Pratite nas

Komentar

Bujanec: OSIM ŠTO SE NE ZNA PREKRIŽITI, PUPOVAC NE ZNA NITI KAKO SE PIŠE HRISTOS, PA JE NAPISAO “HRISMOS”!

Objavljeno

na

“Mir Božji, ‘Hrismos’ se rodi” pisalo je iznad glave Milorada Pupovca i uzvanika na božićnom domjenku Srpskog narodnog vijeća, danas u Zagrebu… Kakva sramota!

Dragi pravoslavci, pa jeste li mogli pronaći barem nekog tko zna napisati HRISTOS na vašemu pismu, ćirilici?! A ne da vas Pupovac ovako osramoti na veliki blagdan!

Već sam imao prilike čuti od pravih vjernika, čak i pravoslavnih svećenika kako prigovaraju da se Pupovac ne zna niti prekrižiti (ili kako kažu Srbi “prekrstiti”), a sada umjesto HRISTOS u svijet ode “HRISMOS”, a mediji šute, valjda da se Pupi ne bi uvrijedio.

Meni stvarno nije cilj vrijeđati, ali kako bi i sami Srbi valjda rekli: “Ovo je bre, sramota!”

S druge strane, Vučićeva izaslanika Vladu Božovića neću komentirati previše. Taj Draškovićev četnik kaže da će “Srbe u Hrvatskoj braniti svim sredstvima!” Bata Vlado, prvo ih molim te, obrani od Pupovca!

SKANDALOZNO: “MIR BOŽJI, ‘HRISMOS’ SE RODI!”

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Thompson: Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za film “Ministarstvo ljubavi”

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji,

ponukan tvrdnjama medija i Vašim učestalim upitima, a vezano za ustupanje mojih autorskih prava za film “Ministarstvo ljubavi” redatelja Pave Marinkovića, slobodan sam priopćiti sljedeće:

Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za taj film.

Film o kojem je riječ osobno nisam gledao ali ako je istina da koriste moju glazbu za koju je potrebna privola mene kao autora to rade protuzakonito i na prevaru.

Marko Perković Thompson

Javor Novak o filmu „Ministarstvo ljubavi“ koji vrijeđa udovice poginulih branitelja

 

Marko Ljubić: „Ministarstvo ljubavi“ ili kako paradržava postaje – država?

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Mladen Pavković: Mara Bareza bila je – čudo od žene!

Objavljeno

na

Prije dvije godine (19. siječnja 2016.) umrla je jedna od Junakinja hrvatskog Domovinskoga rata – Marija Mara Bareza.

Bila je djelatnica koprivničkog Belupa. Pamtimo je kao veliku i požrtvovnu humanitarnu djelatnicu koja je početkom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata samo za Grad Osijek sakupila i dostavila preko 200 kamiona humanitarne pomoći!

Bilo je tu svega, uglavnom ono što je u to vrijeme najviše trebalo, od lijekova, odjeće, prehrambenih proizvoda do naoružanja. Tadašnji zapovjednik obrane Osijeka Branimir Glavaš nam priča da je gospođa Bareza jednog dana sama došla u njegov ured i ponudila pomoć. Nije, kaže, vjerovao da to ta žena može i ostvariti, jer su po Osijeku svakodnevno padale granate i svirale sirene za uzbunu.

Međutim, sa svakim konvojem došla je i ona, pa nije ni čudo što je nazivali i „dobra vila“ ovoga grada.
U svim tim njezinim velikim humanitarnim akcijama iznimnu pomoć imala je od i od Podravke i Belupa. Stoga se je sa zahvalnošću sjećaju i Koprivničanci. Jednoj obitelji umrlog branitelja sagradila je i obiteljsku kuću. Pomagala je gotovo na sve strane, pa i u podizanju spomenika hrvatskim stradalim braniteljima.

O njoj je Hrvatska radiotelevizija (HRT), pod naslovom „Mara Bareza – Koprivnička darovateljica“, snimila i dokumentarni film (režija Marijan Hodak, scenario Mladen Pavković).

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) neprestano ističe da su neopravdano zapostavljene žene koje su, poput Bareze, sudjelovale u Domovinskome ratu, tim više što je njihov doprinos iznimno veliki. Ona je zaslužila i da se jedna ulica ili trg nazove njenim imenom u Osijeku i Koprivnici, ali zasad se o tome niti ne izjašnjavaju oni koji bi trebali.

A baš Mara Bareza bila je u vrijeme rata – čudo od žene!
Ne, takve se ljude ne smije zaboraviti!

Mladen Pavković / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari