Connect with us

Najave

Budnica s Ljubom Jurčićem – Što čeka Hrvatsku?

Objavljeno

-

Budnica sutra na večer, ponedjeljak 8. ožujka u 20 sati na programu Osječke TV, Mreža TV Zagreb, Dalmacija TV Split, Diadora Zadar, te u 21 sat na SBTV, nudi gledateljima razgovor Marka Ljubića s prof.dr.sc. Ljubom Jurčićem.

U fokusu razgovora su ekonomske posljedice ekonomske krize izazvane pandemijom, perspektive razvoja Hrvatske, modeli oporavka poduzetničkog sektora, utjecaj krize na najveći broj hrvatskih ljudi, na investicijski potencijal malih i srednjih poduzetnika, na kreditne politike banaka.

U razgovoru će se pojasniti zašto Hrvatska ima iznimne rezultate u ugovaranja sredstava Europskih fondova i veliki nesrazmjer u realizaciji tih sredstava, razjasnit će se posljedice činjenice da je centralna EU banka tiskala 2300 milijardi Eura i što to znači za razvoj nacionalnih ekonomija.

Što su to strukturne reforme o kojima se godinama govori, a rijetko tko zna o čemu se radi, treba li se Hrvatska usmjeriti na razvoj na temelju skupog rada, razvoja i zaštite socijalnog statusa hrvatskih radnika ili pristati biti pritoka globalnih industrija s niskim plaćama?

Može li se planirati realni razvoj ako prvi razvojni cilj nije demografski oporavak i rast brojnosti hrvatskog naroda?

Konačno, što su najvažnije značajke modela vođenja Zagreba pokojnog Milana Bandića, može li se efikasno nastaviti taj upravljački model i tko od postojećih kandidata ima najpoželjnije reference za rješavanje brojnih zagrebačkih problema?

Budnica, ponedjeljak u 20 sati, ozbiljnost, znanje, objektivnost, Marko Ljubić i Ljubo Jurčić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari