Connect with us

Događaji

VIDEO: Bujanec u lice Ostojiću: Ispričat ću se kad se on ispriča za Pajičića i svastiku!

Objavljeno

on

[mom_video type=”youtube” id=”_PojtGhFdI0″ width=”761″ height=”380″]

Suđenje TV-voditelju Velimiru Bujancu kojega je za uvredu i klevetu tužio bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić indirektno će se pretvoriti u suđenje na kojem će se utvrđivati tko je kriv za smrt vukovarskog branitelja Darka Pajičića.

[ad id=”93788″]

Proizlazi to iz činjenice da je sudac Općinskog suda u Osijeku Ivan Sajter na prvom ročištu u ovom sporu prihvatio sve dokazne prijedloge optuženog Bujanca kojima će se braniti od Ostojićeve tužbe. Podsjetimo, Ostojić ga je tužio zbog izjava izrečenih u TV emisiji ‘Bujica’ 25. studenoga 2015., koju Bujanec uređuje i vodi, a u kojoj je bivšeg ministra nazivao Ostoja Ranković te u kojoj je emitirao prilog o Pajičićevoj smrti pri čemu je rekao da taj prilog “demaskira neke video uratke koje je Ostoja pustio preko sebi bliskog RTL-a i još nekih medija”.

“Ne smatram se krivim”, rekao je Bujanec, koji se nije želio ni ispričati Ostojiću. Točnije, rekao je da će mu se ispričati „ako se g. Ostojić ili Ostoja Ranković ispriča vukovarskim braniteljima zato što je zatučen Darko Pajičić, ako se ispriča za nerede navijača u Francuskoj, za svastiku na Poljudu, progon hrvatskih branitelja…“

“Nema šanse da se mirim sa osvjedočenim neonacistom i osuđenim dilerom, čak i kada bi mi se ispričao”, odgovorio je Ostojić. Suca je, pak, zanimalo za što je Bujanec osuđen, a ovaj mu je odgovorio da ne zna točno po kojem članku zakona, “ali osuđen sam jer su mi ovi njegovi nešto namjestili“.

Tako je propao pokušaj mirenja, a onda je Bujanec predložio da se tijekom suđenja kao dokaz predoči “medicinska dokumentacija koja dokazuje da je policija pokušala zataškati smrt Darka Pajičića“.

“Za svjedoke imam i njegovu sestru te šogora Ivana Penavu, gradonačelnika Vukovara, zatim liječnike, potom Tomislava Josića i Stevu Culeja, kao i za života danu izjavu pokojnog Pajičića u kojoj izravno optužuje Ostojića za svoju smrt te konačno fotografa iz Vukovara koji ima fotografije na kojima se vidi kako je policija postupala prema Pajičiću”, rekao je Bujanec, dok se Ostojić i njegov odvjetnik Radan Kovač nisu usprotivili predloženim dokazima i svjedocima uz uvjet da se pribavi službena medicinska dokumentacija i liječnički karton pokojnog Pajičića “iz kojih će se vidjeti uzrok njegove smrti.“

Sudac je na intrevenciju Kovača rekao Bujancu da u sudnici Ostojića ne smije nazivati Ostoja Ranković, a ovome, pak, da Bujancu ne govori da je neonacist. U jednom trenutku Bujanec je od Sajtera i upozoren zbog svog ponašanja.

“Ovdje ste u svojstvu okrivljenika i prestanite se ponašati kao da ste u studiju”, rekao je Sajter voditelju kojega ipak nije na sud privela policija, nego je došao sam. Suđenje se nastavlja 19. listopada, prenosi Jutarnji.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari