Connect with us

Politički rentgen

Brutalni napadi lijeve i desne falange u koaliciji, na ministra i prvog potpredsjednika Hrvatske vlade Tomu Medveda!

Objavljeno

on

Saborski  zastupnik Hrvatskih suverenista, hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski general g. Željko Sačić  putem Facebooka osvrnuo se na  današnje  izjave  ministra hrvatskih branitelja g. Tome Medveda prilikom predstavljanja  Prijedloga  zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata na Vladi RH,  a koji je tom prilikom ustvrdio “Šire se prava stradalnika, pojam “civilne žrtve” jasno je definiran”.

Ovako počinje svoj blogerski napad na Tomu Medveda ‘general’ Sačić. Naime brigadir Sačić, nikada ukazom Vrhovnog zapovjednika nije dobio čin generala! Jedino što je istina jest da brigadir Sačić ima generalska primanja, pa je  vjerojatno zahvaljujući svom zvanju i stručnoj spremi „automatski“ postao general, a ukaz je dodijelio samom sebi. Čudi me da mu JNA ili bivša milicija nisu dali generalski čin, a po ovom agitpropu kojega danas provodi protiv Tome Medveda i Plenkovića nije isključeno da će ga ti gremiji nagraditi najvišim odličjima? Ne vrijedi li i za njega, jednom komunjara, uvijek komunjara? Sačić nije  jedini koji se kiti ne pripadajućim generalskim perjem, kao da će mu generalska titula koja mu je pala s neba na čudan način prosvijetliti pamet, učiniti ga vjerodostojnijim ili boljim čovjekom, Hrvatom, braniteljem ili političarem. Kada pročitam sve ove njegove spinove koje je naurlikao, laži i neutemeljene tvrdnje glede novog zakona o pravima civilnih stradalnika Domovinskog rata koji dolazi kao prijedlog  Ministarstva branitelja, logično je zaključiti da koalicijski partneri u lijevoj i desnoj falangi taj zakon nisu ni pročitali, a nekmoli proučili. Čak je i Pero Kovačević, prvi kritičar nepročitanog zakon reterirao glede svojih optužbi. Idemo pogledati što to trola brigadir, pardon general Sačić?

https://portal.braniteljski-forum.com/blog/vijesti/meved-predstavio-novi-zakon-sire-se-prava-stradalnika-pojam-civilne-zrtve-jasno-definiran?fbclid=IwAR1P9y8GLww7n0EfCe3WcG0rio4S1XLp5Xtf6BSfrWJYx3NZuB0IRYZXvM8

Objavu g. Sačića prenosimo u cijelosti.

“Netocno..Bolje receno, sire se prava tisucama i tisucama aboliranih i neaboliranih pripadnika i nositelja velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku..Otvaraju se vrata za dodatno financijsko opterecenje hrvatskog naroda..koji je bio zrtva velikosrpske agresije, a prijedlogom ovih zakonskih rjesenja, dodatno cemo i potpuno nepravedno, neshvatljivo , placati dozivotnu “odstetu svim znanim i neznanim – naoruzanim i nenaoruzanim , u DOR-u stradalim “civilima” , koji su zivjeli za vrijeme okupacije Hrvatske na podrucju tzv.Cao Krajine..I to , uz prilaganje izjave “dva svedoka” da su doista stradali od “ustaške “ruke, granate, metka, topa, tenka..aviona..dapace i od straha od “ustasa”..a slijedom toga i od dobivenog PTSP-ia..A Vesna Terselic i “Documenta” ce biti “jamac istine”..i garantirati ” istinitost i brojnost svedockih izjava”..!!??

NEVJEROJATNO!!??

Dakako! Ovo je doista nevjerojatno! Ovo je „generalsko“ piskaranje koje u prvom redu vrvi gramatičkim pogrješkama i odiše totalnom nepismenošću! Intelektualac Sačić nije se udostojio prilagoditi tipkovnicu hrvatskom književnom jeziku tako da mu Milorad Pupovac može biti profesor Hrvatskog književnog jezika. On koji ima ambiciju biti lider neke nove domoljubne opcije nije u stanju napisati točno ni dvije rečenice. Saborski zastupnik nije u stanju naći lektora! Da ne govorim o esenciji ovog zakona koja je u potpunoj suprotnosti s onim što tvrdi samozvani general Sačić? Čini se ovaj je blog nastao u njegovom vinarskom brlogu, a krive bi mogle biti i metilno-alkoholne pare? Ili mu je korona pomutila i ono malo zdrave pameti? Ako je u pitanju PTSP, iskreno se ispričavam!

Časni generali Hrvatske vojske! Nije li vas sramota zbog samozvanog generala, kolege koji nastavlja:

Ministre g. Tomo Medved, znas li u sto ulazis, koja i kome vrata otvaras..za ciji racun, tko ce to placati i ZASTO ???

Postojeci Zakon je sasvim dovoljan pravni okvir za rjesavanje svih tih pitanja,( ako treba, dopunimo njega) bez ikakve potrebe za predlaganjem novog Zakona, koji se ocito donosi na zahtjev vaseg koalicijskog partnera Milorada Pupovca i njegovog sefa , predsjednika susjedne R Srbije, Vucica. Koji pak niti ne zele cuti o placanju bilo kakve ratne odstete Hrvatima, jer ocito je , za takav stav ima ” puno razumevanje” naseg ministra Medveda i Vlade g.Plenkovica!

NO, NECETE MOCI..ni Korona niti Stozer vam nece pomoci u provedbi ove strateske ugroze i krsenja dugorocnih hrvatskih nacionalnih interesa . OVO NIJE HUMANITARNO PITANJE, VEC REVIZIJA I KRIVOTVORENJE NASE KRVAVE NOVIJE POVIJESTI stvaranja, obrane i oslobadanja Drzave Hrvatske , zasticene Ustavom RH i saborskom Deklaracijom o DOR-u.MI NECEMO DOZVOLITI NIKOME IZJEDNACAVANJE VELIKOSRPSKOG AGRESORA I HRVATSKE ŽRTVE..NIKADA I – NIKOME !!…….itd.itd.itd……blablablabla…..

Znate, ovo što Sačić piše velikim slovima je znak urlanja!!! „Ali ne laje pas sela radi, nego sebe radi“!

Imam predmetni zakon pred sobom, proučio sam ga detaljno  u konzultacijama s neovisnim magistrima prava, pravnicima i odvjetnicima i zaključak je vrlo jednostavan. U zakonu nema nikakvih prava za agresora, a osobito nema nikakvih sumnjivih mirovina! Dakle branim dobar zakon a ne onoga tko ga je predložio! Nema nikakvih prava za pomagače agresoru, nema nikakvih prava za obitelji čiji su članovi bili suradnici agresora! Ima novih prava za one građane srpske nacionalnost koji dokažu da su bili lojalni, koji pismeno iz hrvatskih policijskih institucija donesu dokaz da su nevini stradali od Hrvatskih oružanih snaga i da nisu pomagali okupatoru. S obzirom da se prava iz ovog zakona gotovo isključivo bave stupnjevima invaliditeta eventualno nastalog u vrijeme Domovinskog rata, nitko neće moći ostvariti bilo kakva prava na temelju bilo kojega stupnja invaliditeta ako prethodno to ne odobri hrvatska liječnička komisija na temelju relevantnih nalaza koju će imenovati ministar Tomo Medved. Ne pada mi ma pamet polemizirati s ljudima koji nisu ni pročitali ovaj zakon, a osobito mi se ne da obrazlagati članak po članak. Ako su pismeni i dobronamjerni, što očito nisu, neka se sami potrude čitati, pa možda nešta nauče, čak i od elementarnih postavki nomotehnike i hrvatskog jezika?

Apsolutno najveću korist od ovog zakona imat će Hrvatice i Hrvati koji još uvijek traže svoje najmilije među zatočenima i nestalim. S obzirom da nisu mogli koristiti baš nikakva prava u kontekstu dok se njihovi dragi službeno ne proglase umrlim, ovaj će im zakon omogućiti prava na invalidnost koja je nastala temeljem duševnih boli, ali i za njih vrijedi stručno mišljenje hrvatske liječničke komisije. Zbog toga su ovaj zakon podržale sve udruge koje se bave zatočenim i nestalim Hrvaticama i svim nestalim građanima RH. Na ovakvom zakonu su u javnom savjetovanju inzistirali svi pojedinci koji još uvijek nisu pronašli svoje najmilije. Zbog njih  je ovaj zakon donesen, zbog toga je zakon  human, a još će biti humaniji ako se bude moglo pomoći i pokojoj civilnoj osobi sa suprotne strane koja nije stradala svojom voljom u agresiji na Republiku Hrvatsku. S toga je ovaj zakon i civiliziran i kršćanski u svakom svom elementarnom članku!

Dakle, samozvani general Sačić, teoretski optužuje ministra Medveda, istinskog generala Hrvatske vojske, čovjeka koji je stup branitelja, domoljublja i demokršćanstva u aktualnoj vlasti, baca blato na drugog čovjeka u državi i HDZ-u i između redaka šalje poruku o nacionalnoj veleizdaji. Sačić je siguran da će Tomo Medved uz pomoć Plenkovića gurnuti silne novce u ruke možebitnih  agresora kako bi pogodovao Pupovcu i to namjernim falsificiranjem medicinskih dokumenata. Dakle, Tomo Medved će imenovati takvu liječničku komisiju koja će po njegovom „čejfu“ pljačkati hrvatski narod u korist Pupovca?  Nečuveno!? Ako je bilo što u ovoj priči nevjerojatno onda je ova Sačićeva optužba na račun Tigra, brata po oružju, dno dna medijskog agitpropa? U što se to čovjek pretvori u silnoj žudnji za publicitetom, u silnoj želji da sruši vladajuće kako bi se dočepao vlasti i njihovih fotelja nudeći nam neistine?

Za mene je ovo bez sumnje sinkronizirani napad lijeve i desne falange koja je u čvrstoj koaliciji i radi na rušenju ove vlade usred najveće krize izazvane korona virusom zbog čega aktualna vlast nije ni najmanje odgovorna. Sve je legitimno, ali ajmo braćo malo istine! Ovo me podsjeća na notorno ratno profiterstvo!

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/bivsu-drzavnu-tajnicu-koja-je-pod-istragom-uskok-a-medved-imenovao-za-glavnu-savjetnicu-15037619

Na Sačića se naslanja lijeva falanga u JL-u i drugim lijevim medijima, ali oni idu drugim kursom. Žele maknuti Tomu Medveda radi navodnog nepotizma. I tako je kvadratura judo-škudaškog kruga ponovo zatvorena po zakonu spojenih posuda. Oni koji predmnijevaju veliku koaliciju HDZ-a i SDP već su debelo u takvoj koaliciji, a sebe nazivaju vjerodostojnim suverenistima i domoljubima. Hvala Vam na takvom domoljublju! Nije čudo u ovoj dobro organiziranoj hajci da je na istoku zemlje, u Slavoniji i Baranji još jedan domoljub i dragovoljac Domovinskog rata Ivan Anušić izložen atomskom udaru onih koji su pravomoćno osuđeni, jer su kurve plaćali gramima cocaina. Među rušiteljima bez ikakve sumnje ima i skrivenih „crnih labudova“! Laku noć Hrvatska!

Kazimir Mikašek-Kazo

* Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stajališta portala

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari