Connect with us

Komentar

Bujanec o vraćanju Šešelja u Haag: Jednim udarcem ubijene su tri muhe. Dvije je ubio Šešelj, a jednu ja

Objavljeno

-

Točno je da sada likujem. Neopisivo sam ponosan što je Bujica dala svoj mali doprinos tome da Haag zatraži povratak Šešelja

Velimir Bujanec 250211Urednik emisije Bujica Velimir Bujanec komentirao je za Direktno.hr podnesak haaškog tužiteljstva u kojem se traži vraćanje Vojislava Šešelja u pritvor. Ovom zahtjevu je, kako je navedeno u podnesku, kumovao i Šešeljev nastup u emisiji Bujica, 26. studenog.

”Neopisivo sam ponosan što je Bujica dala svoj mali doprinos tome da haaško tužiteljstvo zatraži povratak ratnog zločinca Vojislava Šešelja u Haag. Bilo bi mi drago da je Hrvatska radiotelevizija, kad je radila intervju s Veljkom Kadijevićem, taj intervju napravila tako da se nakon toga moglo i Kadijevića transportirati u Haag. Međutim, na HTV-u su napravili intervju tako da ga brane”, rekao je Bujanec za direktno.hr.

”Da, točno je da sada likujem, zbog svih onih koji su me osuđivali proteklih dana, ali još više zato što će Šešelj najvjerojatnije ići u Haag. Silno mi je drago što će se sad vjerojatno destabilizirati Srbija jer će Vučiću i Nikoliću biti jako nezgodno hapsiti Šešelja. Jednim udarcem ubijene su tri muhe. Dvije je ubio Šešelj, a jednu ja”, nastavlja Bujanec i zaključuje:

”Najviše mi je ipak drago radi hrvatskih branitelja koji su cijelo vrijeme vjerovali u mene i podržali moj novinarski podvig, a posebno mi je drago radi svih žrtava Šešeljevih Belih orlova, kojima je Haag nanio bol puštanjem Šešelja, a sada smo pomogli Haagu da ga vrati u pritvor.”

Podsjetimo, u podnesku Tužiteljstvo konstatira da je Šešelj svojim ponašanjem u Srbiji “potkopao” duh odluke o privremenom oslobađanju koju je, na osobnu inicijativu, “iz humanitarnih razloga” donijelo raspravno vijeće Jedna od najvećih povreda je, kako se navodi u podnesku, njegov intervju u emisiji Osječke TV ‘Bujica’ koju je prenijelo 11 lokalnih televizija i mnogi portali. U podnesku se navodi i link na YouTube na kojem se može pogledati emisija.

[su_youtube url=”http://youtu.be/Z66TW4wlER0?t=15m58s” width=”700″ height=”480″]

Tužiteljstvo stoga zahtijeva da odluka o puštanju na slobodu bude opozvana, da Šešelju bude naloženo da se vrati u Haag i da se, potom, održi rasprava o njegovom zdravstvenom stanju i uvjetima pod kojim bi, eventualno, ponovo mogao biti privremeno oslobođen.

“Sada je, međutim, jasno da je povjerenje Raspravnog vijeća u Šešeljevo ponašanje bilo neutemeljeno. On je izričito izjavio da se neće vratiti na Tribunal. On je prijetio ljudima koji surađuju s Tužiteljstvom. On je jasno pokazao da njegovo zdravstveno stanje nije prepreka davanju neprihvatljivih javnih izjava koje su zapaljive i uvredljive za žrtve. Također je dao javne izjave koje dovode u pitanje procjenu Raspravnog vijeća o ekstremnosti njegova zdravstvena stanja. U izostanku “proprio motu” mjera Raspravnog vijeća za nadgledanje posljedica privremenog puštanja na slobodu koje je naložilo, dužnost je Tužiteljstva da potakne ta pitanja”, navodi se u podnesku Tužiteljstva. (Direktno.hr/Kamenjar.com)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari