Connect with us

Iz Svijeta

Bugarska i SAD počinju vojne vježbe usred ukrajinske krize

Objavljeno

on

Oko 350 američkih vojnih časnika stići će u Bugarsku i ondje sudjelovati u zajedničkim vojnim vježbama koje počinju u nedjelju

Članice NATO-a Bugarska i Sjedinjene Države u iduća će tri i pol mjeseca izvesti niz zajedničkih vojnih vježbi, izvijestilo je u petak bugarsko ministarstvo obrane, usred povećanih napetosti s Rusijom zbog ukrajinske krize.

Oko 350 američkih vojnih časnika stići će u Bugarsku i ondje sudjelovati u zajedničkim vojnim vježbama koje počinju u nedjelju na vojnom poligonu u Novom Selu.

Ministar obrane Nikolaj Nenčev izjavio je da će Sjedinjene Države u modernizaciju infrastrukture na poligonu utrošiti oko 30 milijuna dolara.

Bugarska i ostale bivše komunističke države istočne Europe koje su sada članice NATO-a i EU-a ne odobravaju rusku aneksiju Krima niti potporu Rusije separatistima u istočnoj Ukrajini.

Bugarska, bliska saveznica Moskve u doba komunizma, NATO-u se pridružila 2004. i jedna je od šest istočnoeuropskih zemalja u kojima će biti smještene nove zapovjedne snage. Činit će ih NATO-ovi i bugarski vojnici, a uspostavit će se kao odgovor na stanje na istoku Ukrajine.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari