osuditi malu djecu na istu takvu sudbinu znajući da nakon puberteta 86% djevojčica i 98% dječaka sa sumnjama u svoj rod prihvate svoju fizičku stvarnost i nastavljaju živjeti u stanju fizičkog i duševnog zdravlja?

8. Ustroj i uvođenje odgoja djece koji će ih uvjeravati da je krađa biološkog spola, putem operacija i lijekova, nešto normalno i blagotvorno jest zlostavljanje djece. Opća potpora rodne ideologije, poglavito putem javnog obrazovanja i djelovanjem političara, zbunit će veliki broj učenika i roditelja što će rezultirati time da sve veći broj djece posjećuje ”rodne klinike” kako bi primali lijekove koji blokiraju hormone spolne zrelosti i odgađaju pubertet. Tako će mnoga djeca odabrati život pun kancerogenih hormona i toksičnih kemijskih preparata koji nisu nimalo preporučljivi za zdravlje, a mnogi će izabrati nepotrebno kirurško osakaćivanje dijelova svoga tijela savršeno zdravih u svojoj mladosti.

laudato

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati