Connect with us

Najave

Budnica – Kakva je uloga medija u svojevrsnom mentalnom zdravlju nacije?

Objavljeno

on

Budnica u četvrtak, 15.travnja u 20 sati nastavlja s prof.dr.sc. Mirom Jakovljevićem, ponajboljim stručnjakom u Hrvatskoj za psihijatriju i mentalno zdravlje, otvarati pitanja i nuditi rješenja u složenim društvenim okolnostima.

Umjesto nagađanja znanje, umjesto straha svijest o našim osobnim i nacionalnim mogućnostima, s čovjekom koji prepoznaje procese i može ponuditi odgovore. Profesor Jakovljević je vodio međunarodni tim znanstvenika, koji su istražili utjecaj pandemijske krize na ljude, na društvene zajednice i narode, pa će iz te perspektive biti zanimljivo čuti njegovo mišljenje o tome što nas čeka nakon pandemije.

S obzirom na specifičnosti povijesnog puta  hrvatskog naroda kroz XX.stoljeće, koje je završilo obnovom države, srpskom agresijom i obranom, pokušat ćemo u tim amplitudama, od stradanja 1945.godine, progona i diktature do 1990.godine, oslobođenjem nada i očekivanja, trijumfalizma nakon kolovoza 1995.godine, pa hlađenja do danas, proniknuti razloge nacionalnog zamora i razočaranja koje se danas može opipati u zraku.

Koliko nametanje vrijednota s pozicija pobjednika Drugog svjetskog rata, nasljednika komunističko-jugoslavenskih ideja, a pogotovo sljedbenika srpske agresije danas izaziva frustracije i utječe na disharmoniju nacije i društva?

Koliko na opću klimu u zemlji utječu trajni politički sukobi oko samoga smisla države, identiteta naroda, oko povijesnih činjenica i krivotvorina, a koliko neznanje, stihija i egzibicionizam s tzv. nacionalno kršćanske strane?

Konačno, koliko je pogubno za uspostavu povjerenja u državne i društvene institucije ponašanje vodećih ljudi države i državnih institucija?
Kakva je uloga medija u svojevrsnom mentalnom zdravlju nacije?

Budnica u četvrtak, 15.04., u 20 sati na Osječkoj TV, Mreža TV Zagreb, Dalmacija TV Split i Diadora TV Zadar, te u petak u 21 sat na SBTV.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari