Connect with us

Magazin

Budnica – ‘Novinarstvo iznutra, politika iza scene’

Objavljeno

-

Sugovornik Marka Ljubića u večerašnjoj Budnici je urednik Maxportala, novinar Marko Marković.

U emisiji naslovljenoj ‘Novinarstvo iznutra, politika iza scene’ razgovaralo se o medijskoj i političkoj kulturi dijaloga, o profesionalnoj informativnosti i manipulaciji lažima i poluistinama na konkretnim primjerima, o samostalnosti i objektivnosti medija i novinara, o dosljednosti novinara i političara na konkretnim javnim primjerima, o stanju tzv. desnih medija, o isključivosti, reketu i propagandizmu, o ocjenama s desnice o slobodnim i neslobodnim medijima i nastojanjima uvođenja jasnih pravila za konkurentsko natjecanje elektroničkih medija, posebno portala, te o odnosu prema forumskom komuniciranju.

U tom kontekstu osvrnuli su se na odjeke događaja na Dan sjećanja, na poruke Vlade i lidera srpskog koalicijskog partnera, posljedicama Plenkovićeve politike na povjerenje hrvatskog naroda u HDZ, u državu i institucije, te o stavovima tzv. desne, nacionalne i prokršćanske opozicije o tim pitanjima, s naglaskom na MOST i DPMŠ.

Dotakli su se izjava Andreja Plenkovića o ulozi nekolicine medija i političara, Hrvatskog tjednika, Bujice, Karoline Vidović Krišto i Ivana Penave u stvaranju huškačke atmosfere u društvu. Pogledajte.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari