Connect with us

Kultura

BUDI SVOJ NA SVOM – DINAMO

Objavljeno

-

Danas na stadionu Maksimir, u vrijeme važne europske utakmice Dinama protiv Bečkog Rapida, bit će praizvedena nova pjesma-himna posvećena Dinamu, stvorena u kontekstu nastojanja da Dinamo od grada Zagreba dobije pravo gradnje novog stadiona na kultnom i legendarnom Maksimiru.

Dinamov stadion, a ujedno i nacionalni stadion trebao bi biti ponos Zagreba i ponos Republike Hrvatske. Hrvatski nogomet učinio je najviše za brendiranje Hrvatske u međunarodnim okvirima, a doček naše reprezentacije poslije srebra zlatnog sjaja u Rusiji, bez ikakve je sumnje prvorazredan povijesni događaj i sjajna slika hrvatskog zajedništva koje je danas na vrlo niskim granama.

U problematiku izgradnje Dinamovog stadiona trebala bi se snažnije uključiti Država koja će biti ključna u procesima obnove poslije razornih potresa u Zagrebu i na Banovini.

Pjesmu koja stvara zajedništvo oko plemenitih sportskih ideja, podiže emocije i optimizam navijača, simpatizera i ljubitelja Dinama i športa općenito, autorsko je djelo našeg kolumniste Kazimira Mikašeka-Kaze, od kojega smo dobili ekskluzivno pravo objaviti ovo glazbeno djelo.

Pjesmu pjeva „BandAidDinamo“ sastavljen od najvjernijih navijača. Uz ovu skladbu poželimo Dinamu svaki uspjeh na putu prema europskom nogometnom proljeću.

Kamenjar.com

Nikad drugi uvijek prvi,
Pobjeda nam je u krvi,
Budi naš, budi svoj,
Za Maksimir u boj u boj!

Dinamo, Dinamo, ti si sve što imamo!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari