Budi se nada u Slavoniji: novi župan Ivan Anušić pokretač pozitivnih trendova i konkretnih projekata

0

Ako je suditi prema prvim potezima i političkim porukama novog župana osječko-baranjskog Ivana Anušića možemo reći kako se ljudi u tomu kraju u narednom razdoblju mogu nadati pozitivnim stvarima i onome što već godinama iščekuju, a to su promjene na bolje. Nakon više od desetljeća vladavine HDSSB-a u toj, najistočnijoj i drugoj po veličini županiji, došlo je do promjene u vodstvu.

Na proteklim lokalnim izborima HDZ-ov Ivan Anušić uvjerljivo je odnio pobjedu na izborima za skupštinu Osječko-baranjske županije, a dva tjedna nakon toga potvrdio je i pobijedio u izboru za župana.

Anušić je svoju kampanju temeljio na iznimno sadržajnom programu koji je utemeljen na konkretnim projektima i programima koji će pridonijeti razvoju i napretku Osječko-baranjske županije. Pored dobro sačinjenog programa Anušić je biračima pomalo depresivne županije ponudio i sebe kao, do tada, lidera uspješne općine Antunovac koja je za vrijeme njegovih mandata napravila veliki iskorak upravo kroz projekte financirane europskim novcem.

Na izborima su birači upravo to i prepoznali te ukazali povjerenje Anušiću i njegovoj stranci koja je gotovo sama ima većinu u skupštini te županije. Jedan od prvih poteza Ivana Anušića kao župana bilo je sazivanje na zajednički sastanak svih načelnika i gradonačelnika s područja te županije gdje im je novi župan ponudio svu županijsku infrastrukturu na raspolaganje, od službi i odjela do svega ostaloga, samo kako bi prijavili i realizirali što više projekata. Time je novi župan pokazao kako želi preuzeti inicijativu i biti stvarni lider jednog novog političkog koncepta na prostoru Slavonije, a koji se temelji uglavnom na konkretnim projektima koji u čiji se rezultati u konačnici izravno i pozitivno reflektiraju na život običnih građana.

Iz županovih svakodnevnih aktivnosti vidljivo je kako u njegovom programu ima mjesta, i kako pozornost posvećuje svim aspektima i područjima. Obilazi i pruža izravnu i konkretnu podršku poljoprivrednicima u žetvi, organizatorima turističkih manifestacija, ali i braniteljskim udrugama te znanstvenim krugovima i sportskim subjektima na području županije.

Je li Osječko-baranjska županija u Ivanu Anušiću dobila novog i stvarnog lidera kojem je napredak i prosperitet svoga kraja na prvome mjestu pokazat će vrijeme. No, ono što smo do sada imali prilike vidjeti, ne samo u ovom kratkom obnašanju dužnosti župana nego i kao uspješnog načelnika, upućuje nas na zaključak kako se upravo radi o takvoj osobi koja može vratiti život u depresivnu slavonsku ravnicu.

bloglasnik.net

Ivan Anušić ekskluzivno za Kamenjar: ‘Opravdanje i kukanja nikome neće staviti kruh na stol’

facebook komentari