Pratite nas

Pregled

BUJICA – ZVONIMIR HODAK I GENERAL GLASNOVIĆ

Objavljeno

na

Hodak u Bujici Haag nazvao parodijom od suda, Glasnović se obrušio na Dejana Jovića, a Rojs otkrio tko je klapi Sv. Juraj zabranio nastup na komemoraciji za Praljka!

Haaški sud je parodija od suda, a Praljkova presuda parodija od presude! Zahvaljujući Praljkovom činu jedna farsa postala je tragedija za njega i njegovu obitelji, a u širem kontekstu i za hrvatski narod – izjavio je u Bujici odvjetnik Zvonimir Hodak i nastavio: – To je politički sud osnovan da napravi balans za sve koji su na balkanskom prostoru ratovali i da svi ispadnu podjednako krivi, no Hrvati su ispali daleko najveći krivci! Pa, Milošević presudama nije niti okrznut, Šešelj je pušten na slobodu i danas ekshibicira po Beogradu… Imamo podatak da je sa teritorija koje je kontrolirao HVO protjerano 25 tisuće Muslimana, a s druge strane, činjenica je da je sa teritorija koje je kontrolirala Armija BiH protjerano 172 tisuće Hrvata! Za jedne imamo presudu, a nađite mi za nekoga s druge strane tko je osuđen?!

Hodak je dodao: “Činjenica je da je više od 440 Hrvata ritualno ostalo bez glave od mudžahedina, a više od 15 tisuća Hrvata bilo je u muslimanskim sabirnim logorima!”

 U Bujici Z1 televizije gostovao je i general Željko Glasnović, parlamentarni zastupnik NHR-a koji je Stjepana Mesića nazvao veleizdajnikom!

POKUŠAJI OPSTRUKCIJE KOMEMORACIJE ZA PRALJKA

General Praljak je u oporuci navodno napisao da ne želi “ni pogreba ni groba”, no njegovi suborci predvođeni Hrvatskim generalskim zborom ipak su odlučili iskazati mu posljednje zbogom i organizirati veliku komemoraciju koja će se održati u Lisinskom – u ponedjeljak, točno u podne. Uz samu komemoraciju vežu se i velike nejasnoće. Naime, iz izvora bliskih Hrvatskom generalskom zboru, Bujica je doznala da je himnu u Lisinskom trebala otpjevati klapa ‘Sveti Juraj’ Hrvatske ratne mornarice, međutim, to joj je zabranjeno! Nadalje, ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević za ponedjeljak je sazvao tzv. prezentaciju postignutih rezultata rada i obilazak završnih projekata Ministarstva obrane u 2017. godini. Prema protokolu koji je objavljen u emisiji – za 11:30, svega pola sata prije početka komemoracije za Praljka, u restoranu Zvornimir organiziran je ručak za sve sudionike MORH-ove prezentacije. Tako ispada da većina visokih časnika Hrvatskih oružanih snaga kao i djelatnih osoba Ministarstva obrane, te pozvani bivši visoki dužnosnici – moraju birati između ranog ručka i komemoracije…

HODAK: U HAAŠKU SUDNICU MOGAO SE UNIJETI I KALAŠNJIKOV!

 Zvonimir Hodak koji je u Haagu prvi branio Blaškića, zaključio je kako materijalnih dokaza za ovakvu presudu generalu Praljku – jednostavno nije bilo!

 “Sklepana je floskula o zajedničkom zločinačkom pothvatu, u njega su utrpali koga su htjeli, a Hrvati, koji su stvarni gubitnici rata u BiH, sada ispadaju krivci. Onoga trenutka kada je dr. Franjo Tuđman po savjetima Mate Granića ukinuo Herceg-Bosnu, Hrvatska je izgubila rat, Muslimani su zadržli svoje, Srbi 49 posto, a Hrvati su ostali kao mala enklava koja je sve manja i manja. Presuda jednostavno nema smisla, a haaški suci nisu suci, to su profesori na pravnim fakultetima koji su sud prvi puta vidjeli tek kada su došli u Haag,” otvoren je bio Hodak i nastavio: “To je sud sklepan zbrda-zdola, nema klasične elemente ni običnog općinskog suda u Hrvatskoj! Kad sam s generalom Blaškićem ulazio na rasprave, ispod toge koju sam morao imati na sebi, mogao sam unijeti kalašnjikov! Nitko me nije ni pregledavao ni kontrolirao niti je bilo alarma za metale, tako da se nisam začudio što je general Praljak imao otrov u sudnici!”

 I general Glasnović je pokušao objasniti situaciju s unošenjem otrova u sudnicu, s obzirom da je u Kanadi radio u pravosudnoj policiji…

 “Taj tribunal je potpuno neprofesionalan, to su potpuni amateri! Nemoguće je da uđete u zatvor, a da vas netko ne pretrese… To bi u Kanadi i Sjevernoj Americi bilo nemoguće,” rekao je Glasnović. 

 GLASNOVIĆ: NEKA SE DEJAN JOVIĆ VRATI U OXFORD I PROUČAVA AUTO-EROTSKU ASFIKCIJACIJU!

 Glasnović je suborca Praljka nazvao – vojničinom!

 “Vodio je vlastitim primjerom i to je najvažnije u ratu. Davao je inicijativu, vodstvo… Na ovo ne gledam kao na čin očaja, nego kao potukaz za sve nas. Njegova i druge žrtve obvezuju nas da se borimo za funkcionalnu i pravnu hrvatsku državu koja će biti oslobođena strane agenture koja svakodnevno radi protiv nje. Mi smo suočeni s totalnom medijskom blokadom, vidjeli ste spisak svjedoka protiv naših ljudi, tko je to objavio – nitko! Pogledajte naša dva bivša predsjednika, zatim nevladine udruge, cijelog tog trojanskog konja, te jugonacionaliste koji igraju dvostruku ulogu. Oni su apologeti i prvo žele legitimizirati najveću kriminalnu organizaciju u Europi zapadno od Urala, a to je Komunistička partija Jugoslavije, a drugo je da žele kriminalizirati sve hrvatsko! Pogledajte samo savjetnika bivšeg predsjednika Josipovića Dejana Jovića, koji je rekao da je najveći problem Hrvatske mit Domovinskog rata! Poručio bih mu da se vrati u Oxford i da tamo proučava auto-erotsku asfikcijaciju s pervertitima u Engleskoj!”

 Hodak je jasno kazao da Hrvatska nije napravila baš ništa po pitanju pomoći našim ljudima u Haagu: “Rečeno nam je da se ne radi o glavi Tuđmanu ni hrvatskom državnom vrhu, međutim iz obrazloženja ovih presuda suca koji ima žensko ime (Carmel) ispada da se itekako sve tiče Hrvatske i predsjednika Tuđmana, što će u buduće rezultirati tisućama tužbi iz BiH. Pa to će biti El Dorado!”

 HODAK I GLASNOVIĆ JEDINSTVENI: NA DJELU NIJE PETA, VEĆ PEDESETA KOLONA IZDAJICA!

 Voditelj Bujice je otkrio kako su mu se javila trojica Hrvata iz Norveške, privedeni su na policiju po prijavi bošnjačko-muslimanskih emigrantskih organizacija. Protiv navedene trojice vodi se proces oduzimanja boravka u Norveškoj, tobože zbog “desnog ekstremizma”, a samo su protestirali jer se u Norveškoj već organiziraju tribine za Bošnjake i daju im se upute kako tužiti Hrvatsku! Pojedini muslimani iz Skandinavije već arapskim novcem kupuju nekretnine po Hrvatskoj, a nadaju se i golemom novcu od odšteta… Hodak je sve to nazvao tek gornjim dijelom sante leda.

 “To nije sve! Piše se kako je britanski ‘ugledni’ Guardian Plenkovića nazvao jedinim premijerom u EU koji štiti ratnog zločinca. Možeš misliti koliko se taj novinar razumije u situaciju u Hrvatskoj… Konfidenti iz Hrvatske daju mu materijale. Ne peta, nego pedeseta kolona danonoćno radi protiv Hrvatske i filaju zapad što će sve ići preko naših leđa,” kazao je Hodak.

 Glasnoviću je također srušen Facebook, no to ga ne zabrinjava, jer uskoro kreće nacionalna društvena mreža koja će okupiti najmanje milijun Hrvata: – Ta cinkaroška pedeseta kolona formira mišljenje o nama izvan Hrvatske, ali rovare i ovdje. To je tzv. pita govnara, gdje uzmete 20 posto istine, zamotate 80 posto laži i plasirate ih u javnost. Vode rat protiv države i svog naroda, pogledajte Documentu koja je primjerice, dobila 200 tisuća dolara od nizozemske vlade samo za jedan project znakovitog naziva “Političko nasljeđe nakon ’41. godine”!

 ARMIJA BIH I TAJNA SLUŽBA AID SLUŽILI SE NAŠIM ARHIVOM KAKO SU HTJELI! HODAK: MI SMO POLTRONSKO-KMETSKA DRŽAVA!

 General Glasnović donio je u emisiju dokument Armije BiH iz listopada ’94. godine sa potpisom Amira Hrustića, označen kao ‘vojna tajna’. Iz dokumenta proizlazi da su Armija BiH i njihova tajna služna AID imale cijelu mrežu suradnika u Zagrebu, da su se služili našim arhivima kako su htjeli… Naravno, uz pomoć pojedinaca i raznih udruga za ‘ljudska prava’…  

 “Jedan je imao kodno ime ‘Svitac’ iz Tuzle, zatim ‘Poskok’, a jedan od njihovih ključnih ljudi bio je zapovjednik naše zrakoplovne eskadrile na Plesu! Većina bošnjačkog vojnog vodstva bili su oficiri JNA, a neki od njih su vršili agresiju na Republiku Hrvatsku. Oni su totalno nespretno dočekali rat! Agresija na BiH počela je iz ‘SAO Krajine’ kada su napali Grahovo, zapalili kuće i Hrvate kao taoce odveli u Knin. Tu je i selo Ravno…”

 Hodak je prozvao DORH jer je hendikepiran i pod potpunim utjecajem politike – koja god bila na vlasti.

 “Alarmantnije je da su bošnjački obavještajci ušli u naš Državni arhiv, fotokopirali su i iznijeli što god su htjeli! Gorko se možemo nasmijati na tvrdnju da je BiH ‘prijateljska država’… U ovom slučaju pokazali smo da je Hrvatska poltronsko-kmetska država! Prijateljske države ne rade jedna drugoj o glavi,” Bio je jasan Hodak.

 ROJS: ZNA SE HIJERARHIJA U MORH-u, ZNAMO TKO JE ZABRANIO KLAPI SV. JURAJ DA PJEVA NA KOMEMORACIJI ZA GENERALA PRALJKA!

 U Bujicu se uživo ispred dvorane ‘Vatroslava Lisinskog’ javio general Ljubo Ćesić – Rojs koji je najavio komemoraciju za generala Praljka u ponedjeljak: “Ako smo jedinstveni kao što smo bili u ratu do 2000. godine, doći će 100 tisuća ljudi, no ipak ne očekujem toliko… Prije svega, iskažimo pijetet prema generalu Praljku koji je napravio junački čin za sve nas i tako nas upozorio – budemo li šutjeli, završit ćemo kao on. U Lisinskom će biti i dvije knjige sućuti gdje će se narod moći upisati od 9:30 do 11 sati. Dvorana ima samo 2000 mjesta, no svi koji dođu moći će i ispred čuti i vidjeti što se događa. Bit će dostojanstveno, kako je general i tražio, bez političkih govora, govorit će tri hrvatska ratna generala. Dolazak je do sada potvrdilo 60 umirovljenih generala HV-a i HVO-a. Točno je da klapa Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice neće pjevati na komemoraciji, no nemam točne informacije zbog čega. Tko to njima može zapovijediti?! U vojsci se dobro zna hijerarhija… Nastup im je zabranjen i neka se sramote i crvene oni koji su to zabranili! A dobro znamo tko je na čelu MORH-a,” bio je izravan Rojs i najavio da će ‘Lijepu našu’ izvesti ženska klapa ‘Narenta’ iz Čapljine, zajedno sa članicama klape ‘Drača’  iz Mostara, a izvodit će se i pjesma ‘Zemlja dide mog’ – sve pod ravnanjem don Dragana Filipovića.

 MESIĆ JE PREKRŠIO ZAKLETVU, TREBA MU SE SUDITI ZA VELEIZDAJU!

 U nastavku emisije general Glasnović je otvoreno prozvao zemlje koje danas kritiziraju Hrvatsku zbog ‘zločina’ za licemjerje. Ispričao je detalje o svom susretu sa nizozemskim novinarima koje je ispred Sabora pitao znaju li kakve je zločine njihova vojska napravila u Indoneziji gdje su po prvi puta u povijesti koristili mitraljesku vatru u eliminaciji civilnog stanovništva, te nastavio: “Pola mijuna Alžiraca ubijeno je do ’62. godine i povlačenja francuske vojske iz Alžira, a Francuska je tek ’90. priznala da se tamo vodio građanski rat. Englezi su u Keniji razvili najsavršeniju mrežu koncentracijskih logora gdje su od ’54. do ’62. pobili i mučili stotine tisuća ljudi i oni sada nama drže predavanja o našoj povijesti?!”

 Na pitanje o Mesiću, Glasnović je kratko odgovorio: – On je prekršio zakletvu, treba mu se suditi za veleizdaju!

 Hodak se nadovezao i rekao da je Mesićev potez za svaku osudu, njegovo je ponašanje također nazvao veleizdajom i dubokim političkim nemoralom, protivnom svakoj etici, no isto je tako rekao da kaznene prijave protiv njega nemaju uporište u Kaznenom zakonu.

 “Brani se kako je smatrao da odlazi u Haag kao svjedok tužiteljstva da rasvijetli ratne zločine, no on je imao sasvim drugu ulogu. DORH, da je htio, mogao je napraviti konstrukciju da Mesić odgovara za svjedočenje, no to je sada čista utopija. Važnije je da si postavimo pitanje – tko je birao Mesića u dva mandata?! Hrvati. S druge strane, kod dilanja transkriptima ima elemenata kaznenog djela…”

 Voditelja je zanimalo je li rješenje neugodne situacije u kojoj je sada Hrvatska, zajedno sa mnogim časnicima Hrvatske vojske i HVO-a, u proglašenju pravne jurisdikcije od strane Zagreba, slične onoj kakvu je svojedobno proglasila Srbija. 

 “Pravosuđe u BIH opreznije će se odnositi prema Srbiji koja tu jurisdikciju provodi u praksi, a Hrvatska debelo kasni. Srbi su znali da su Muslimani njihovi ratni protivnici i unaprijed su se osigurali, a hrvatska nomenklatura, bilo SDP-ova ili HDZ-ova, je spavala. Ako to sada napravimo, sve ambasade pod nos će nam odmah staviti da to radimo da bi se eskhulpirali u budućim procesima koje će Muslimani voditi protiv Hrvatske. To jest jedno od rješenja, no uvjeren sam da će to djelovati na našu Vladu – ovakvu kakvu imamo – tako da će reterirati. Pogledajte samo našeg predsjednika Vlade i njegove izjave o Praljku i presudi; prvo je bio čvrst, jasan, rezolutan i konzekventan, a kasnije je davao potpuno drugačije izjave,” zaključio je u Bujici Zvonimir Hodak.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Vježba ‘Immediate Response 19’: U Zadar stiglo stotinu pripadnika oružanih snaga Albanije i Kosova

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Na međunarodnoj vojnoj vježbi Imediate Response 19, koja se održava na teritoriju Republike Hrvatske, u ponedjeljak, 20. svibnja 2019., u luci Gaženica u Zadru s dva desantna broda minopolagača Hrvatske ratne mornarice, “Krka” i “Cetina”, iskrcali su se pripadnici oružanih snaga Republike Albanije i Kosovskih snaga sigurnosti.

Radi se o 63 pripadnika oružanih snaga Albanije i 45 pripadnika Sigurnosnih snaga Kosova te 23 vozila. Ovo je prvi puta da su se brodovima Hrvatske ratne mornarice prevozile snage s mjestom ukrcaja u luci druge savezničke države, konkretno u luci Drač u Republici Albaniji, priopćio je MORH

Nakon iskrcaja, zapovjednik DBM82 “Krka” poručnik bojnog broda Davor Alujević istaknuo je kako je put prošao sukladno planiranim aktivnostima i bez ikakvih problema.

Zapovjednik albanskog kontingenta bojnik Ilir Fjolla rekao je kako je ovo prvi put da su pripadnici albanskim oružanih snaga putovali s Hrvatskom ratnom mornaricom: “Ovo je dobra prilika da naši pripadnici izmijene iskustva u multinacionalnom okruženju”.

Zapovjednik kosovskog kontingenta bojnik Avni Kiqina takodjer je naglasio važnost sudjelovanja u vježbi Imediate Response:”Kao mladoj vojsci izrazito nam je važno sudjelovanje u ovoj vježbi kako bismo provjerili našu interoperabilnost s partnerskim zemljama i članicama NATO saveza”.

Nakon iskrcavanja snage su cestovnim putem krenule prema vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” kod Slunja. Iskrcavanjem snaga započinje druga faza vježbe na kojoj će se obučavati međunarodna bojna u čijem sastavu je 14 nacija.

Vježba Immediate Response 19 se, uz vojni poligon “Eugen Kvaternik” kod Slunja, provodi i u vojarni “Josip Jović u Udbini te na području Slovenije i Mađarske, a traje od od 10. svibnja do 6. lipnja 2019. U vježbi sudjeluje 1600 pripadnika oružanih snaga Republike Hrvatske, Slovenije, Mađarske, SAD-a, Albanije, Crne Gore, Kosova, Poljske, Francuske, Ujedinjene Kraljevine, Litve, Sjeverne Makedonije, BIH, Italije i Njemačke. Vježbu planira i usmjerava Zapovjedništvo američkih snaga za Europu (USEUCOM) s težištem na uvježbavanju snaga zemalja članica A-5 inicijative.

Hrvatska vojska sudjeluje u vježbi Immediate Response u sastavu multinacionalne bojne s mehaniziranom satnijom PATRIA, zapovjednom satnijom, satnijom za potporu i vodom vojne policije.

 

Američki vojni helikopteri izveli desant na poligon ‘Eugen Kvaternik’ kod Slunja (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Nino Raspudić: Uvjeren sam da će Stepinac biti proglašen svetim

Objavljeno

na

Objavio

Teme emisije Peti dan bile su kanonizacija i populizam i javno zdravstvo, a gosti komentatori Aleksandar Musić, Marijana Bijelić, Nino Raspudić i Petar Tomev Mitrikeski.

Emisija je počela s temom proglašavanja blaženog Stepinca svetim te je navedeno da kanonizacija može biti dugotrajan postupak.

Raspudić se zahvalio patrijarhu Irineju i SPC-u što su pokušali zaustaviti kanonizaciju, jer je sad potaknut još veći interes za blaženog Stepinca, koji je “fascinantna osoba i treba se više saznati o njegovom liku i djelu”.

“Stepinac razvaljuje ideologije – nacizma i prororčki naglašava da država mora biti izgrađena na Božjim zakonima. Reagira na zločine i već 14. svibnja na zložin nad Srbima u Glini piše prosvjedno pismo.”, navodi Raspudić.

U trenutku kad odbija da se hrvatska crkva odvoji od Vatikana, postaje loš za vlast. “Može biti duhovni uzor i danas.”

Raspudić navodi da je Stepinac sudjelovao u Prvom svjetskom ratu te govorio o poziciji Hrvata u prvoj Jugoslaviji.

Druga tema odnosi se na kontroverzne populističke izjave ministrice zdravstva u Norveškoj koja javno potiče na poroke. Naime, Sylvi Listhaug našla se na udaru kritika tek tjedan dana nakon što je postala ministrica zdravstva Norveške.

(HRT/narod.hr)

Nino Raspudić: Koliko uistinu vrijede HNS, Dalija i Puljci?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari