Pratite nas

Komentar

Bujanec: MOŽE LI VUČIĆEV PUPI I DALJE BITI DIO VLASTI U HRVATSKOJ?!

Objavljeno

na

Za ‘mirotvorca’ i ‘europejca’ Vučića Milošević je bio “veliki lider”, a u Kosovskoj Mitrovici je doslovce izjavio da “u Kninu vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo”… Takve Vučićeve izjave nikog normalnog ne bi trebale iznenaditi.

Na njih smo već navikli. To je stav većine Srba, samo što to neki od njih neće uvijek javno izgovoriti. Pretpostavljam da je to intimni stav i Milorada Pupovca. A to je onda za Hrvatsku ipak ozbiljniji problem.

Vučićev jatak Pupovac ključna je figura Vlade RH i manje je važno što na Kosovu kaže srbijanski predsjednik, daleko veći problem je što saborska većina ovisi o likovima koji Knin i dalje smatraju srpskim, a u Vukovaru štite neosuđene ratne zločince.

Podsjećam; Pupovac je u Gvozdu sjedio uz Vučića kada je neželjeni gost hvalio Boru Mikelića – bivšeg ‘predsjednika’ tzv. Vlade Krajine.

Pupovac je uz Vučića bio i u Bačkoj Palanci – gdje su zajedno slavili poraz u Oluji, koju SDSS-ovac bezobrazno osporava, iako je dio državne vlasti u Zagrebu.

Pupovac za Vučića posve sigurno odigrava i mnoge druge stvari za koje ne znamo, a vlasti u RH šute i sve to toleriraju, jer važno je sačuvati tri ruke u Saboru i Srbiju uvesti u Europsku Uniji. Takav je naputak iz Bruxellesa!

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marijan Knezović: Bit će opet, ponosna i jaka, Herceg Bosna, kolijevka Hrvata

Objavljeno

na

Objavio

Prva dva puta su neki od neupućenih čak vjerovali da je #SejdoKomšić hrvatski član predsjedništva, a danas kada je Sejdo predsjednik tek samog sebe budući da nema nikakav legitimitet u javnosti, može se reći, bez obzira na sve – ide na bolje!

Bit će opet, ponosna i jaka, Herceg Bosna, kolijevka Hrvata, komentirao je Marijan Knezović

 

Sarajevskoj ‘poštenjačini’ obraz dozvoljava sve

 

 

 

Šoljić: Ako dođe do najgoreg Hrvati će znati što im je činiti. Dokaz za to je uspostava Herceg Bosne

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Sarajevskoj ‘poštenjačini’ obraz dozvoljava sve

Objavljeno

na

Objavio

Bljesak.info

“Povjerena mi je velika čast, ali i velika obveza da ponovno zastupam interese građana BiH i naroda iz kojeg potječem”, izjavio je u nastupnom govoru u zgradi Predsjedništva BiH Željko Komšić, na početku obnašanja šizofrene pozicije kojom će biti obilježeno njegovo treće za redom stolovanje u državnom vrhu zemlje.

Dok će Milorad Dodik i Šefik Džaferović u Predsjedništvu BiH zastupati interese srpskog, odnosno bošnjačkog naroda, koji su ih na izborima zato ovlastili, Komšić će po vlastitom priznanju zastupati “građane” u tijelu koje je po Ustavu predstavništvo tri naroda i “narod iz kojeg potječe”- koji ga nije izabrao, niti tim činom obvezao da ga zastupa. S obzirom da su ga izabrali Bošnjaci, koje on naziva građanima ne spominjući nacionalnost tih građana, Komšićevo obećanje moglo bi se protumačiti na sljedeći način: Građani Bošnjaci su mi ukazali veliku čast i obvezu da zastupam građane Hrvate, protivno njihovoj volji.

Novost u Komšićevom istupu je da on prvi put osim građana spominje “narod iz kojeg potječe”, čije će interese tobož zastupati, priznajući time, suprotnoj svojim ranijim tvrdnjama, kako je BiH ne samo država građana, već i naroda. Unatoč svom obećanju, jasno je, međutim, kako Komšić ne može zastupati “narod iz kojeg potječe”, niti će to činiti, jer je interes naroda “iz kojeg potječe” da ga on ne zastupa.

Koristeći formulacija “narod iz kojeg potječe”, a ne “narod kojem pripada” Komšić prvi put, na neizravan način, priznaje da on ne samo da nije predstavnik hrvatskog naroda, već nije ni njegov pripadnik, nego tek netko tko “potječe” iz tog naroda. Takva Komšićeva formulacija nije slučajna budući on po vlastitom priznanju ne samo ne govori hrvatskim jezikom, već se i na popisu stanovništva, prema nepotvrđenim informacijama, nije izjasnio kako Hrvat, već kao Bosanac.

Vrhunac cinizma i perverzije je i da čovjek koji je sredstvo i simbol obespravljaivanja Hrvata obećaje kako će kao član Predsjedništva BiH biti “pobornik svake vrste ravnopravnosti, nacionalne, vjerske, rodne, socijalne, svake ravnopravnosti”.

Sarajevskoj “poštenjačini” obraz očito dozvoljava sve.

Milan Šutalohms.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari