Pratite nas

Pregled

Radin, Pupovac i Plenković započeli su pritisak na Ustavni sud kako bi pogazili volju 400.000 Hrvata koji su potpisali za referendum!

Objavljeno

na

BUJICA! Radin, Pupovac i Plenković započeli su pritisak na Ustavni sud kako bi pogazili volju 400.000 Hrvata koji su potpisali za referendum! Nisu promašena i neodgovorna referendumska pitanja – kako kaže premijer, nego politika Plenkovićeve Vlade!

Pogledajte kako je u Bujici pravu lekciju političarima na vlasti održao 18-godišnji Tin Hrgović iz Međimurja: ne želi napustiti Domovinu, odličan je učenik, simpatizira Orbana, sluša Thompsona i drži kako je došlo vrijeme da se privilegiranim političkim kastama stane na kraj…

Blaženka Kulić, koordinatorica Građanske inicijative ‘Narod odlučuje’ iz Rijeke otkrila je na Z1 i partnerskim televizijama kakve je sve boljševičke metode protiv referenduma bezuspješno upotrijebio Vojko Obersnel, a dr. Željka Markić iz Udruge ‘U ime obitelji’ podržala je predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja je iz Osijeka prozvala odnarođene elite iz zagrebačkih salona…

Bujica je otkrila da su čak četiri savjetnika Predsjednice RH potpisala za referendum, nakon čega su uslijedili napadi naručeni iz vrha HDZ-a, a Plenković u tajnosti sa SDP-im dogovara da joj se oduzmu ustavne ovlasti i da se predsjednik države bira u Saboru! Na mjesto Grabar-Kitarović žele staviti Gordana Jandrokovića!

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Turski teretni brod tone u Jadranu, posada u evakuaciji!

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MMPI

DRAMA U BLIZINI OTOKA JABUKE: TURSKI TERETNI BROD PUN SINTER MAGNEZITA TONE!

U arhipelagu otoka Jabuka rano jutros dogodila se havarija na turskom teretnom brodu uslijed prodora mora u prostor strojarnice, slijedom čega je pokrenuta hitna evakuacija posade.

Nije uočeno onečišćenje mora, no opasnost postoji jer turski brod prevozi 3.000 metričnih tona sinter magnezita, a u brodskim spremnicima nalazi se oko 70 tona pogonskoga goriva i maziva.

z Ministarstva mora prometa i infrastrukture izvijestili su da su prvu informaciju o havariji na brodu ‘Haksa’ zaprimili rano jutros u 04.16h službenici Središta za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTMIS Split), koji su o događaju obavijestili Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) te prenijeli informaciju da je posada dojavila je o prodoru mora u potpalublje teretnoga broda dužine 85 metara sa 13 članova posade (11 državljana Republike Turske i 2 državljana Republike Indije), koji plovi pod zastavom Republike Turske te da su zatražili pomoć.

U 04.25h službenici MRCC Rijeka zaprimili su poziv pogibelji (DISTRESS CALL) sa havriranog Turskog broda, slijedom čega su putem Obalnih radio postaja započeli emitiranje obavijesti o havariji svim sudionicima u pomorskom prometu te je pokrenuta koordinirana spasilačka akcija u suradnji sa MRCC Roma – Republike Italije, budući da je pozicija havariranog broda u arhipelagu otoka Jabuka, konkretno, u Jabučkoj kotlini, u području koje dijelom izlazi iz obuhvata Hrvatskog teritorijalnog mora.

Budući da je motorni tanker ‘Valcadore’, zastave Republike Italije u trenutku nesreće plovio na oko 4 nautičke milje od pozicije havarije, MRCC Rijeka je isti preusmjerila u spasilačku akciju, koji je na poziciju doplovio u 05.10 sati.

Evakuacija počela jutros u 6 sati

U međuvremenu su iz MRCC Rijeka u spasilačku akciju angažirali Lučku kapetaniju Split i Pomorsku policiju Split, čije posade su odmah isplovili prema poziciji havarije. Središnjica je u akciju uključila i remorkere tvrtke Brodospas, a o svemu je obaviještena i Obalna Straža RH čiji brodovi su stavljeni u pripravnost. Također, MRCC Rijeka je u komunikaciji sa MRCC Roma u akciju angažirala i dva talijanska remorkera koji plove prema poziciji nesreće.

Zapovjednici ‘Valcadorea’ i ‘Hakse’ u koordinaciji sa MRCC Rijeka postupak evakuacije posade započeli su oko 6 sati, s time da je zapovjednik turskog teretnog broda odlučio ostati sa još 4 člana posade na tonućem brodu, dok god to bude moguće.

Na poziciji havarije trenutno nije uočeno onečišćenje mora, no, budući da Turski brod prevozi 3000 metričnih tona sinter magnezita, a u brodskim spremnicima sadržava oko 70 tona pogonskoga goriva i maziva, nadležna Uprava sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture pokrenula je sve protokole u cilju sprječavanja i saniranja eventualnog onečišćenja mora na poziciji ove pomorske nesreće.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Milardović: Europa ima tendenciju ‘orbanizacije’

Objavljeno

na

Objavio

Ilegalni migranti i dalje pokušavaju stići u Europu. Očekuje se da bi se Unija ponovno mogla suočiti s nabujalom rijekom ljudi u potrazi za boljim životom na Zapadu. No, više nema raširenih ruku kao prije. Jačaju inicijative da im se spriječi dolazak.

Ako Europa ne uspije dati odogovore na izazove ilegalne migracije, njezini će temelji biti dovedeni u pitanje – barem tako tvrdi ključna unijina političarka i čelnica Angela Merkel.

O mogućim scenarijima u Temi dana HRT-a razgovarali su s politolozima – doktoricom znanosti Jadrankom Polović i profesorom Anđelkom Milardovićem.

Jadranka Polović smatra da je pitanje ilegalnih migracija sudbonosno pitanje. U ovom trenutku ne možemo govoriti o relevantnosti prijedloga o kojem govori Angela Merkel jer je ona na neki način autorica politike otvorenih vrata koja je tijekom 2015. i 2016. ugrozila europski sustav sigurnosti, suočila Europsku uniju s organiziranim kriminalom i krijumčarima ljudima, terorizmom i na kraju krajeva destabilizirala ekonomije Grčke, Španjolske, Italije, izjavila je Polović.

Na pitanje zna li se Europa nositi s ovim problemom, Milardović odgovara kako se radi o jednom tipu kontroliranog kaosa i priznanja Angele Merkel da je njezina politika doživjela totalni fijasko. Podsjetio je i na njenu nedavnu izjavu da ako se Europska unija raspadne to će biti zbog migracija.

Milardović kaže kako je on u svojoj knjizi predvidio jedan takav scenarij. S migracijama se na dugi rok mijenja identitet i kulturni dizajn Europe. Ta je promjena kulturnog dizajna počela i trajat će dugo poglavito što su manje više sve zemlje EU-a u čistom depopulacijskom procesu i kao takove traže izlaz iz situacije na način regrutiranja koliko je moguće jeftinije radne snage, kaže Milardović. Dodaje kako to baš i nije tako jednostavno. Nije jednostavno izabrati, dizajnirati koji tip migranata se traži.

Istaknuo je kako su ilegalne migracije koje idu prema Europi veliki problem. Pokazuje se da se Europa u civilizacijskom smislu odavno organizirala, a da sada ima tendenciju “orbanizacije”.

Čak i one zemlje koje su suprotstavile Orbanovoj politici, sade su na njegovom tragu, rekao je Milardović te naveo primjer Austrije, Slovenije, Njemačke i Italije. Ti signali nas navode na ponašanje tih aktera u pravcu konstruiranja Europe kao tvrđave, a ne kao kozmopolitske Europe, naglasio je.

Polović smatra da postoji mogućnost da Hrvatska postane “hot spot” destinacija. Podsjetila je kako je austrijski premijer Kurtz potvrdio da tajno pregovara sa Sarajevom, Prištinom, Tiranom o tome da se otvore prihvatni centri na području tih zemalja. To za Hrvatsku nikako nije dobro.

Radi se o vrlo nestabilnim zemljama koje su i same gotovo prihvatni centri. Srbija u ovom trenutku ima 4 tisuće migranata koji i dalje pristižu zrakoplovima iz Irana. Za Hrvatsku to nije dobro jer je to naše susjedstvo koje je vrlo nestabilno, izjavila je Polović.

Spomenula je i postojanje radikalnih skupina. Lošim smatra to što je EU Hrvatskoj namijenila ulogu graničara, ulogu vojne krajine.

Milardović kaže kako Hrvatska ne smije pristati na status “hot spot” zemlje za ilegalne migrante.

 

Merkel na rubu očaja: Azilantska kriza može srušiti EU!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori