Pratite nas

Reagiranja

Bujanec odgovorio na napade: ‘Malo nas je al smo go*na’

Objavljeno

na

Velimir Bujanec, urednik i voditelj emisije ”Bujica”, komentirao je spornu objavu na Facebook stranici Neovisnih za Hrvatsku, sesvetski ogranak.

”Na tu objavu nemam nikakvog komentara jer smatram da je pitanje upućeno na krivu adresu i trebalo bi ga postaviti onima koji su protiv zajedništva svih domoljubnih snaga Hrvatskoj”, rekao je kratko te je naglasio kako se zalagao za jedinstveni nastup desnice na europskim izborima.

”Što bi značilo najmanje dva mandata i uzimanje 150 000 glasova, u toj varijanti Plenkovićev HDZ bi dobio četiri mandata. Očito je da nekome ne odgovara da ujedinjena desnica dobije toliko mandata i žao mi je što nisu išli svi zajedno. Onda sam odlučio dati jednak prostor svima, a nekome to smeta jer si je umislio da ima ekskluzivan pristup ‘Bujici’, rekao je Bujanec.

Naglasio je kako je otvoren za sve i žao mu je što neki pojedinci nisu prepoznali snagu zajedništva.

”Umjesto da se bave europskim izborima, sada će kontinuirano neki pojedinci tražiti razloge za neuspjeh koji im predstoji na izborima, a garancija uspjeha bio je zajednički nastup koji zagovaram. Razjedinjenost desnice je njihova stara bolest. Svi desni komentatori, pa čak i lijevi znaju matematiku, a ona glasi da na desnici postoji bazen od 150 000 do 200 000 glasova. Učinio sam svojim utjecajem sve da dođe do zajedničkog nastupa kompletne desnice na europskim izborima. Ta dva mandata koja bi desnica dobila bi sutra na parlamentarnim izborima bilo 20 , a netko se zalaže da nitko ne dobije ništa”, rekao je.

Bujanec tvrdi kako svjetonazorski podržava sve opcije na desnici.

”To je zato što nema nikakve razlike između onoga što priča moj prijatelj Hasanbegović ili moja prijateljica Ruža Tomašić. Međutim, činjenica je da postoje neke strukture kojima je u interesu da desnica ide razjedinjena. I, dakle, tko ima koristi od toga – to je pitanje na koje me zanima odgovor. A što se tiče ‘Bujice’, ona je otvorena za sve koji promoviraju suverenistički domoljubni svjetonazor Neću se uopće spuštati na nečiju razinu jer na kraju krajeva vidjet će se nakon europskih izbora tko je bio u pravu, rekao je Bujanec.

Razočaran je jer je započela europska kampanja, a neki se ljudi bave samim sobom umjesto da se bave europskim temama.

”Bave se sami sa sobom, umjesto da se brinu o tome kako uzeti dva mandata i onda bi htjeli uređivati ne samo ‘Bujicu’ nego i portale i druge medije. Ja moju emisiju uređujem onako kako želi moja publika, a ne kako će to meni reći bilo koji političar”, naglasio je.

”Zamislite samo tjedan dana prije europskih izbora na Bleiburgu otužne situacije: predstavnici raznih desnih frakcija s mržnjom će gledati jedni na druge, umjesto da se ozbiljno pozabave onima koji su tu komemoraciju htjeli zabraniti. To je ta tužna slika hrvatske desnice. Izgleda da i na desnici, po najnovijem, vrijedi ona stara ‘Malo nas je, al smo govna”’, zaključio je Bujanec.

Sporna objava je s navedene Facebook stranice u međuvremenu uklonjena.

U izjavi za Dnevno u ime stranke Neovisni za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović kazao je da njihova stranka uopće nema podružnicu u Sesvetama. Hasanbegović nam je rekao da doista ne zna o čemu se radi, a čak se i uvidom na službene stranice vidi da se i grb stranke u objavi na Facebooku razlikuje od onog na službenim stranicama stranke.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Bojnu Čavoglave proglasiti himnom hrvatskih dragovoljaca

Objavljeno

na

I što sad? Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske zaključio je da se povikom „Za dom spremni“ na početku pjesme Bojna Čavoglave Marka Perkovića Thompsona ne krši Zakon o prekršajima javnog reda i mira!

Zbog ovog povika jedan od najpopularnijih hrvatskih domoljubnih pjevača, ali i dragovoljac Domovinskoga rata, dosad je imao niz neugodnosti, prijetnji, marginaliziranja i podcjenjivanja.

Poglavito su ga napadali tzv. antifašisti i ekstremni ljevičari, koji još uvijek žale za propalom Jugoslavijom i koji nikada nisu voljeli Hrvatsku, niti su se za nju borili.

Međutim, i sad se pokazalo da baš u toj pjesmi, koja je nastala u vrijeme hrvatskog pobjedničkog Domovinskog rata, taj pozdrav je tim i takvima „najmanje“ smetao. Najviše su bili „kivni“ na tekst pjesme (!), a nisu se usudili o tome govoriti ni pisati, pa su iz konteksta izvukli samo i isključivo – „Za dom spremni“.

A pjesma ide ovako:

„Za Dom spremni!

U Zagori na izvoru rijeke Čikole

Stala braća da obrane naše domove.

Stoji Hrvat do Hrvata, mi smo braća svi

Nećete u Čavoglave dok smo živi mi.

Tuče thompson, kalašnjikov a i zbrojevka

Baci bombu, goni bandu preko izvora

Korak naprijed, puška gotovs i uz pjesmu svi

Za Dom braćo, za slobodu borimo se mi.

Čujte srpski dragovoljci, bando četnici

Stići će vas naša ruka i u Srbiji.

Stići će vas Božja pravda, to već svatko zna

Sudit će vam bojovnici iz Čavoglava.

Slušajte sad poruku od Svetog Ilije-

Nećete u Čavoglave, niste ni prije.

Oj Hrvati, braćo mila iz Čavoglava

Hrvatska vam zaboravit neće nikada…“

Nakon što je Visoki prekršajni sud RH donio odluku da u ovoj pjesmi povik „Za dom spremni“ nije sporan (kao što nikada nije ni bio), predlažemo da se Bojna Čavoglave sada proglasi i Himnom hrvatskih dragovoljaca pobjedničkog Domovinskoga rata!

I da se izvodi na svim državnim manifestacijama!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Zamolba Vladi Republike Hrvatske da odobri održavanje natjecanja u školskom sustavu

Objavljeno

na

Objavio

Ilustracija/arhiva

Poštovani gospodine Plenković!

Državna natjecanja su u biti nacionalne olimpijade izvrsnosti u školskom sustavu Republike Hrvatske, a njihovi sudionici su najbolje što imamo, pobjednička supstancija i nacionalni interes države.

Natjecanja se nužno ne moraju završiti u tekućoj školskoj godini i nema zapreka da se kompletiraju, i u rujnu ili prosincu.

Što ćemo s bodovima za upis koje učenici dosad nisu stekli jer su natjecanja obustavljena? Zašto se ne bi moglo, zbog izvanredne situacije, dati diskrecijsko pravo ravnateljima škola da uz posebni zahtjev i argumentaciju dodijele dodatne bodove osmašima, a na temelju postignutih rezultata na zadnje dostignutoj razini natjecanja? Te bodove valja promatrati na jednokratno izvanredan način, na način “više sile”, i donijeti zasebno rješenje, upravo zbog osmaša, jer će svi ostali bodove ionako dobiti pravovremeno kada se natjecanja kompletiraju. Činjenicu da bodovanje za osmaše valja promatrati iznimno ove godine na drugačiji način, ne treba koristiti i kao dodatni razlog za neodržavanje natjecanja. Razlozi za ne održavanje odnosno nezavršavanje državnih olimpijada izvrsnosti u školskom sustavu ne postoje.

Najbolji učenici razmišljaju ovako:

“Smatram da nije u redu da jedna generacija bude uskraćena za nastup i dokazivanje na državnom natjecanju. To je zapravo hrvatska Olimpijada izvrsnosti za koju se pripremamo cijele godine. Takva su natjecanja od izuzetne važnosti za nas, budući da je to nama važnije čak i od prosjeka ocjena, jer se time pripremamo za našu budućnost.”

Održanjem te tradicije sve generacije najboljih učenika imat će i dalje jednak i pravedan položaj i neprekinuti niz sudjelovanja. Neće se moći požaliti čak ni oni osmaši koji su se sedam godina spremali da bi u osmom razredu briljirali iz jezika.

Nitko neće biti u situaciji da su mu prava uskraćena. Da ne ulazim u nepotrebne elaboracije i detalje.

Sa svojim skromnim iskustvom od dvadeset i jednu godinu skrbi o darovitima, ne preostaje mi drugo nego zamoliti Vas i javno pozvati Vladu Republike Hrvatske da donese odluku o odobravanju održavanja državnih natjecanja.

Natjecanja se nužno ne moraju završiti u tekućoj školskoj godini i nema zapreka da se kompletiraju, i u rujnu ili prosincu.    

S poštovanjem,

Zdravko Škokić, dipl.ing.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari