Connect with us

Pregled

BUJICA: Milicajci Ostoje Rankovića spriječili su pružanje pomoći Darku Pajičiću

Published

on

Večeras je u emisiji Bujica kod Velimira Bujanca tema bila slučaj Darka Pajičića, a gost je bio Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, prenosi Direktno.hr

[ad id=”68099″]

Bujica je među prvima otvorila priču o stradanju Darka Pajičića, objavili su je prošle godine u siječnju. Za napad na Pajičića, prilikom njegovog pokušaja da u Vukovaru skine ćiriličnu ploču, nitko do dan- danas nije odgovarao. Ranko Ostojić nakon tog incidenta izjavio je “Krv je pala zbog rakije”.

Danas je Pajičić pokopan u Vukovaru, obratio se Bujanec Josiću.

“Zna se tko je na silu i protuustavno postavljao ploču, krivci su Ostojić i policajac Sabadoš, a ne odgovaraju jer su politički zaštićeni. Nadamo se da će doći nova vlast koja će taj čin osuditi. Mi smo upozoravali što bi se moglo dogoditi ako se počnu postavljati te ploče, nitko nas nije slušao. Vukovar se siluje već tri godine, a ovakvi pojedinci se slobodno šeću gradom i imaju bolja radna mjesta”, kazao je Josić.

Gdje je sad policajac Sabadoš, upitao je Josića voditelj emisije.

“Radi i dan- danas, informacije imamo da je u Vinkovcima. Kako on nije suspendiran? Zbog onih koji ga štite ne bi me čudilo da bude i odlikovan”, odgovorio je gost emisije.

Zbog čega bi jedan Borzan Pajičića držao pod lažnim imenom, osim ako nije dobio naredbu da zataška zločin, zanimalo je Bujanca.

“Javnost nije upoznata s tim što se stvarno događa, snimke nisu objavljene. Puno toga je čudno, pao je u bolnici, pao je ovdje, pao je ondje. Sve je posljedica tog dana kad se napad dogodio. Zakucao se u njega, čovjek od 150 kila, kao da je ragbijaš”, rekao je Josić.

Je li ovo samo ubojstvo iz nehaja ili motivirano društvom, postavio je pitanje voditelj.

“Nama se stavlja na teret da smo ploče stavljali iz mržnje, naravno da je ovo ubojstvo bilo iz mržnje. On ga je trebao privesti, ispitati, bilo kakva primjena sile je bila nepotrebna jer je ploča već bila uništena”, smatra Josić.

‘Milicajci Ostoje Rankovića’ su fotografije, gdje se vidi da policajci sprječavaju druge da Pajičiću pruže pomoć, zataškali, komentirao je Bujanec.

“Postoji policijski snimak i oni znaju što se dogodilo, ta snimka je sigurno pod ključem, da nitko ne vidi što se dogodilo. Nadam se da će netko dobiti to na uvid. Ne bi me začudilo da su ga odlikovali za junačko djelo. Oni mogu raditi što žele i to nam pokazuju svaki dan, tu svoju moć”, ogorčeno je komentirao Tomislav Josić.

Voditelj je nastavio razgovor navodima jednog svjedoka da je Sabadoš prilikom napada na Pajičića govorio „ubit ću te“, a ne „ne diraj tu ploču“.

“Ja imam informaciju od čovjeka koji mu je htio pomoći da je Sabadoš bio spreman i upotrijebiti oružje. Mi smo takva država da ne možemo dobiti nalaz, da možemo javnosti pokazati, sud može dobiti taj nalaz i nadam se da će ga u suđenju Sabadošu upotrijebiti. Darko je umro, stanje mu se jako bilo pogoršalo u zadnje vrijeme, bio je nepokretan, imao je otvorene rane, umro je od upale pluća koja je za neke potpuno bezazlena”, kazao je Josić.

Pajičić je kao maloljetan branio Vukovar, kazao je Bujanec.

“Dečko koji se sam priključio vojsci, shvatio da je to bila dužnost svakog Hrvata, a izgubio je glavu zbog jedne ćirilične ploče u Vukovaru. Čovjek je nakon svega što je preživio u životu, pa ovo je kruna svega. Činjenica je da hrvatski branitelji smetaju ovoj vlasti jer misle da smo nekakva desnica. Mi smo domoljubi, a to njima smeta. Većina njih je izašla iz Sabora kad se izglasavalo, sad nas pokušavaju ocrniti, a mi ćemo se izboriti za ono što hoćemo. Oni koji su nas tad ubijali, palili, sad predstavljaju zakon i mogu nam raditi što hoće. Čudi me samo što taj Sabadoš još nije dobio odlikovanje”, opisao je Josić tim riječima pokojnika i trenutnu vlast.

Vidjeli smo i neke nesretne druge smrti, danas ministar branitelja nije bio na sprovodu u Vukovaru. Kako to da političari iz Zagreba, osim predsjednice i Tomislava Karamarka, nisu osjetili potrebu da Pajičiću odaju počast, upitao je Bujanec.

“Oni uvijek promoviraju Vukovar kad njima paše, oni su sukrivci za to što se dogodilo. Nisam ni očekivao da će se itko od njih pojaviti, siguran sam da 90 posto njih podržava to što je Sabadoš napravio. Ružno je nekome željeti zlo, ali svatko treba odgovarati za svoje postupke. Oni koji bi trebali završiti u zatvoru, ti na kraju budu uvijek nagrađeni, ne znam po kojim to zakonima”.

Kako su vas kažnjavali, skidali vam plakate, zanimalo je Bujanca.

“Oni jednostavno to pokušavaju zataškavati. Darko nikad nakon tog napada više nije bio onaj stari. Imao je problema, teško je hodao, pa svatko je vidio sliku gdje mu fali pola glave. U logoru su ga pretukli sigurno, ali ovako nisu ni oni. Sve ovo što se kod nas događa nije slučajno. Ako policajac uzme mito 50 kuna, on će bit suspendiran, a nakon ovakvog gnjusnog događaja, taj policajac i dalje radi i oni se i dalje ponose njim”, ocijenio je Josić.

Možda je rakija kriva što policija nije radila svoj posao, komentirao je Bujanec izjavu Ranka Ostojića da je za tu tragediju kriva rakija.

“Što se tiče te izjave, ja bi mu dao Nobelovu nagradu što je smislio tu izjavu. Rakija je oduvijek u Slavoniji, pa ja ne znam da je itko ostao bez pola glave zbog toga. Jedini krivac za ovo je Vlada. Ne bi me začudilo da se ponovi nešto slično sa nekim drugim braniteljem, ako se ova vlast ne promijeni, neće biti dobro”, kazao je Josić.

Unatoč više tisuća ljudi na sprovodu, nije bilo kontrole policajaca, primjetio je Velimir Bujanec.

“Valjda nisu očekivali nerede. I ja sam iznenađen. Naravno da se nitko od njih nije htio pokazati. Sada je supruga našeg gradonačelnika ostala sama, nema više ni brata. Vjerojatno se za to nikad neće odgovarati, kao što se za ništa u Vukovaru ne odgovara”, zaključio je tim riječima emisiju Josić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari