Connect with us

Najave

Budnica o komunističkom teroru i mučeništvu Crkve

Objavljeno

-

Budnica s profesorom Josipom Jurčevićem u ponedjeljak 15.ožujka u 20 sati na Osječkoj TV, Mreži TV Zagreb, Dalmaciji TV Split, Diadori TV Zadar, te u 21 sat na SBTV, ni jednoga katolika i Hrvata neće ostaviti ravnodušnim.

Povodom izlaska Jurčevićevog dvoknjižja ” Komunistički teror i mučeništvo Crkve”, s podnaslovom ” Djelovanje UDBA-e protiv Crkve u Hrvatskoj 1945.- 1991.” Marko Ljubić i profesor Jurčević će pripremiti kronologiju najvažnijih događaja i progona svima poznatih osoba, s naglaskom na razvoj metoda, modela i tehnika djelovanja s primjenom najsofisticiranijih znanstvenih analiza utjecaja, infiltracije i planiranja razaranja Crkve i samoga hrvatskog naroda.

Razgovor neće biti samo sat povijesti i iznošenje primjera neistraženih ili potisnutih zaboravu, nego prikaz razvoja djelovanja kroz forme specijalnog rata i nakon osamostaljenja Hrvatske, do danas.

Rasvijetlit će se posljedice ignoriranja Rezolucija Vijeća Europe, na čijem je čelu danas hrvatska diplomatkinja, utjecaj Crkve na provođenje lustracije u Poljskoj, modeli gotovo potpunog zamiranja Crkve u zemljama zapadne Europe i razlozi opstojnosti Crkve u zemljama Višegradske skupine, te konačno procesi danas u hrvatskom društvu s fokusom na javni, medijski i politički marš virtualno prihvatljivih skupina oko Možemo, Pametno i Nove Ljevice, koje pod maskom ljudskih prava i novih vrijednosti zapravo nastavljaju provoditi sofisticirane tehnike uništenja Crkve, oslanjajući se prvenstveno na premreženost institucija, medija i neznanje naroda.

Korizma je, tema i sugovornik prof.dr.sc. Josip Jurčević je prigodna, a svima nama se nameće pitanje – smijemo li odricanje od sebe, identiteta i svojih vrijednosti prikrivati banalizacijom žrtve i odricanjem od posve banalnih navika?

Budnica ne pristaje na površnost, a smisao žrtve nije smrt, nego Uskrs i život

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari