Bujanec reagirao na priopćenje HND-a: Nikakvog napada na Danijela Majića nije bilo

“Hrvatska informativna novinska agencija (HINA) danas je prenijela priopćenje Hrvatskog novinarskog društva u kojem potpisnik tog priopćenja iznosi jednostranu i potpuno neistinitu verziju “događaja“ u Bleiburgu, u subotu, 18. svibnja ove godine, kojeg smo navodni akteri moja malenkost i izvjesni Danijel Majić. HND navodi da je Majić “fizički i verbalno napadnut od strane Velimira Bujanca i desetak njegovih prijatelja“, što je potpuna neistina, jer nikakvog verbalnog, a kamo li fizičkog kontakta izmađu nas dvojice nije bilo.

Da nije bilo nikakvog napada na Danijela Majića s moje strane, kao ni sa strane meni bliskih osoba, utvrdila je i austrijska policija, koja je tijekom postupanja zaključila da nitko od navedenih nije prekršio ni jedan austrijski zakon.

Iako je to u o ovom kontekstu možda nebitno, redakcija Bujica raspolaže snimkama koje potvrđuju da Danijel Majić na Bleiburgu nije bio kao “novinar“ već kao aktivist koji je davao upute protuprosvjednicima s jugoslavenskim zastavama i komunističkim obilježjima.

Nisam član Hrvatskog novinarskog društva i ne namjeravam uopće ulaziti u polemiku s njima, već ovim putem samo skrećem pozornost javnosti na činjenicu da me prije objave svoje “presude“ nisu ni kontaktirali. S druge strane, aktualni predsjednik HND-a Hrvoje Zovko nedavno je prema tvrdnjama nekoliko svjedoka, fizički nasrnuo na jednu damu – urednicu na HRT-u, gospođu Katarinu Perišu Čakarun. U tom slučaju ipak postoje neki svjedoci, ali nismo čuli da je HND to osudio.”

U Zagrebu, 20. svibnja 2019.

Velimir Bujanec, urednik i voditelj Bujice

Lili Benčik: Otvoreno pismo Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović

Pogrešno gđo Predsjednice, iako su bili Hrvati, oni su se borili za federativnu Jugoslaviju, a ne slobodnu Hrvatsku

Poštovana g. Predsjednice!

Dovoljno je pogledati sadržaj i ciljeve dokumenata ZAVNOH-a, AVNOJ-a, pa da se vidi da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije, za federativnu Jugoslaviju. Nigdje nisu u svom programu imali samostalnu Hrvatsku.

Snagom medija koji su pod njihovim nadzorom i  snagom vlasti agresivno namećete  izjednačavanje NOB-a i Domovinskog rata, tvrdeći da je moderna hrvatska država nastala na antifašizmu. Nemoguća  je to teza, jer ponavljam, titovi partizani, pa bili oni i Hrvati nisu se borili za Hrvatsku, nego za Jugoslaviju ” Slobodnu Hrvatsku u novoj federativnoj Jugoslaviji”

Kada se usporede ciljevi NOB-a i ciljevi Domovinskog rata vidi se da je Domovinski rat ustvari bio  borba protiv tekovina NOB-a , jer je JNA nastojala sačuvati granice Jugoslavije( ( to joj je bila zadaća), a Srbija je u agresiji na Hrvatsku vidjela priliku da uz pomoć JNA ostvari svoj mit o Velikoj Srbiji.

“Hrvatski partizani nisu se borili za samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, već za federalnu… Dovoljno je pogledati programske i zakonske dokumente iz onog vremena (AVNOJ, ZAVNOH i slično). Iz njih je vidljivo da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije…  ali ne rojalističku( četničku) , nego federativnu… poslijeratno uređenje ipak je bilo manje zlo no što bi bilo po četničkom programu“. Prema tome, antifašisti nisu zaslužni za hrvatsku  samostalnost, nego upravo suprotno, a gori od njihovog bio je tek „četnički program“. Nisu stvorili niti su u svom programu imali samostalnu Hrvatsku, već  Jugoslaviju.

Gđo Predsjednice moderna hrvatska država nastala je odbacivanjem komunističkog sustava, pobjedom agresora Srbije i JNA i  uspostavom samostalne, nezavisne , suverene i demokratske države! Nastala je nasuprot  tekovina NOB-a! Hrvatski branitelji borili su se protiv tekovina NOB-a!

Borili su se upravo protiv komunista, koji nisu bili antifašisti, koji su se preobukli u antifašiste. Upravo ti preobučeni antifašisti su izžviždali Predsjednika dr. Franju Tuđmana 1991.godine, kao i vas u Pazinu  na spomen mons. Bože Milanovića, jer su baš oni pobili sve stvarne istarske rodoljube-narodnjake, kršćanske antifašiste, koji su uspjeli preživjeti talijanski fašizam, ali nisu preživjeli komunistički antifašizam.

Među njima najistaknutiji je otac od našeg biskupa u miru Ivana Milovana , Antun Milovan, kojega su pripadnici OZNE uhitili 22.ožujka 1945. kada je za kuhinjskim stolo, pisao pismo sinu Miroslavu ( sva tri sina su mu svećenici Miroslav preminuo 2004,  Vjekoslav preminuo 2015 i Ivan). Toliko im se žurilo da su pisma ostala kao dokaz na kuhinjskom stolu i odveli ga u nepoznato, mučili. ubili i bacili u nepoznatu fojbu.
Ti i takvi antifašisti pobili su cvijet istarskog hrvatskog rodoljublja, istinske antifašiste, istarske narodnjake. Antun Milovan bio je učen čovjek, narodnjak, antifašist i dosljedan vjernik, koji je volio svoju obitelj, svoj narod i svoju Katoličku crkvu. I upravo zbog tih svojih kvaliteta nije dočekao slobodnu Hrvatsku odlukom i nasiljem onih koji se za takvu domovinu nisu borili, a to su ti komunisti tzv. antifašisti, koji i danas ne priznaju Hrvatsku državu, jer su se borili za Jugoslaviju.

Stoga uzdizati takve antifašiste i davati im zasluge koje im ne pripadaju je povijesna krivotvorina i ponižavanje opet i iznova njihovih žrtava, istinskih , pravih antifašista istarskih Hrvata-narodnjaka!

Sa poštovanjem Lili Benčik, Pula

Šajeta prozvao Škoru: Među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno

Šajeta: Znate li one strane tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj.

Popularni istarski kantautor Šajeta na svom Twitter profilu prokomentirao je predsjedničku kandidaturu svog estradnog kolege Miroslava Škore, objavljujući crticu iz života poslovno-estradnog svijeta.

Sudeći po sadržaju objave, Škoro na Šajetin glas ne treba računati.

– Znate li one STRANE tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima, koje otkupljuju od banaka i sličnih? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj! Na sreću nije prošlo, jer među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno, napisao je na svom profilu Dražen Turina Šajeta, prenosi Novi list.