Pratite nas

Analiza

Brutalna i nezakonita porezna represija za vrijeme KUKURIKU vlasti XV dio

Objavljeno

na

PROVOĐENJE NEVIĐENE NEZAKONITE I PROTUUSTAVNE POREZNE REPRESIJE NAD HRVATSKIM GRAĐANIMA U POSLJEDNJE 4 GODINE KUKURIKU VLASTI OD 2012. DO 2016. GODINE XV DIO

U nezakonitim selektivnim poreznim postupcima nad fizičkim osobama građanima kao poreznim obveznicima koji su se provodili od strane Ministarstva financija, Porezne uprave posljednje 4 godine vlasti partijske kukuriku koalicije nad najmanje 4000 uglavnom političkih neistomišljenika o čemu sam već pisao dosta puta, a koji se i dalje nastavljaju provoditi i provode temeljem retrogradnog i neustavnog članka 63. Zakona o porezu na dohodak („Narodne novine” broj 177/04, 73/08, 80/10 , 114/11, 22/12, 144/12, 43/13, 120/13, 125/13, 148/13, 83/14, 143/14).

[ad id=”93788″]

I dalje se ništa ne poduzima da se to spriječi i da se spriječi nastala šteta bez obzira na sve više presuda Visokog upravnog suda RH u korist građana poreznih obveznika. Podnesena je i tužba Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti primjene članka 63. Zakona o porezu na dohodak, a moglo bi biti i kaznenih prijava protiv institucije i aktera koji su zlouporabili položaj i ovlasti.

U ovome XV dijelu čitajte o još jednom u nizu apsurdu nezakonitog postupanja u provođenju postupka po članku 63. Zakona o porezu na dohodak.

Kao što sam već pisao člankom 82. stavak 4. Općeg poreznog zakona („Narodne novine” broj 147/08, 18/11, 78/12, 136/12, 73/13, 26/15 i 44/16), ako Porezna uprava na temelju prikupljenih podataka utvrdi da fizička osoba raspolaže imovinom ili sredstvima za privatnu potrošnju koja višestruko premašuje primitke što ih je fizička osoba ostvarila tijekom godine, Porezna uprava pozvat će fizičku osobu da dostavi dokaze o izvorima stjecanja imovine. Ako se fizička osoba ne odazove pozivu Porezne uprave ili ne dostavi vjerodostojne dokaze o izvorima stjecanja imovine, Porezna uprava procjenom će utvrditi osnovicu poreza na dohodak fizičke osobe.

Dakle, zakonodavac je propisao da se procjenom utvrdi osnovica poreza na dohodak ako se utvrdi da fizička osoba raspolaže imovinom ili sredstvima za privatnu potrošnju koja višestruko premašuje primitke što ih je ostvarila tijekom godine. Znači „višestruko premašuje primitke“.

U dokaz tomu navodim slučaj porezne obveznice, fizičke osobe, građanke, umirovljenice od 67 godina starosti koja je vlasnica samo obiteljske kuće i pripadajućeg zemljišta u jednom najnerazvijenijem kraju RH, Gorskom Kotaru gdje su cijene nekretnina jedne od najnižih u RH. Umirovljenica je u mirovini od svoje 60 godine, nakon 35 godina radnog staža, a njen pokojni suprug kada je umro imao je 33 godine radnog staža. Znači cijeli život su radili i ostvarivali prihode.

Tijek namještenog nezakonitog postupka kod navedene fizičke osobe, umirovljenice je slijedeći:

  1. Obavijest o poreznom nadzoru Republike Hrvatske, Ministarstva financija, Porezne uprave, Područnog ureda od 16.07.2013. godine.

U privitku ovog članka nalazi se obavijest o poreznom nadzoru poslana poštom.

  1. Dopis Republike Hrvatske, Ministarstva financija, Porezne uprave, Područnog ureda Predmet: Pokretanje poreznog postupka na temelju članka 63. Zakona o porezu na dohodak-Izjava o izvorima stjecanja imovine, traži se, od 17.07.2013. godine, U privitku ovog članka nalazi se dopis poslan poštom.
  1. Zapisnik o obavljenom nadzoru Republike Hrvatske, Ministarstva financija, Porezne uprave, 23.04.2015. godine, također poslan poštom. U privitku ovog članka nalazi se zapisnik o obavljenom inspekcijskom nadzoru također poslan poštom.

Posebno ovdje treba naglasiti da je porezni nadzor trajao 10 mjeseci i poreznoj obveznici, fizičkoj osobi, umirovljenici koja ima prebivalište u jednoj županiji koja ima svoju nadležnu Poreznu upravu postupak se obavljao u drugoj županiji i drugom gradu u drugoj ne nadležnoj Poreznoj upravi).

U zapisniku se navodi da je obavljen inspekcijski nadzor u razdoblju od 07.07.2013. godine („prije je započeo nadzor nego što je porezna obveznica umirovljenica dobila obavijest o poreznom nadzoru dana 16.07.2014. godine“) do 23.04.2013. godine, dakle, Poreznom tijelu odnosno inspektoru „stručnjaku“ (koji je sam obavljao nadzor, a trebala su po propisu dvojica), za ovako složen zadatak trebalo je 10 mjeseci za nalaz i analizu „sa povremenim prekidima“, a zapisnik je sastavljen i „23. travnja 2014. i 28. travnja 2014. godine“. Poreznu obveznicu, fizičku osobu, umirovljenicu Porezno tijelo, odnosno inspektor uopće nije kontaktirao tih 10 mjeseci niti vidio, a kamoli da joj je dao mogućnost očitovanja o utvrđenim činjenicama sukladno članku 7. i 111. Općeg poreznog zakona, a što je navedeno i propisano i u službenoj od istih poslanoj kao dopis Republike Hrvatske, Ministarstva financija, Porezne uprave, Područnog ureda, Predmet: Pokretanje poreznog postupka na temelju članka 63. Zakona o porezu na dohodak-Izjavi o izvorima stjecanja imovine. Žena je godinu dana živjela u strahu i iščekivanju kakva će joj biti sudbina i dali će joj Porezna uprava oteti obiteljsku kuću i dom. Pročitajte zapisnik koji se nalazi u privitku ovog članka i sve će Vam biti jasnije.

Naime, u nalazu zapisnika navodi se da fizička osoba ostvaruje primitke po osnovi starosne mirovine, koju je dokumentirala obavijesti o mirovinskim primanjima u iznosu mirovine od 2.098,12 kuna. Nadalje fizička osoba, porezni obveznik, umirovljenica od vlasništva posjeduje nekretninu u Gorskom Kotaru tlocrtne površine od 82 kvadrata koju je stekla 1975. godine koristeći dva nenamjenska kredita za izgradnju kuće, te od svoga i pokojnog supruga dohotka od nesamostalnog rada-plaća. Također „nakon mukotrpnog istraživanja“ koje je trajalo godinu dana uvidom u informacijski sustav Porezne uprave ili famozni OIB utvrđeno je da je umirovljenica ostvarila mirovinu u iznosu od 20.150,00 kuna, a za 2010. godinu u iznosu od 20.346,12 kuna. I na kraju nadzorom je utvrđeno da u nadziranom razdoblju od 01.01.2007. do 31.12.2010. godine nema povećanja svoje imovine iz čega proizlazi da nema nesrazmjera između primitaka i izdataka.

Nakon svega čudi me da joj Porezno tijelo odnosno inspektor „stručnjak“ nije obračunalo i naplatilo „porez na siromaštvo“ odnosno na razliku između nižih prihoda i onoga kolika je potrošnja prema Državnom zavodu za statistiku. Navodno da je i to obračunavano u nekim slučajevima?.

Umjesto da su se postupci provodili upravo kako zakonodavac kaže prema fizičkim i pravnim osobama koje raspolažu imovinom ili sredstvima za privatnu potrošnju koja „višestruko premašuje“ primitke upravo se dešavalo obrnuto odnosno postupci su se pokretali nad fizičkim osobama, građanima pa čak i umirovljenicima po izmišljenim prijavama uglavnom protiv političkih neistomišljenika i njihovih cijelih obitelji odnosno onih koje raspolažu imovinom ili sredstvima za privatnu potrošnju koji nikako ne premašuje primitke pogotovo ne višestruko. Osim ove starije gospođe postupak se istovremeno vodi i protiv još dvoje članova njene obitelji.

POSTAVLJA SE PITANJE KADA ĆE ONI KOJI SU DONIJELI OVAKAV ŠTETAN, RETROGRADAN I NEUSTAVAN ZAKON I ONI PODOBNI POSLUŠNICI KOJI SU PROVODILI NEZAKONITE I NEUSTAVNE POREZNE POSTUPKE TEMELJEM RETROGRADNOG I NEUSTAVNOG ZAKONA, ZAKONA O POREZU NA DOHODAK ČLANAK 63. (NESRAZMJER IMOVINE I DOHOTKA) ODNOSNO SVI ONI KOJI SU ZLOUPOTRIJEBILI OVLASTI I POLOŽAJ KONAČNO ODGOVARATI ZA NASTALU ŠTETU, PROGON I REPRESIJU PREMA GRAĐANIMA POLITIČKIM NEISTOMIŠLJENICIMA ZA VRIJEME PARTIJSKE KUKURIKU VLASTI OD 2012. DO 2016. GODINE, I AMNESTIJU PARTIJINIH PODOBNIKA DO 01.01.2005. GODINE? PROVODITELJI I EGZEKUTORI OVAKVOG RETROGRADNOG I NEUSTAVNOG ZAKONA I POSTUPAKA JOŠ UVIJEK SJEDE NA RUKOVODEĆIM MJESTIMA UNUTAR POREZNE UPRAVE.

Mr. sc. Robert Knežević, dipl.oec./Hrvatsko nebo

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Analiza

SAD slaže ratnu vladu i napada Siriju?

Objavljeno

na

Objavio

Nakon dvomjesečne ofenzive turska je vojska bez oružanog otpora ušla u većinski kurdski grad Afrin na sjeveru Sirije iz kojeg su se povukli kurdski borci.

Naime, povukli su se nakon postignutog dogovora između Erdoğana i Trumpa, s obzirom na to da su Kurdi tražili povratak sirijske vojske na to područje kako bi ih štitili nakon što im je SAD okrenuo leđa.

Međutim, Kurdi su podlegli pod pritiskom SAD-a i povukli se iz Afrina jer ih je Trump uvjerio da će i dalje biti saveznici SAD-a te da je bolje da u Afrin uđe turska, a ne sirijska vojska, piše Hassan Haidar Diab / Večernji list

Istodobno, vladine snage sa saveznicima, Rusijom i Iranom, nastavljaju s čišćenjem predgrađa Damaska, područja Istočne Gute, od džihadističke skupine. Džihadističke skupine koje su u okruženju traže pregovore kako bi napustile preostalih 20 posto teritorija koje još drže pod svojom kontrolom te bi otišle u provinciju Idlib.

Zapovjednik glavnog stožera ruske vojske general Valerij Gerasimov upozorio je SAD da ne čini gluposti i napada Siriju jer će ruska vojska, ako bude ugrožena, pružiti adekvatan odgovor i uništiti kako projektile tako i vojnu opremu, što podrazumijeva obaranje zrakoplova ili gađanje razarača klase Arleigh Burke koji se obično koriste za lansiranje krstarećih projektila Tomahawk.

Upozorenja generala Gerasimova stigla su nakon što su ruske obavještajne službe došle do povjerljivih podataka da se SAD, Francuska i Velika Britanija pripremaju za napad na glavni sirijski grad Damask u kojem bi im mete bile državne institucije i objekti sirijskog ministarstva obrane u kojem se nalaze ruski vojni instruktori, predstavnici Centra za pomirbu sukobljenih strana i vojni policajci.

Rošade u Washingtonu

Analitičari su uvjereni da Trump priprema napad na Siriju slažući ratnu vladu, čemu u prilog ide i smjena državnog tajnika Rexa Tillersona koji je bio protiv akcije u Siriji te je na njegovo mjesto postavljen Trumpov istomišljenik i bivši čelnik CIA-e Mike Pompeo, kojeg smatraju jastrebom.

Isto tako, na mjesto direktorice CIA-e imenovana je Gina Haspel, koja je nadgledala mučenje dvojice osumnjičenih terorista, a kasnije je naredila i uništavanje videosnimaka koji su dokumentirali brutalno mučenje u tajnom zatvoru u Tajlandu, a veći dio karijere provela je kao tajna agentica.

Kurdi optužuju Tursku za etničko čišćenje u Afrinu

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Analiza

Američko udruženje pedijatara izdalo važan dokument o rodnoj ideologiji!

Objavljeno

na

Objavio

Ovo istraživanje se isključivo bavi znanstvenim i biološkim podacima uz napomenu na početku materijala kako ideologija ni po čemu ne spada u znanstveni sadržaj.

Američko udruženje pedijatara, na čelu s predsjednicom Michelle A. Cretellom, dopredsjednikom Quentinom Van Meterom i uz pomoć Paula McHugha, bivšeg šefa psihijatrijskog odjela kliničke bolnice John Hopkins, izradilo je studiju koja analizira opasnosti transseksualnosti i rodne ideologije s posebnim naglaskom na transseksualnost djece, prenosi Facebook stranica Udruge Ne dirajte djecu.

Liječnici su objavili dokument s 8 temeljnih točaka na kojima se temelji istraživanje. Pod naslovom ”Rodna ideologija šteti djeci” Američko udruženje pedijatara postupno razotkriva transseksualnost djece osuđujući normalizaciju transseksualnosti u školama i politici kao da nam ona nosi nešto dobro i korisno za zdravlje.

Ovo istraživanje se isključivo bavi znanstvenim i biološkim podatcima uz napomenu na početku materijala kako ideologija ni po čemu ne spada u znanstveni sadržaj.

Sukladno tome, ova znanstvena analiza ohrabruje edukatore i političare u odbacivanju politike indoktrinacije koja manipulira globalnom javnošću i tvrdi da djeca iz naravnih i zdravstvenih razloga prihvaćaju hormonsku i kiruršku promjenu spola.

Prenosimo osam temeljnih točaka kojima se bavi istraživanje naslovljeno ”Rodna ideologija šteti djeci”.

RODNA IDEOLOGIJA ŠTETI DJECI

1. Ljudska seksualnost funkcionira kao binarno, biološko i objektivno svojstvo. Geni ”XY” i ”XX” genetska su obilježja zdravog stanja, a ne nekog poremećaja. Normalno stanje ljudskog genetskog potencijala je da smo začeti kao muško ili žensko. Ljudska seksualnost funkcionira po binarnom principu s očitom namjerom reprodukcije i razmnožavanja naše vrste. Ovo načelo evidentno je po sebi. Poremećaji spolnog razvoja (DSD) i njegove devijacije, uključujući testikularnu feminizaciju i kongenitalnu adrenalnu hiperplaziju, medicinski se identificiraju upravo putem binarne spolne norme i prema istome ih prepoznajemo kao poremećaje.

2. Nitko se ne rađa s rodom. Sva ljudska bića rađaju se s biološkim spolom. Rod (svjesnost i osjećanje da smo muškarac ili žena) jest sociološki i psihološki koncept, a ne biološka objektivnost. Nitko od nas se ne rađa sa sviješću da je muškarac ili žena. To posvješćivanje se razvija s vremenom i, kao svaki razvojni proces, može biti narušen subjektivnim percepcijama iz djetinjstva, međusobnim odnosima i negativnim iskustvima iz djetinje dobi. Osobe koje se identificiraju s ”osjećajem da pripadaju suprotnom spolu” ili ”nekom srednjem spolu” ne tvore treću spolnu grupu, nego su biološki i dalje muškarci ili žene.

3. Uvjerenje osobe da je ili nije pripadnik određenog spola je, u najboljem slučaju, konfuzna misao. Kada jedan dječak i jedna djevojčica, biološki zdravi, vjeruju da su suprotno od svog biološkog spola, nastaje psihološki problem, a ne fizički i zbog toga se tretira kao takav. Ta djeca pate od rodne disforije. Rodna disforija (GD) se u posljednjem izdanju Dijagnostičkog i statističkog priručnika psihičkih poremećaja Američkog udruženja psihijatara (DSM – V) definira kao duševni poremećaj.

4. Pubertet nije bolest, ali terapija blokadom hormona spolnog sazrijevanja, koja odgađa pubrtet, može biti vrlo opasna. Blokada hormona te vrste tijekom puberteta vodi do bolesnog stanja koje onemogućuje rast i plodnost djeteta koje je, prije ovog postupka, bilo biološki zdravo.

5. Prema prethodno spomenutom DSM -V, 98% muškaraca i 86% žena, koji tijekom djetinjstva osjećaju smetenost vezanu za rod, u konačnici prihvaćaju svoj biološki spol nakon što prođu pubertet.

6. Djeca koja uzimaju lijekove za blokadu/odgodu puberteta s ciljem promjene spola morat će uzimati hormone suprotnog spola tijekom kasne adolescencije. Uporaba spolnih hormona, poput testosterona i estrogena suprotnog spola, nosi sa sobom rizike opasne po zdravlje. Unos tih hormona može izazvati probleme s krvnim tlakom, stvaranje krvnih ugrušaka, moždani udar i rak.

7. Statistike ukazuju na dvadeset puta veću stopu samoubojstva kod odraslih koji uzimaju hormone suprotnog spola i/ili se podvrgavaju operaciji spola. Čak i u Švedskoj, jednoj od zemalja koja najviše podupire inkluziju i normalizaciju rodne ideologije, broj samoubojstava je u velikom porastu. Kakva bi to osoba, suosjećajna i razumna, željela osuditi malu djecu na istu takvu sudbinu znajući da nakon puberteta 86% djevojčica i 98% dječaka sa sumnjama u svoj rod prihvate svoju fizičku stvarnost i nastavljaju živjeti u stanju fizičkog i duševnog zdravlja?

8. Ustroj i uvođenje odgoja djece koji će ih uvjeravati da je krađa biološkog spola, putem operacija i lijekova, nešto normalno i blagotvorno jest zlostavljanje djece. Opća potpora rodne ideologije, poglavito putem javnog obrazovanja i djelovanjem političara, zbunit će veliki broj učenika i roditelja što će rezultirati time da sve veći broj djece posjećuje ”rodne klinike” kako bi primali lijekove koji blokiraju hormone spolne zrelosti i odgađaju pubertet. Tako će mnoga djeca odabrati život pun kancerogenih hormona i toksičnih kemijskih preparata koji nisu nimalo preporučljivi za zdravlje, a mnogi će izabrati nepotrebno kirurško osakaćivanje dijelova svoga tijela savršeno zdravih u svojoj mladosti.

laudato

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati