Pratite nas

Analiza

Brutalna i nezakonita porezna represija za vrijeme KUKURIKU vlasti

Objavljeno

na

PROVOĐENJE NEVIĐENE NEZAKONITE I PROTUUSTAVNE POREZNE REPRESIJE NAD HRVATSKIM GRAĐANIMA U POSLJEDNJE 4 GODINE KUKURIKU VLASTI OD 2012. DO 2016. GODINE XIII DIO

U nezakonitim selektivnim poreznim postupcima nad fizičkim osobama građanima kao poreznim obveznicima koji su se provodili od strane Ministarstva financija, Porezne uprave posljednje 4 godine vlasti partijske kukuriku koalicije nad najmanje 4000 uglavnom političkih neistomišljenika o čemu sam već pisao više puta, a koji se i dalje nastavljaju provoditi i provode temeljem retrogradnog i neustavnog članka 63. Zakona o porezu na dohodak („Narodne novine” broj 177/04, 73/08, 80/10 , 114/11, 22/12, 144/12, 43/13, 120/13, 125/13, 148/13, 83/14, 143/14).

[ad id=”93788″]

I dalje se ništa ne poduzima da se to spriječi i da se spriječi nastala šteta bez obzira na sve više presuda Visokog upravnog suda RH u korist građana poreznih obveznika. Podnesena je i tužba Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti primjene članka 63. Zakona o porezu na dohodak.
U ovome dijelu želim ukazati poštovanom čitateljstvu pogotovo onima koje je ova nevolja zadesila kako se zlouporabljao članak 63. Zakona o porezu na dohodak. Umjesto da se kontrolirao nesrazmjer imovine i dohotka kod onih pravnih i fizičkih osoba čija imovina i novac višestruko premašuje primitke kao što su kako je znao reći bivši partijski kukuriku ministar financija Lalovac, bankari i gospodarstvenici kontrolirao se nesrazmjer imovine i dohotka samo kod onih fizičkih osoba čija imovina i novac ne premašuje primitke pogotovo ne višestruko, odnosno običnih građana uglavnom po namještenim prijavama i zbog političke nepodobnosti odnosno različitog mišljenja od mišljenja tada vladajućih, a isključivo da bi se među običnim građanima provodila porezna represija, otimačina i da bi ih se ušutkalo.
Naime, procjena porezne osnovice je definirana člankom 82. stavak 4. Općeg poreznog zakona („Narodne novine“ broj 147/08, 18/11, 78/12, 136/12, 73/13, 26/15, 44/16). koji izrijekom kaže:

„Ako Porezna uprava na temelju prikupljenih podataka utvrdi da fizička osoba raspolaže imovinom ili sredstvima za privatnu potrošnju koja višestruko premašuje primitke što ih je fizička osoba ostvarila tijekom godine, Porezna uprava pozvat će fizičku osobu da dostavi dokaze o izvorima stjecanja imovine. Ako se fizička osoba ne odazove pozivu Porezne uprave ili ne dostavi vjerodostojne dokaze o izvorima stjecanja imovine, Porezna uprava procjenom će utvrditi osnovicu poreza na dohodak fizičke osobe. Znači govori se o imovini i novcu koji višestruko premašuju ostvarene primitke.

U predizbornoj kampanji partija kukuriku koalicija i njen tadašnji nadobudni ministar financija drug Lalovac najavljivao je i obećavao na sva zvona brojna uhićenja osoba kod kojih je utvrđeno da postoji veliki nesrazmjer, odnosno da fizička osoba raspolaže imovinom ili sredstvima za privatnu potrošnju koja višestruko premašuje primitke, između onoga što imaju i plaćenog poreza tako da su se po njihovoj najavi prvi na listi za odstrel našli u javnosti već poprilično omraženi bankari i gospodarstvenici. Spominjali su se u javnosti iznosi od 100 milijuna kuna. Naravno od silne halabuke do danas ne bi ništa.

Zakon mora biti jednak za sve i svi moraju plaćati porez. Licemjerna partija kukuriku koalicije je 4 godine tražila osobe koje nisu platile porez, odnosno osobe koje ne mogu objasniti nesrazmjer imovine u odnosu na dohodak među fizičkim osobama, običnim građanima uglavnom političkim neistomišljenicima temeljem namještenih prijava, odnosno to se nije odnosilo na sve građane već samo na one kojima partija nije darovao amnestiju za lopovluk.

Naime kao što sam više puta pisao dana 14. prosinca 2012. godine saborska većina predvođena partijom kukuriku koalicije donijela je “zakon o amnestiji” za sve osobe koje su do 1. siječnja 2005. godine stekle imovinu na nepoznati način.

Zakon se u stvarnosti ne zove “Zakon o amnestiji” već Zakon o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak, a u članku 14. tog famoznog zakona piše: “U postupku ispitivanja izvora imovine ispitivat će se izvor cjelokupne imovine fizičke osobe stečene od 1. siječnja 2005. godine” odnosno zakon se primjenjuje unazad retroaktivno, retrogradno i protuustavno ili prevedeno na obični jezik građana sva imovina koju su bankari, tajkuni, dužnosnici iz Račanove vlade i svi drugi stekli na bilo koji način do 1. siječnja 2005. godine ostaje u njihovom trajnom vlasništvu i država neće ispitivati način stjecanja te imovine i novca, a od 01.01.2005. godine će se ispitivati način stjecanja imovine i novca.

Isto tako kao što je partija kukuriku koalicija donijela taj zakon da se bankari, tajkuni, dužnosnici iz Račanove vlade i svi drugi kojima imovina ili sredstva za privatnu potrošnju višestruko premašuje primitke do 1. siječnja 2005. godine ne diraju partija kukuriku koalicija je namjerno i zlouporabila navedeni zakon u razdoblju od 2012. do 2016. godine na način da se nisu dirali niti isti ti bankari, gospodarstvenici i ostali iz Milanovićeve vlade nakon 01.01.2005. godine kojima također imovina ili sredstva za privatnu potrošnju višestruko premašuje primitke već se isključivo kontrolirala i provodila represija nad političkim neistomišljenicima, običnim malim građanima ili unutar državnih službi kolege su provodile postupke protiv svojih kolega iz jednog grada u drugom gradu, uglavnom onih koji su se suprostavljavali i ukazivali na lopovluk partije kukuriku koalicije, a kojima imovina ili sredstva za privatnu potrošnju ne premašuje primitke pogotovo ne višestruko kako kaže zakon.
Po ovome poruka partije kukuriku koalicije prilikom donošenja ovih zakonskih promjena glasi: dužnosnici partije kukuriku koalicije su za razliku od drugih poštenjačine jer mogu steći imovinu na nepoznat način što će kasnije regulirati zakonom o oprostu, dok su svi drugi koji nisu toliko bezobrazni da donose takve zakone o oprostu kako bi amnestirali svoje dužnosnike nepošteni.

Dakle, zakon mora biti jednak za sve, da svi moraju plaćati poreze i da svi moraju biti u stanju objasniti porijeklo svoje imovine. Partija kukuriku koalicija s druge strane smatrala je u razdoblju od 2012. do 2016. godine njihovog poreznog totalitarizma da osoba koja je na nepoznat način stekla imovinu u Račanovo doba na primjer, može slobodno uživati u toj imovini dok osoba koja je na isto tako nepoznat način stekla imovinu, u doba nakon račanove također partijske vlasti na primjer, treba odgovarati ili ići u zatvor nije niti pošteno niti pravedno, ali je očito pravda po modelu partije kukuriku koalicije.

U svezi navedenog Ustavnom sudu RH je podnesena Tužba za ocjenu ustavnosti primjene navedenog članka 63. stavak 5. Zakona o porezu na dohodak koji glasi” U postupku ispitivanja izvora imovine ispitivat će se izvor cjelokupne imovine fizičke osobe stečene od 1. siječnja 2005. godine” i Zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak članka 14. zakona u koji glasi: “U postupku ispitivanja izvora imovine ispitivat će se izvor cjelokupne imovine fizičke osobe stečene od 1. siječnja 2005. godine” odnosno zakon je izvore stjecanja imovine i novca ograničio za razdoblje od 01.01.2005. godine suprotno zakonu odnosno primjenjuje se unazad retroaktivno, retrogradno i neustavno. Tužba je još u rješavanju. Utvrđivanje izvora stjecanja imovine i novca ne može se ograničiti za razdoblje na bilo koji broj godina, jer bi to bilo suprotno zakonu odnosno partija kukuriku koalicija je donijela da zakon ne mora biti jednak za sve i da svi ne moraju plaćati porez odnosno za njih (Mi) se primjenjuje do 01.01.2005. godine a za ostale (Oni) od 01.01.2005. godine.

Na kraju zaključujem da su Zakon o porezu na dohodak i Opći porezni zakon u biti dobro zamišljeni i provedivi ali nakon ukidanja dijelova u kojima su retrogradni i neustavni odnosno dijelova u kojima ih je partija kukuriku koalicije od 2012. do 2016. godine izmjenila zbog zlouporabe za provođenje porezne represije i nezakonitih postupaka protiv političkih neistomišljenika. Kontrola odnosno porezni nadzor i porezni postupci se trebaju voditi protiv onih fizičkih i pravnih osoba kao poreznih obveznika čiji imovina i novac višestruko premašuje primitke kako kaže zakon, a uopće se nebi smijeli niti trebali voditi protiv građana fizičkih osoba kao poreznih obveznika čiji imovina i novac ne premašuje primitke pogotovo ne višestruko kao što je praksa u Europskoj uniji posebno u Njemačko j, odnosno postupci su se trebali i trebaju kako kaže Lalovac jedan od tvoraca i ideologa, zajedno sa Slavkom Linićem, Brankom Šegonom, Nadom Čavlović-Smiljanec i Tihomirom Kraljem ovog retrogradnog i neustavnog zakona iz 2012. godine kojeg su donijeli po dolasku na vlast, voditi protiv bankara i gospodarstvenika, a ja bih uz njih dodao i tajkune, kvazi gospodarstvenike, kvazi poduzetnike, kvazi menedžere i njih samih.

POSTAVLJA SE PITANJE KADA ĆE ONI KOJI SU DONIJELI OVAKAV ŠTETAN, RETROGRADAN I NEUSTAVAN ZAKON I ONI POSLUŠNICI KOJI SU PROVODILI NEZAKONITE I NEUSTAVNE POREZNE POSTUPKE TEMELJEM TAKVOG RETROGRADNOG I NEUSTAVNOG ZAKONA, ZAKONA O POREZU NA DOHODAK ČLANAK 63. (NESRAZMJER IMOVINE I DOHOTKA) ODNOSNO SVI ONI KOJI SU ZLOUPOTRIJEBILI OVLASTI I POLOŽAJ KONAČNO ODGOVARATI ZA NASTALU ŠTETU, PROGON I REPRESIJU PREMA GRAĐANIMA POLITIČKIM NEISTOMIŠLJENICIMA ZA VRIJEME PARTIJSKE KUKURIKU VLASTI OD 2012. DO 2016. GODINE, I AMNESTIJU PARTIJINIH PODOBNIKA DO 01.01.2005. GODINE?, PROVODITELJI I EGZEKUTORI OVAKVOG RETROGRADNOG I NEUSTAVNOG ZAKONA I POSTUPAKA JOŠ UVIJEK SJEDE NA RUKOVODEĆIM MJESTIMA UNUTAR POREZNE UPRAVE.

Mr. sc. Robert Knežević, dipl.oec./Hrvatsko nebo

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Analiza

Jan Ivanjek: Interes za obnovu našeg lovačkog zrakoplovstva upravo se javno pojačao i s druge strane Atlantika

Objavljeno

na

Objavio

Obnova našeg lovačkog zrakoplovstva ovih je dana ponovno aktualizirana, doduše kroz ponudu koja se ne može nazvati kredibilnom, a pokazalo se da je javnost itekako zainteresirana za tijek programa koji se ovaj put odvija izvan dosega medija. Slučajno ili ne, interes za tu temu upravo se javno pojačao i s druge strane Atlantika.

Prošloga petka objavljen je izuzetno zanimljiv članak, koji prilažem u komentarima, naslovljen „Hrvatska želi podupirati NATO-ve operacije obrane zračnog prostora – SAD bi trebale pomoći ovom strateškom partneru da to učini“.

Članak, pun superlativa o Hrvatskoj, objavio je američki think thank Heritage Foundation, i iz te činjenice proizlazi njegova težina.

Ovo je najutjecajnija američka konzervativna fondacija koja je u velikoj mjeri predložila sastav Trumpove administracije, gdje su zaposleni deseci suradnika fondacije, a na njihov prijedlog imenovani su i aktualni državni odvjetnik Jeff Sessions, dvoje tajnika ili ministara, te šef ureda za američki državni proračun.

Ističe se da naša strateška lokacija Hrvatsku čini idealnim igračem u europskoj strukturi obrane zračnog prostora, hvali nas kao pronicljivog saveznika koji prepoznaje rusku prijetnju i odlučno povećava svoja uloganja u obranu, te preporuča američkoj administraciji da pospješi prodaju lovaca 4. generacije Hrvatskoj, i tako ojača kolektivne obrambene sposobnosti NATO-a.

Između redova je jasno da se prepoznaje Srbija kao glavni ruski igrač u našem susjedstvu, koja svojim djelovanjem destabilizira Zapadni Balkan, dok se Hrvatsku pak naziva sidrom stabilnosti, očito kako bi branila cijelo susjedstvo od tog utjecaja.

Od dvojice autora, Daniel Kochis je iskusni analitičar državne politike, a John Venable je umirovljeni borbeni pilot s brojnim zapovjednim dužnostima, uključujući i vodstvo akrobatske grupe Thunderbirds.

Ovime se pobijaju teorije kako nam SAD ne dozvoljava da imamo borbene avione. Također je vjetar u leđa ukupnim odnosima s obzirom na količinu superlativa o Hrvatskoj, a posebno nabavi američkih aviona, nakon što su službeni posjeti i kontakti s vrhom američke vojske već pokazali da je SAD stalo pomoći Hrvatskoj oko nabave lovaca. Trenutak je također odličan, jer se u posljednjim tjednima stiče dojam oklijevanja s naše strane.

SAD su Hrvatskoj do sada donirale stotine milijuna dolara opreme koja je značajno unaprijedila sposobnosti HV-a, od čega su najznačajniji helikopter Kiowa Warrior i Black Hawk te par vrsta višenamjenskih vozila MRAP.

No savezništvo se ne može temeljiti samo na tome da jedna strana donira svoju opremu, već bi nešto kapitalnih sustava trebalo i kupiti, a naših potreba ne manjka: lovci, PZO srednjeg dometa, borbena vozila pješaštva i borbeni helikopteri samo su neke, komentirao je vojni analitičar Jan Ivanjek

Također vam svima čestitam naš Dan državnosti!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Analiza

Davor Domazet Lošo: Stižu migranti, a ovo je istina o kojoj se šuti

Objavljeno

na

Objavio

Posljednjih dana javnim se prostorom širi podatak o tome kako će se dio migranata zbrinuti u stanovima koji se dodjeljuju diljem Hrvatske, pa tako i u Slavoniji, a svoj stav na tu temu za dnevno.hr iznio geostrateg, i geopolitičar admiral Davor Domazet Lošo, koji na to ne gleda ni malo blagonaklono, dapače, po njemu se radi o daleko dubljoj i kompleksnijoj priči.

”Naravno, to je ovaj zločinac od Božinovića dogovorio s francuskim predsjednikom Macronom”, žestok je Lošo, koji je i sam svjestan da se s jedne strane Slavonija iselila, a s druge strane u taj se kraj vrlo diskretno useljavaju migranti.

”To je to njegovo kuhano postupanje s migrantima, to je dogovreno u Parizu, krajni cilj je promijeniti kršćansku sliku Europe, i strateški muslimane gurnuti u rat protiv Rusije, to je njihov krajnji cilj jer muslimani su dolje na jugu, i sad treba sa zapada jer zapad nema vojske nikakve. Nitko neće u rat, nema vojnika, Amerikanci imaju još nešto tehnike, ali to je premalo”, smatra admiral, naglašavajući da je njihov drugi cilj stvoriti naciju koja će biti mješavina svih rasa. Slavonija, a time i Hrvatska posebna su priča, tu je više strateških ciljeva.

”Hrvatska je jedinstvena zemlja. Na tako malom prostoru, nigdje na svijetu nećete naći ravnicu, vode, planine, šume, otoke i more. Hrvatska ima najveći bazen pitke vode u Europi, od Gorskog kotara, Like, Dalmacije, ona zahvaća i Lašćansku dolinu, Dalamciju sve do Dubrovnika, to je najveći bazen pitke vode u Europi.

Nadalje, Hrvatska jedina ima toliku bio raznolikost da recimo, primjer da ima više biljnih vrsta nego Njemačka i Velika Britanija zajedno, Velebit je uvršten među pet najljepših planina svijeta, a na njemu se nalazi najviše endemskih vrsta na svijetu, nigdje toliko nema maloga prostora.

Hrvatska je proglasila na tako malom prostoru osam nacionalnih parkova, to nema nitko, a još ih osam možemo proglasiti- od Kopačkog rita, Papuka, Učke, Lonjskoga polja, Vranskog jezera, do otočja Lastova. Plodne zemlje, sve je manje na svijetu, a pitke vode još manje. Kad uzmete zemlju, vi s time uzimate i vodu. U tome je cijela poanta.

Nadalje, Slavonija je ostatak Panonskog mora, i po tome je jedinstvena, dakle, nalazi se između Drave, Dunava i Save. Sastav te zemlje, a poglavito ono što je ispod nje, jer plodna je zemlja negdje oko 80 cm, ali ispod toga do 7 metara nalazi se poseban pijesak.

I Mađarska je ostatak Panosnog mora, ali pijesak nije isti jer je Slavonija okružena rijekama, milijunima godina sastav tog pijeska je drugačiji. To nije običan pijesak”, naglašava Lošo podsjećajući da je kada je američki predsjednik Nixon u vrijeme Tita 70-ih godinu posjetio Jugoslaviju, ali njegova administracija na iznenađenje javnosti zatražila je da se susret ne održi u Beogradu, već u Zagrebu. ”Nije on došao kao što su neki mislili dati potporu Hrvatskom proljeću, jer ni Savke ni Tripala nije bilo na njegovom dočeku.

Kad pogledate sliku tog dočeka, on se sa svima kurtoazno rukuje, međutim dolazi do jednog čovjeka kojemu ne ispušta ruku. Taj čovjek je akademik Supek, u to vrijeme on je bio rektor Zagrebačkog sveučilišta, a prije toga bio je utemeljitelj Instituta Ruđer Bošković. Zašto to pričam? Tada su oni donijeli satelitske snimke tog dijela Slavonije, nakon toga krenulo je istražovanje tog pijeska, to je mene kopkalo.

Prije šest mjeseci našao sam jednog starog profesora koji ima preko 90 godina, on je bio jedan od članova komisije koja je ispitivala taj pijesak, i sad, taj pijesak je poseban jer je njegov granulat, zrnca jedan milimetar to je jedinstveno, obrađivanje njegovo možete savijati gotovo do atoma, a kad se taj pijesak pomješa sa smolama, ili dodatnim aditivima tada se dobije nevjerojatan materijal koji je sedam puta čvršći od čelika, a tri puta lakši od njega.

Danas se on koristi u svim mobitelima, svi mi to držimo u ruci, a ne znamo da je to. Ako uzmete zemlju, vi uzimate i taj pijesak, i tu vodu. U tome je cijela poanta te politike iseljavanja Slavonije. Onda se nemamo mi čemu čudi, za razliku od naših budala, dobro ste napisali ovo da se na jednom pojavi karta Mađarske, to je poruka budale Hrvati, kad vi nećete zaštiti, mi ćemo zaštiti. To je otprilike to u prijevodu. To su te stvari, iz toga se razloga prazni. A Jadran kupuju sve živo, sve se rasprodalo. To je gotovo”, smatra admiral Domazet Lošo, napominjući da je i to dio priče. Hrvatska može djelovati. Mi jedini, napominje imamo uvjete proglasiti cijelu državu ekološkim dobrom.

”Nemamo političare koji su to sposobni realizirati, zato su nam doveli poslušnike. Netko zna ovo što mi sada razgovaramo za razliku od ovih kretena. Riješenje postoji, ne možeš ti u Londonu biti vlasnik hotela i zemlje tamo. Može samo hotela. Slovenija susjedna tamo kakvi jesu, da jesu donijeli su zakon kojim se ne može vode privatizirati. To je to. Dobro je što vi to pišete, bar da netko o tome piše”, napominje, ističući da je vrlo važno znati tko je i zašto proizveo migrante.

Kojim su postupcima i procesima oni proizvedeni, tko je pljačkao svijet, tko je izmišljao kemijske prahove, terorizam od Afganistana, do Iraka, Sirije a sada i u Iranu pita Lošo, a onda sam i nudi odgovor. ”Duboka država. A duboka država su banke, vojno-industrijski kompleksi i federalne rezerve koje tiskaju dolar, dolar je valuta bez pokrića. To nije valuta države SAD-a, jer ih ne tiska država koja se zove tako, nego ih tiska privatna koja ih prodaje državi za dolar i 10 centi, deset posto odmah u startu. Oni su to proizveli, a u tome sudjeluje okulna, oligarhija europska na čelu sa ovom kulom Babilonskom koju oni spominju u parlamentu EU. To je njihova zajednička sprega”, gleda dublje na tu priču Lošo, uspoređujući to sa pčelama, koje se razlete okolo kada im se sruši gnijezdo.

”Oni postaju ljuti i bodu sve što ima, a glavni je cilj srušiti Krista i kršćansku Europu, mi živimo u vremenima kristofobije, izravne mržnje na Krista. Pa svak može vidjeti, tko želi vidjeti što se dogodilo u Notre Damu. Njihov glavni arhitekt koji je vodio kompletne radove kaže da je taj požar izbio tamo gdje nije bilo rekonstrukcije, nadalje kaže da se grede ne mogu zapaliti jer su obložene smjesom olova upravo protiv požara bez velike potpale, odnosno poticaja.

Osim toga ne mogu biti uzrok električne instalacije jer su prije deset godina sve instalacije u Notre damu promijenjenbe, ali zapalio se zvonik i na njemu križ, a oni sada tamo hoće dići masonsku piramidu, nikakva to nije teorija zavjere. To je dio te priče, i onda njima dolaze migranti”, navodi nadalje Lošo spominjući i promjenu identiteta Europe koja je baza kršćanstva. U povijesti je bilo 13 velikih, ali i puno manjih civilizacija, a svaka od njih nestala je kad bi neka od njih nametnula svojega boga ili bogove, uglavnom vojnim putem.

”Prvi put se u povijesti dešava da jedna civilizacija sama ruši svojega Boga i tu mora doći neka druga civilizacija, u tome je cijela priča, a ono što ih boli dizanje kršćanskg, pravoslavnog identiteta Rusije koju treba opkoliti Nato bazama, mora se širiti Nato na istok, ali je problem što nema vojnika i to je sada dvostruko, rušenje kršćanskog identiteta i opkoljavanje Rusije”, rezimira na koncu Lošo za dnevno.hr uz opasku da je to sotonsko dijelo.

 

Davor Domazet Lošo: Migrantska kriza je jedan globalni plan, kojemu je namjera razoriti kršćanski identitet Europe

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari