Pratite nas

Reagiranja

B(s)eljakov čobanizam i suverenistička renesansa

Objavljeno

na

Nakon što je genetski modificiran i politički hendikepiran HSS-ovac, čobanizmom i intelektualnom impotencijom, izvrijeđao žrtve naše neuredne povijesti i požalio što ih nije bilo više, u Hrvatskoj javnosti odmah se prikazao feudalni raskorak između javnosti, naroda i politike.
Svima je već dobro znano da od prvog spomena hrvatskog imena, u Hrvatskoj postoje dva svijeta, dvije verzije dva odgovora i dva rješenja i kako se očito ta dva svijeta nikada neće pomiriti niti uobličiti u autohtonu zajednicu.

Jednom prilikom kada je današnji predsjednik države, izrekao tezu kako postojimo MI i ONI, MI Hrvateki kako nas lijepo krsti naš dragi Zvonimir Hodak, potpuno smo pozvizdili jer smo zaključili kako je gospon predsjednik, izrekao nešto strašno, anti domoljubno i perverzno. Međutim kad se malo dublje analizira ova teza, moglo bi se reći kako je on zapravo dobro zaključio,kako je devedesetih godina u Hrvatskoj, došlo do promjene političkog sistema , ali nije došlo do promjene vladajućih političkih sustava.
MI smo naučili raditi i funkcionirati bez države, i tako već tisuću godina, a ONI su naučili funkcionirati i ne raditi u državi. Istina treba priznati kako je stalno na djelu borba između NAS, naše želje za državom, slobodom i ponosom s jedne strane i NJIH-hovih politika veleizdaje s druge strane.

Gotovo Gramscijevski, kroz misli samosvjesnih intelektualaca pokušavamo pronaći način da se odupremo jednoj tako oskudnoj skupini intelektualnih i moralnih patuljaka, koji žive bez znanja, bez hrabrosti, bez vjere, bez domoljublja, ali jednostavno ne uspijevamo. Sigurno je da ne postoji niti jedan tako uspješan, uzoran, inspirativan i hrabar narod kao naš, a da se ne može suprotstaviti tako primitivnoj kategoriji neprijatelja. Ipak naziru se neke promjene i suverenističke ideje koje pomalo ali ipak dosljedno mijenjaju ovaj feudalni odnos između Hrvata i politike.

U Samoboru je održan, prosvjed kojim se htjelo ukazati na taj komunjarski čobanizam koji u sebi sadržava sve odlike nekog post reumatskog fašizma, s kojim se htjelo pokazati kako je tolerancija najuzvišeniji oblik ljubavi. Na skupu su govorili pojedinci iz različitih društvenih slojeva, a posebno je dojmljiv govor održala predsjednica Udruge udovica grada Zagreba i zagrebačke županije, gospođa Rozalija Bartolić , koja je u nekoliko rečenica zapravo ukazala na uzroke naše neotpornosti i propusnosti . Jasno je rekla kako smo MI,1995. godine, pobijedili osloboditelje iz 1945. godine.

Bilo je to dovoljno da je ljigavci, glodavci, crvi i muhe počnu pljuvati i napadati. Dakle žena kojoj su muža ubili crveni fašisti s petokrakom na glavi i crni fašisti s kokardom na glavi, žena koja je ostala udovica sa dvoje male djece i trećim djetetom u svojoj utrobi, žena koja je podigla svoju djecu kroz koje se produžio njihov pokojni otac i na taj način su zajedno očuvali uspomenu na njega, toj ženi se netko usuđuje rugati, omalovažavati je i javno prozivati.
Dakle suočimo se s prošlošću, partizani i narodnooslobodilačka vojska oslobodili su nas 1945. godine. I bome oslobodili nas od svega, od naših djedova, naše imovine,
dostojanstva i svega što se moglo nazvati hrvatskim.
Potom su nas 50 godina držali u toj slobodi, a baš je bilo zgodno živjeti tako slobodan,najprije su izvršili genocid, etnocid, kulturocid i aristocid nad nama, čisto da shvatimo koliko je sloboda dragocjena.

Najbolje je u toj slobodi funkcionirala UDBA, jedna simpatična skupina osloboditelja, koja je poubijala samo 179 hrvatskih intelektualaca, dok su na primjer sve
komunističke obavještajne službe u Europi ubile 52 intelektualca. Ali oslobađali su oni i one bez škole, one koji su hodali do Maribora , Blajburga i sličnih
destinacijama , računica je gotovo 600,000 tisuća Hrvata.

Turci su za vrijeme okupacije hrvatskih prostora u razdoblju od 415 godina ubili 92 katolička svećenika i redovnika, dok su osloboditelji u Jugoslaviji ubili 664 katolička svećenika, redovnika i redovnice. Onda su tu još slobodno slobodarile razne ptice kao na primjer ptica KOS, i oni su isto sve demokratski slobodno rješavali, ubiješ i zakopaš i stvar je gotova.

U zatvorima te slobode , pročamilo je na tisuće Hrvata, a najhumanije je bilo onima na Golom otoku, a oni su se pak nauživali slobode, mogli su do mile volje moliti Boga da ih uzme sebi i da ih spasi od slobode osloboditelja. I tako ta oslobodilačka vojska koja je u međuvremenu prerasla u JNA, a oni su bili najbolji sinovi naših naroda, njegovali su doktrinu ljubičice bijele, i čuvali su nas, ako nas ne daj Bože napadne neko sa zapada, neka sila mraka.

Onda je došla 1991. godina i osloboditelji, opet odlučili da nas moraju osloboditi. Pa su tako poubijali 20 tisuća Hrvata, oko 500 tisuća su prognali iz svojih domova, njih
oko 600 tisuća su izranjavali, porušili i zapalili sela, gradove, crkve , škole , kulturne spomenike, silovali, klali, ali bili su toliko humani da kad bi nas poubijali onda bi nas
zatrpali u jame da nas zvijeri ne raznose, neka nam kosti lijepo počivaju u zemlji Hrvatskoj.
Na samo jedan grad, kojeg je branilo jedva 1.800 antidržavnih elemenata , JNA je bacila šest milijuna granata, jer nisu mogli izaći na kraj sa tom Hrvatskom vojnicom.
Sve je to bilo pod lijepom trorogom kapom sa zvijezdom petokrakom.

Kako Hrvati dokazano, ne znaju uživati u slobodi, nisu htjeli opet pasti pod to oslobođenje , nego su se ujedinili i svi kao jedan, uzdigli svoju desnicu, obuli čizme ,
i brzinom olujne munje oslobodili se osloboditelja.

I tu staje prošlost i počinje vračanje u prošlost. Od tada su se na vlasti izmijenjali razni osloboditelji u raznim kombinacijama, dvice, trice, četvorke , petorke i šestorke i
svi su redom željeli suočavanje s prošlosti. Ali problem je što oni nemaju hrvatske prošlosti, jer oni nisu uživali istu slobodu kao i MI , nego su oni jadni morali patiti jer
su im djedovi bili u partizanima, očevi u JNA, a majke su im morale stalno držati viklere na glavi da budu lijepe, jer su bile žene od oficira, morali su ići u škole i
plaćati diplome, jer su keva i matori stalno tupili kako će oni jednog dana morati postati osloboditelji.

I da stvar bude sasvim jasna, najviše njih moralo se učlaniti u državotvornu partiju, morali su ići na mise, držati ruku na srcu dok svira ustaška himna , morali su primati velike plaće u ustaškim kunama, morali su govoriti ustaškim jezikom . A što je najgore morali su sjediti u ustaškom državnom saboru i mlatiti mudima u skupim njemačkim fašističkim automobilima i uvjeravati jadne Hrvateke kako se nikad neće  pokolebati i kako nikad neće odustati od svog osloboditeljskog duha.

Jadna naša lijepa, jadni MI, pa dokle ćemo žuđati za osloboditeljima, davati im mogućnost da nas ponižavaju i da od naših rana nepodnošljivo lako žive u zemlji koju ne žele.

Ne da je ne žele, nego već samo pri spomenu slova H izražavaju refleksni strah.

Nažalost biti će tako u Hrvatskoj sve do onog vremena kad shvatimo kako je naš najveći neprijatelj hrvatski jal i taština.
Ljubav svoga naroda treba uvažavati, tražiti je i zaslužiti je . Treba znati da se „stvar“ ovdje ne rješava sa zakonima,onima koji su stvorili ovu državu treba dati uvažavanje i dostojanstvo, tim činom se ne može se nimalo izgubiti na vrijednosti. Upravo suprotno, savez sa narodom značiti će prolaz prema obećanoj zemlji koja nas čeka već devet stoljeća.

Vjerujemo da će doći vrijeme kada će svakome tko bude imao funkciju u ovoj državi biti imperativ čuvanje mira i dostojanstva čovjeka,ljubav i tolerancija , a ne čuvanje svog autoriteta i bildanje mišica nad nama.

Stoga veseli da dolazi suverenistička oluja , da dolazi neka državotvorna ideja za koju nije važno hoće li biti prava ili kriva i kako će se zvati, za one koji tu ne žele živjeti, već koja će renesansno prerasti u slobodu, vjernost i ljubav za sve Hrvatske vrijednosti a nasuprot B(S)eljakovog čobanizma.

Članovi Udruge „ Hrvatskoj za dar“ Zadar

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Zamolba Vladi Republike Hrvatske da odobri održavanje natjecanja u školskom sustavu

Objavljeno

na

Objavio

Ilustracija/arhiva

Poštovani gospodine Plenković!

Državna natjecanja su u biti nacionalne olimpijade izvrsnosti u školskom sustavu Republike Hrvatske, a njihovi sudionici su najbolje što imamo, pobjednička supstancija i nacionalni interes države.

Natjecanja se nužno ne moraju završiti u tekućoj školskoj godini i nema zapreka da se kompletiraju, i u rujnu ili prosincu.

Što ćemo s bodovima za upis koje učenici dosad nisu stekli jer su natjecanja obustavljena? Zašto se ne bi moglo, zbog izvanredne situacije, dati diskrecijsko pravo ravnateljima škola da uz posebni zahtjev i argumentaciju dodijele dodatne bodove osmašima, a na temelju postignutih rezultata na zadnje dostignutoj razini natjecanja? Te bodove valja promatrati na jednokratno izvanredan način, na način “više sile”, i donijeti zasebno rješenje, upravo zbog osmaša, jer će svi ostali bodove ionako dobiti pravovremeno kada se natjecanja kompletiraju. Činjenicu da bodovanje za osmaše valja promatrati iznimno ove godine na drugačiji način, ne treba koristiti i kao dodatni razlog za neodržavanje natjecanja. Razlozi za ne održavanje odnosno nezavršavanje državnih olimpijada izvrsnosti u školskom sustavu ne postoje.

Najbolji učenici razmišljaju ovako:

“Smatram da nije u redu da jedna generacija bude uskraćena za nastup i dokazivanje na državnom natjecanju. To je zapravo hrvatska Olimpijada izvrsnosti za koju se pripremamo cijele godine. Takva su natjecanja od izuzetne važnosti za nas, budući da je to nama važnije čak i od prosjeka ocjena, jer se time pripremamo za našu budućnost.”

Održanjem te tradicije sve generacije najboljih učenika imat će i dalje jednak i pravedan položaj i neprekinuti niz sudjelovanja. Neće se moći požaliti čak ni oni osmaši koji su se sedam godina spremali da bi u osmom razredu briljirali iz jezika.

Nitko neće biti u situaciji da su mu prava uskraćena. Da ne ulazim u nepotrebne elaboracije i detalje.

Sa svojim skromnim iskustvom od dvadeset i jednu godinu skrbi o darovitima, ne preostaje mi drugo nego zamoliti Vas i javno pozvati Vladu Republike Hrvatske da donese odluku o odobravanju održavanja državnih natjecanja.

Natjecanja se nužno ne moraju završiti u tekućoj školskoj godini i nema zapreka da se kompletiraju, i u rujnu ili prosincu.    

S poštovanjem,

Zdravko Škokić, dipl.ing.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

DPMŠ – ‘HDZ gubi svaki dodir sa stvarnošću’

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ustvrdio je u nedjelju je da HDZ gubi svaki dodir sa stvarnošću te smatra kako to pokazuje činjenica da ga potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić proziva zbog sudjelovanja u Koaliciji narodnog sporazuma.

„Da HDZ gubi svaki dodir sa stvarnošću pokazuje činjenica što me je Ivan Anušić (čitaj: Andrej Plenković) javno optužio zbog toga, kako je napisao, što sam se ‘iz Amerike vratio nekoliko puta i to kako bi sudjelovao na skupu Koalicije narodnog pokreta’”, navodi Škoro na svom facebook profilu reagiravši na Anušićeve izjave.

Napisao je kako „Andrej Plenković, zvan ‘Ivan Anušić’, ne zna ni ime Koalicije” podsjeća da se ta koalicija zvala „Koalicija narodnog sporazuma“ i da su na njenom čelu bili poznati hrvatski domoljubi i borci za hrvatske nacionalne interese: Ante Miko Tripalo, Savka Dabčević-Kučar, Srećko Bijelić, Dragutin Haramija, Ivan Supek, Vlado Gotovac, Dražen Budiša, Ante Žužul i dr.

„U očaju i neznanju, Plenković-Anušić sve te ljude koji su bili suverenisti i domoljubi, proglašavaju danas sumnjivim Hrvatima, dok istodobno surađuju s velikosrpskim domoljubom Miloradom Pupovcem i njegovim „drugovima“ te SDP-ovim žetončićima u redovima Milana Bandića”, navodi Škoro.

Potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić ocijenio je danas da na parlamentarnim izborima Škoro i Domovinski pokret “imaju za zadatak rušenje demokršćanske i narodnjačke opcije, koju socijaldemokrati ne mogu samostalno napraviti”. Podsjetio je kako je Škoro potvrdio da je početkom 90-ih bio u Americi i da se u Hrvatsku vratio nekoliko puta i to kako bi sudjelovao na skupu Koalicije narodnog sporazuma. Istaknuo je da je ta koalicija bila protiv Tuđmana i HDZ-a te da je lani Škoro “doveo” Milanovića na čelo države.

Škoro smatra i da je Plenković zadužio Anušića da se “obruši na Domovinski pokret i njega osobno u nakani da pažnju javnosti pod svaku cijenu skrene od kriminalnih i koruptivnih skandala, povezanih s imenima i prezimenima vlastitih ministara i državnih tajnika, pa i stranke kao cjeline”.

Po njegovim riječima, “niska koruptivnih i kriminalnih afera koja godinama prati HDZ, krešendo doživjela u, za tu stranku, nezgodnom vremenu. Tako su uhićenja političke princeze te stranke, Josipe Rimac i niza državnih dužnosnika i činovnika Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva, još jednom pokazala da HDZ funkcionira kao uhljebničko-koruptivni kartel.”

Podsjetivši na neke od skandala vezanih uz HDZ-ove ministre, Škoro najvećim problemom za vrh HDZ-a drži promjenu iskaza bivše šefice računovodstva te stranke, Branke Pavošević, koja je na suđenju u slučaju “Fimi media” izjavila da odgovornima za kriminalne crne fondove HDZ-a drži glavne tajnike i vodstva te stranke.

„Andrej Plenković, kao iskusan i lukav političar, dobro zna da će se spomenute i druge afere krajnje negativno odraziti na izborne rezultate njegove stranke. Zato je Ivana Anušića zadužio za napad na mene osobno i Domovinski pokret, a posebice nakon objave da će izbornu listu u 5. izbornoj jedinici predvoditi nesalomljivi gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava”, drži Škoro.

Ističući kako su „lajbeci HDZ-a i SDP-a potpuno raskopčani”, podsjeća i da je veliki hrvatski seljački vođa Vladko Maček ušao je u hrvatsku političku i državotvornu povijest izjavom: “Kako vidite, lajbek je raskopčan!“ nakon ukidanja Vidovdanskog ustava i okončanja diktature velikosrpskog kralja Aleksandra Karađorđevića.

„Lajbeci HDZ-a i SDP-a potpuno su raskopčani! Bezočni napadi Milorda Pupovca i Andreja Plenkovića na mene osobno i na Domovinski pokret, dobar su pokazatelj da se i diktatura vođa kartela zvanih HDZ i SDP bliži kraju. Znamo i nadnevak kad će to biti bjelodano: 5. srpnja 2020. Tog dana, da ponovno citiram Mačeka, hrvatski narod pokazat će zrelost, slogu i jakost kako bi zajednički ostvarili „ideal hrvatskog naroda: da Hrvat bude gospodar u svome domu, u svojoj slobodnoj Hrvatskoj“, piše Škoro na facebook profilu. (Hina)

Anušić: ‘Nakon Milanovića, Škorina je nova zadaća dovesti SDP na vlast’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari