Pratite nas

Komentar

Bujanec: Pupovcu je mjesto među njegovima, a ne u hrvatskoj Vladi!

Objavljeno

na

Otkrivena je topla voda: Pupovac u Bačkoj Palanci sa srbijanskim državnim vrhom – Vučićem, Vulinom, Dačićem i ostalima – ovilježava “Dan sećanja” na Oluju. I sada bi ga neki novinari pitali za izjavu o tome… Prvo, on je svojim pojavljivanjem u Bačkoj Palanci sve rekao.

Drugo, ovo nije prvi puta da Pupovac na ovakav način obilježava najveću hrvatsku pobjedu – pa on je i prethodnih godina činio isto… I treće, Pupovac u komunikaciji sa Vučićem dijeli njegovo mišljenje o Oluji kao “holokaustu nad Srbima”.

I što se sada mi čudimo?! Pa pitanje koje treba postaviti glasi: što Pupovac radi u Hrvatskoj vladi?!

Kako je moguće da nakon Pupovčeve osobne intervencije u DORH-u sa slučaja Ovčara bude maknut policijski istražitelj Nikola Kajkić?! Kajkić je čak i suspendiran zato što je u istrazi otkrio povezanost Pupovčevih najbližih suradnika sa masakrom na Ovčari… A tko je smijenio Kajkića? Nije Pupovac.

Radi očuvanja krhke vladajuće većine neki u Hrvatskoj u stanju su zataškavati čak i ratne zločine u Vukovaru te minorizirati proslavu u Kninu.

Umjesto da svakog 05. kolovoza Knin bude prepun naroda i da tamo dođe 200.000 Hrvata, oni protokol obilježavanja najveće pobjede u nacionalnoj povijesti stavljaju u 7 ujutro. Jer, važno je ne se zamjeriti Pupovcu – koji je u Bačkoj Palanci.

I zaključno: reakcije hrvatskih mlakonja na Vučićeve uvrede povodom Oluje su zapravo – sramotne. Redovito se spominje samo “Miloševićev režim” kao glavni krivac za rat, što je oportuno i ponižavajuće, tek djelomice točno.

Ipak, ne bi bilo dobro naljutiti Bruxelles koji Vučićevu Srbiju želi u Uniji, pa naši foteljaši ne smiju otvoreno reći: Hrvatsku je napala Srbija, a ne samo Milošević. Napali su nas i Vučić i Dačić i Vulin… Ne samo četnici, nego i JNA i njihovi teroristički jataci iz okupiranih dijelova Hrvatske i BiH.

Zato, gospodo iz Banskih dvora, Pupovcu jest mjesto u Bačkoj Palanci, ali nije u Hrvatskoj vladi! A u Knin umjesto Pupovca koji tamo nikada neće doći, na Dan pobjede zovite brojne hrvatske pravoslavce koji su s puškom u ruci branili svoju Domovinu od Vukovara do Dubrovnika.

(P. S. Javljaju mi naši iz Bačke da su na “Dan sećanja” u Palanku prisilno autobusima dovodili ljude iz “fabrika” kako bi Vučić bio zadovoljan odazivom…) Komentirao je Velimir Bujanec.

Pupovac se oglasio prvi put nakon sramotnog Vučićevog ispada

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Budućnost HRZ-a, te njegovo jačanje i razvoj vatrene moći presudni su za sigurnost naše domovine

Objavljeno

na

Objavio

Foto: T. Brandt

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo danas je proslavilo svoj 28. rođendan, dočekavši ga s odnedavno prilagođenom strukturom u kojoj su dosadašnje zrakoplovne baze preimenovane u krila, pa je tako 91. Zrakoplovna baza Pleso postala 91. krilo, a 93. Zrakoplovna baza Zemunik 93. krilo, gdje je i održana svečanost proslave godišnjice.

Također je izmjenjen i zapovjedni kadar same grane. Jučer je pak u Zemuniku otvoreno i Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga u kojem će se obučavati helikopterske posade koje sudjeluju u provođenju specijalnih operacija sa specijalnim snagama.

Nabava nove tehnike mora ostati prioritet. Kraj uspješnog remonta helikoptera Mi-171Sh, već je izgledan smjer u kojem će helikopterska komponenta s vremenom zamjeniti ruske letjelice s onim američkim.

Nabava 4 nova helikoptera UH-60M Black Hawk, dva donirana od SAD-a i dva koja se kupuju, prvi je korak u tom smjeru, i napokon proces nabave složenog sredstva koji se ne pokreće u posljednji tren, pa i kasnije, kao što je slučaj s borbenim avionima, već pravovremeno.

No upravo je nabava borbenih aviona i dalje najkritičnija točka HRZ-a, pa i HV-a u cjelini. Zahtjevi za ponudama moraju se odaslati do kraja ove godine ako se nadamo potpisati ugovor do kraja iduće, jer vrijeme nam je odavno isteklo i sva se moguća energija, kao i financijska sredstva, moraju usmjeriti u uspješnu nabavu novih lovaca, koji su od presudne važnosti za Hrvatsku u cjelini.

Pitanje je to i morala i motiviranosti pripadnika HRZ-a, koji polako postaju umorni od čekanja novih borbenih aviona, a apatija je vrlo opasna u tako složenom sustavu, posebno kada isti pati i od kroničnog manjka tehničkog i letačkog osoblja.

Poboljšavanje uvjeta života pripadnika je nužno i mora biti činjeno u kontinuitetu, no da bi se zadržali i u dovoljnom broju privukli oni najbolji mora im se i pružiti najbolje: uvjeti za rad na najmodernijim sustavima i letjelicama.

Budućnost HRZ-a, te njegovo jačanje i razvoj vatrene moći presudni su za sigurnost naše domovine, i njegov razvoj imperativ je osiguravanja mira i stabilnosti budućim generacijama, jer neminovno je da vukovi ponovno zavijaju na našim granicama, sanjajući stare osvajačke snove.

Hrvatska vojska jedina je stvarna obrana i jamstvo naše sigurnosti, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo mora postati i ostati njeno najmoćnije oružje.

Iskoristiti ću ovu priliku da čestitam svim pripadnicama i pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva njihov dan, i da zauvijek hrvatskim nebo bdiju i plove, komentirao je vojni analitičar Jan Ivanjek

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Kako je predsjednički kandidat Zoran Milanović izbjegao plaćati porez na dohodak

Objavljeno

na

Objavio

isječak/facebook

Ne tako davno , kad se povlačio iz aktivne politike, bivši predsjednik SDP-a, a tada saborski zastupnik Zoran Milanović, najavio je da se iz aktivne politike povlačio kako bi zaradio “velike” novce u realnom sektoru. Vodeći se tim načelom, iako javnost ne zna za koga je radio, zaradio je za hrvatske prilike velike novce no vođen manirom onih kojima je prevariti državu – normalno, tu državu i je bar pokušao prevariti na jeftin, podmukao i kranje nemoralan način. Vjerojatno se vodio načelom da je “slučajnu državu” normalno varati jer u njoj nije ništa normalno.

Konzultantska tvrtka EuroAlfa Advisory, u vlasništvu predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, za 2018. godinu prikazala oko 745 tisuća kuna prihoda. Od toga je 535 tisuća kuna, prema podacima iz financijskog izvješća, ostvarila od prodaje usluga na domaćem tržištu. Iz financijskog izvještaja da se iščitati kako je bivši hrvatski premijer, a sada predsjednički kandidat sam sebi isplaćivao oko 3300 kuna plaće.

Visinu minimalne plaće za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine utvrdila je Vlada RH u bruto svoti od 3.439,80 kuna,

Milanović , jedini vlasnik, direktor i zaposlenik tvrtke, kandidat za predsjednika s karakterom,  isplaćivao je sebi plaću za vrhunske usluge  u iznosu od 3.300 kn, znači manje od zakonom utvrđenog iznosa minimalne plaće.

Plaću od 3.300 kn isplaćivao je samo kako ne bi platio ni jednu kune poreza na dohodak. koristeći pogodnosti koje mu je ta njegova “slučajna država” omogućila da plati manji porez na dobit tvrtke. Zanimljivo da je osobni odbitak za 2018. godinu iznosio 3800 kuna. U narodu za takve kažu – sitni kokošar, ali eto za Milanovića je to sasvim – Normalno.

Tako je normalni predsjednički kandidat “s karakterom” tražeći i koristeći“rupe “ u zakonu ne plaćajući porez na dohodak jerbo sebi isplaćuje plaću manju od zakonom utvrđene minimalne plaće nije prekršio zakon. Sasvim legalno je tražiti rupe u zakonu, no jeli to normalno za jednog predsjedničkog kandidata s karakterom i gdje je tu uopće – karakter.

Može li netko tko se sintagmama normalno, s karakterom uopće biti nečiji predsjednički kandidat. Očito može za stranku čiji je kandidat, pa i za stranke koje ga podržavaju jer i pojedincima, čak i predsjednicima tih stranaka – moral je samo floskula.

Toliko o ” normalnom  predsjedničkom kandidatu “s karakterom.

Ante Rašić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati