Connect with us

Pregled

BUJICA (VIDEO): Šimunić potvrdio: pozdravio Milanovića sa ‘Za dom spremni’

Objavljeno

-

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i kapetan Dinama Josip Šimunić telefonski se javio u Bujicu iz daleke Kanade kako bi prokomentirao motive za pismo koje je napisao Zoranu Milanoviću, Ivi Josipoviću i Miloradu Pupovcu.

[ad id=”68099″]

Bujanec je Šimunića za svaki slučaj pitao je li uistinu on napisao pismo, jer su se, kako tvrdi, pojavile informacije da on nije autor.

“Naravno, jesam. To je autentično 100 posto pismo napisano od mene. Ne razumijem kako bi netko drugi mogao uzeti moje ime i staviti da sam ja napisao. Ako bi se takve stvari dogodile, mogao bih i tužiti”, tvrdi Šimunić.

Pismo je napisao potaknut Milanovićevim govorom u Jasenovcu i o partizanima kao jedinoj hrvatskoj vojsci.

“Valjda se i zna moj stav za puno stvari. Onaj tko me poznaje, zna da volim svoje, svoju domovinu. Rođen sam vani u Australiji, kao Hrvat. Bio sam naučen voljeti sve što je hrvatsko. Nisam vidio da je netko baš reagirao na Milanovićeve riječi u Jasenovcu. Osobno ne da me to uvrijedilo, nemam riječi što je to za mene osobno značilo. To je za mene neprihvatljivo”.

Potaknut je i svime što vidi u Hrvatskoj otkad se vratio u nju.

JOEsimunicGovorAlic

“Vidim što se dogodilo u zadnjih 17-18 mjeseci i zadnjih tri i pol godine otkad živim u Hrvatskoj. Mislim da su mediji u Hrvatskoj, to je moje osobno mišljenje i ne uključujem sve, više nastrojeni na jednu stranu nego da su neutralni. To mi se ne sviđa. Rođen sam u Australiji, dugo godina bio sam u Njemačkoj, znam što je demokracija, a to nije demokracija. Ljudi su dali svoj život za našu domovinu, neki su, pokoj im duši, poginuli za državu, da mi danas možemo slobodno pričati, ali vidim da se tu dosta toga često interpretira pogrešno, da ne pričam o slobodi medija”, rekao je bivši reprezentativac.

Usporedio je situaciju u Hrvatskoj s onom u Njemačkoj.

“Ne razumijem se previše u politiku, imam svoje mišljenje. Neke stvari sam vidio i u Njemačkoj gdje je jedan političar vodio svoje prijatelje na večeru. Bio je optužen da je ispalo da je potplatio nekoga i da je to bio sukob interesa. Jedan od tih prijatelja povezan je s nekim poslom s državom, ispada da je podmitio tog čovjeka i na kraju je morao dati ostavku. To ide toliko pažljivo, a kod nas se za nekoga gleda, za nekog ne gleda”.

Dao je podršku i Skupu zajedništva na zagrebačkom Trgu bana Jelačića koji će se održati u subotu.

CD6J-NaW8AAa4KT“Ja sam uvijek to rekao, pogotovo za sve naše branitelje koji su svoj život dali za Hrvatsku, kad je bilo najpotrebnije, imam najveće poštovanje prema našim braniteljima i svim ljudima koji čine dobro za Hrvatsku. Možemo pričati što god hoćemo, ali ljubav prema domovini treba pokazati. Oni su to pokazali kroz Domovinski rat. Imam maksimalno poštovanja, sutra je koncert, nažalost neću moći doći, za par dana vraćam se u Hrvatsku. Bit će to lijep koncert da se na njih nije zaboravilo. Treba ih se puno više poštovati nego što se to događa u zadnje vrijeme”, zaključio je Josip Šimunić.

U Bujici je inače gostovao Stiv Culej, dopredsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata i brat policajca ubijenog u Borovu Selu, o čemu možete više pročitati OVDJE.

U emisiju se izravno telefonski iz Savske 66 uključio Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100%-tnih ratnih vojnih invalida, koji je pojasnio neočekivani susret s premijerom Milanovićem tijekom svečanosti obilježavanja 20. obljetnice akcije Bljesak u Okučanima. Branitelji, kaže, nisu htjeli nikakav incident. Razgovor je bio kratak – branitelji su samo željeli saznati što je istina: laže li ministar branitelja Matić premijera ili je to službena politika Vlade prema braniteljima. Glogoški kaže da mu je Milanović cijelo vrijeme bio iza leđa, a tek kad je Vladina PR služba otrčala po novinare da snime susret Milanovića s braniteljima, tek tada se, kaže Glogoški, Milanović okrenuo prema njemu.

PISMO JOSIPA ŠIMUNIĆA PROČITAJTE OVDJE

>>Joe Šimunić sve sasuo u lice Milanoviću, Josipoviću i Pupovcu! Pročitajte žestoko otvoreno pismo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari