Pratite nas

Pregled

BUJICA: LUKA PODRUG – “Komunisti su kao i Srbi, ubiju vas i kažu da su vam pomogli”

Objavljeno

na

Je li Hrvatska uistinu podijeljena na one koji je vole i one koji je ne vole? Zašto je za Milanovića “antifašizam” ponovo predizborna tema? Je li SDP-ova aktualna Vlada doista “najbolja” do sada? Zašto se u Splitu sve učestalije pojavljuju transparenti ZG=BG? Tko je Budimira Lončara pozvao u počasnu ložu Hajduka? Kome smeta pozdrav ZA DOM – SPREMNI i patriotski orijentirani hrvatski nogometni navijači?

Politički tajnik HČSP-a i autor spomenika IX. bojne HOS-a u Splitu Luka Podrug u emisiji Bujica uoči najavljenog okupljanja 2. svibnja izrazio je ogorčenje svim političkim opcijama, budući da pravednu bitku branitelja nisu prenijeli u Sabor i smijenili Zorana Milanovića, Predraga Matića i Bojana Glavaševića.

”Zamislite da vam četnici ubiju oca, a vi budete naučnik njihove ideologije’, rekao je Podrug koji je pomoćnika ministra branitelja nazvao Pupovčevim šegrtom.

Na velikom skupu 2. svibnja za Hrvatsku nastupat će i Thompson kojeg, za ‘razliku od drugih koji ga osporavaju’, Podrug ima samo riječi hvale.

”Od legendarnih Čavoglava kojom su pobijedili četnike pa do ”za dom spremni”, su molitve. Njegove pjesme su politički program i svjetlo u svakom smislu”, rekao je Podrug koji očekuje da će 2. svibnja  okupljeni da Vlasti uputi crveni karton za hitan odlazak.

Ukazao je na drugo lice ministra obrane Predraga Matića pozivajući se na snimke u kojima je Matić govorio o nacionalnoj antikomunističkoj vlasti, o ovoj ekipi koja je došla na vlast. Osim toga, rekao je da je ministar obrane Ante Kotromanović  bio u kontaktu s Ivom Sanaderom.

”Kotromanović se pokušavao dodvoriti Sanaderu. Bio je  s njim u vezi i oni su nam stalno kroz stožer nastojali provoditi HDZ-ov politiku. Mi smo se opirali”, rekao je Podrug koji je pozvao sve branitelje da nakon promjene vlasti ‘sastave zakon o pravima hrvatskih branitelja koji do sada nije donijela niti jedna vlast’.

Napomenuo je kako se sva prava branitelja svode na invalidnost i bolesti što je nesreća a prava, naglasio je, treba crpiti iz same činjenice dragovoljnosti sudjelovanja u Domovinskom ratu.

[ad id=”68099″]

Komentirao je Milanovićev govor u Splitu u kojem je oporbu nazvao zlom, a kojeg su mnogi okarakterizirali kao govor mržnje.

”On je medicinski fenomen, ali treba liječiti one koji su za njega glasovali.  Nekontroliran je i pitanje je koliko je psihički stabilan. Nevjerojatno je da je tako bahat i vuče za nos cijelu naciju. Od njega se ne očekuje da razgovara s braniteljima. On je sa svima zavađen. Hrvati rijetko uključuju mozak, to je problem”, rekao je Podrug.

Smatra kako je antifašizam crveni fašizam te ukazuje kako se svi mrzitelji Hrvatske zovu antifašistima.

”Komunisti rade kao i Srbi, oni vas ubije kaže da vam je pomogao, njima je laž u korijenu. Oni nisu toliko nesposobni, koliko Hrvatsku ne vole. Postoje oni koji je vole i koji je vode, a vode je oni koji je ne vole”, rekao je Podrug.

Autor spomenika IX. bojni HOS-a ispričao je kako je odvjetnik Zvonimir Hodak u ime zajednice IX. bojne HOS-a podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja koji su  razbijali čekićem spomenik.

”DORH je prije nekoliko dana odbacio prijavu, a u obrazloženju kažu da su obavili razgovor s Podrugom. Ja javno govorim da nisam s nikim razgovarao. Osim ako policija prisluškuje razgovore i smatra ih informativnima. Ne sumnjam da me prisluškuju. Nitko me nije pozvao na razgovor, a u rješenju odbačaja kaznene prijave piše da sam saslušan”, ukazao je na Podrug.

Istaknuo je ‘fenomen’ prema kojem Tomislava Karamarka proglašavaju najnegativnijim osobama, a predsjednik HDZ-a dobiva sve izbore za redom.

”Mrze ga, jer je Hrvat kao i Brkić i sadašnje vodstvo HDZ-a, a malo ih je u politici. Mi smo prijatelji, domoljubi, Hrvati. Unutar HDZ-a će prevladati domoljubna opcija, uvesti će lustraciju, pomest će ih i uvest politiku ljubavi i odanosti prema državi. Od vodstva očekujem da se to promjeni. Apsolutno vjerujem sadašnjem vodstvu HDZ-a. Po nikakvim uvjetima ne bi surađivali s prošlim HDZ-om.  Što više sadašnji HDZ napadaju  uvjereniji smo da su na boljem putu”, rekao je Podrug.

Progovorio je o problemu u Hajduku ističući kako je Torcida sasvim rodoljubna i desna, ali da njom manipulira vodstvo. Izrazio je nadu da će se navijači probuditi.

Navijački neredi su režirani u vrhu države, ukazuje Podrug, da bi se na taj način uzeli glasovi Kolindi Grabar Kitarović i HDZ-u u Splitu i Dalmaciji.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Hrvati pobjednici vodeće azijske izložbe inovacija MTE 2019

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski inovatori i poduzetnici postigli su na velikoj malezijskoj međunarodnoj izložbi inovacija i novih tehnologija – MTE 2019, u Kuala Lumpuru, novi veliki uspjeh – osvojili su 15 odličja, Best of the Best Award, glavnu nagradu, četiri zlata, tri srebra i sedam posebnih nagrada.

MTE je ove godine okupio 435 inovacija iz Malezije i 10 država jugoistočne Azije i Europe, s naglaskom na izvrsnu poslovnu posjetu koja je rezultirala velikim brojem ostvarenih kontakata u svrhu komercijalizacije hrvatskih inovativnih proizvoda na malezijskom tržištu, priopćio je u subotu Savez inovatora Zagreba.

Za 10 predstavljenih najboljih hrvatskih inovacija i novih proizvoda, izlagači, svi iz Zagreba, su osvojili ukupno 15 odličja, Best of the Best Award, glavnu nagradu, 4 zlata, 3 srebra i 7 posebnih nagrada.

Pobjednik izložbe je Matej Grozdanović, Modulos Sustavi Namještaja d.o.o. za inovaciju „ModulosDesk – prvi modularni stol na svijetu“.

Zlatne medalje osvojili su Vjekoslav Majetić, DOK-ING d.o.o. za inovaciju „Postrojenje – Termička obrada mulja“, Mirjana Brlečić, Priroda liječi d.o.o. za inovaciju „Nikel remove control 365 celullite“, Tomislav Bronzin, Citus d.o.o. za inovaciju „[email protected] Motion Smart Customer/Human Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality“ i Gordana Matijašić, Matija Gretić, Anna Poropat i Josip Vinčić, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu za inovaciju „Super-H capsule – 3D-tiskana kapsula s više odjeljaka za kontroliranu dostavu djelatne tvari“

Dobitnici srebrnih odličja su Igor Puhar, Radiona Skatt d.o.o. za inovaciju „Kutna spojna pločica Lastavica“, Neven Palčec, MyRent d.o.o. za inovaciju „Pametne brave“ i Juro Živičnjak i Dubravko Rogale, Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet, za inovaciju Triboelektrični generator za pohranjivanje statičkog naboja iz odjeće“
Malezijska asocijacija inovatora „MACRI“ je hrvatskim izlagačima dodijelila tri posebne nagrade, „HUIF“ Asocijacija najboljih inovatora Saudijske Arabije, dvije posebne nagrade, kao i Poslovna mreža Asean-Hrvatska.

Prvi put u 18-godišnjoj povijesti MTE-a, a u povodu 10. obljetnice hrvatskog sudjelovanja i 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Malezije i Hrvatske, jedna država, Hrvatska, bila je država partner izložbe.

Organizatori MTE-a su uz veliku potporu Veleposlanstva RH u Maleziji i u suradnji sa Savezom hrvatskih inovatora (SHI) i HGK organizirali poslovnu konferenciju uz sudjelovanje visokih malezijskih političkih dužnosnika i poslovne zajednice.

Tom prilikom je formirana Poslovna savjetnička mreža za suradnju Hrvatske i država ASEANA, a SHI je sa tvrtkom Transformational Innovative Maverick potpisao ugovor o poslovnoj suradnji u području komercijalizacije hrvatskih inovacija i novih proizvoda.

Veleposlanik Krešo Glavač, je u uvodnom izlaganju istaknuo svjetski poznate uspjehe hrvatskih inovatora u prošlosti i pozvao malezijsku poslovnu zajednicu na suradnju u tržišnoj primjeni novih dostignuća hrvatskih inovatora, navodi se u priopćenju.

Nakon preliminarnog dijela konferencije, uslijedili su izravni poslovni kontakti (B2B) zainteresiranih poslovnih ljudi za izložene hrvatske proizvode i razgovori s nazočnim inovatorima i poduzetnicima i predstavnicima SHI-a.

U priopćenju su istaknute najvažnije tvrtke s kojima su održani razgovori: Goforth Corporation; Interstars Group; Ume Asia Pacific Properties; Transformational Innovative Maverick; NanoMalaysia; Efinity Social Enterprise; Reliacraft Engineering; Pintas; East Group Asia Pcific; Kass; Titanium Adrentex; EU – Malaysia Chamber of Commerce and Industry.

Najveće poslovne uspjehe ostvarili su predstavnici IN2 i INFOBIP, koji su i osobno nazočili izložbi.

Hrvatsko izaslanstvo predstavilo je 44. hrvatski salon inovacija INOVA – BUDI UZOR 2019, koji se u studenom ove godine, održava u Zagrebu. “Najveća hrvatska izložba inovacija privući će prema obećanjima voditelja nacionalnih izaslanstava, velik broj inovatora iz Malezije, Indonezije, Singapura, Irana i Tajvana, a očekujemo i nove partnere iz Ukrajine i Kine”, navodi se u priopćenju.

Hrvatski nastup na MTE 2019 organizirali su Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba, uz, kako se ističe, veliku potporu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Hrvatske gospodarske komore.

Hrvatsko izaslanstvo se vraća u Zagreb 25. veljače u 11,50 sati letom iz Londona, stoji na kraju priopćenja.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Sud u Den Haagu 20. ožujka odlučuje o Karadžićevoj žalbi

Objavljeno

na

Objavio

Mehanizam za međunarodne kaznene sudove u Den Haagu odlučit će 20. ožujka o žalbi bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, koji je prvostupanjskom presudom 2016. osuđen na 40 godina zatvora za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine tijekom rata u BiH, objavljeno je u petak navečer.

“Žalbeno vijeće planira objaviti odluku o žalbi u slučaju Radovana Karadžića 30. ožujka”, objavio je Mehanizam za međunarodne kaznene sudove, nasljednik Haaškog suda.

Karadžić je proglašen krivim za genocid u Srebrenici i višegodišnje teroriziranje Sarajeva kao i za uzimanje pripadnika UN-a za taoce, a utvrdilo je da nije bilo genocida u sedam općina – Bratuncu, Foči, Ključu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Vlasenici i Zvorniku te ga je oslobodilo krivnje za taj dio optužnice.

Haški tužitelji zatražili su u završnim riječima na kraju suđenja da se Karadžića za njegovu presudnu ulogu u zločinima proglasi krivim i osudi na kaznu doživotnog zatvora. Karadžić je za sebe tražio oslobađajuću presudu.

Optužnica protiv Karadžića podignuta je 25. srpnja 1995. godine. Uhićen je 21. srpnja 2008. u Srbiji gdje se godinama skrivao i radio pod imenom dr. Dragan Dabić.

ICTY-ju je izručen devet dana kasnije.

Suđenje je započelo 26. listopada 2009., a završne riječi održane su krajem rujna 2014.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari