Connect with us

Politika

Bulj kolegama: Skinite mi imunitet!

Objavljeno

-

Foto: Hina

Suprotno prijedlogu nadležnog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP), zastupnik Miro Bulj (Most) pozvao je u ponedjeljak Hrvatski sabor da mu skine imunitet kako bi na sudu mogao odgovoriti na tužbe dvaju privatnih tužitelja zbog kaznenog djela klevete.

„Skinite mi ovaj imunitet i dozvolite da se vodi kazneni postupak protiv mene“, više je puta ponovio Bulj.

Skidanje imuniteta Mostovu zastupniku zatražili su Mate Jujnović iz Makarske, prokurist tvrtke Promet Makarska i tvrtka Promet Sinj zbog izjava o stanju autobusa navedenih tvrtki i optužbi da ugrožavaju sigurnost djece koju prevoze.

Bulj je na svojim tvrdnjama ustrajao i danas navodeći da su „autobusi, slikovito rečeno, stariji od Mojsijeve šlape“ i da je vožnja u njima opasna po život.

Svaki tjedan izgori jedan autobus, isključivo spretnošću vozača izbjegnuto je da nisu stradala djeca, kazao je Mostov zastupnik.

Ustvrdio je i da Jujnović radi ogromne štete, ali i da on nije kriv, nego institucije koje ne rade svoj posao, ministarstvo, županija Splitsko-dalmatinska koja mu daje koncesije.

Potporu Bulju dao je stranački mu kolega Nikola Grmoja, zapitavši se zašto je sabornica prazna i zašto u njoj nema ni jednog HDZ-ovog zastupnika.

Ne znam čega se boje, možda potpora koje HDZ daje Jujnoviću, izjavio je Grmoja.

Predsjednik MIP-a Robert Jankovics prenio je pak prijedlog toga tijela da se Bulju ne skida imunitet, tj. da se, dok mu traje mandat, uskrati odobrenje za pokretanje kaznenog postupka.

Uobičajena je praksa da MIP ne udovolji zahtjevima privatnih tužitelja za skidanjem imuniteta kako bi mogli tužiti zastupnika. Tužitelji će na tužbu morati pričekati kraj mandata, a za trajanja imuniteta ne teče zastarni rok.

Nejasno zašto je sjednica kasnila

Zastupnici nisu imali primjedbi na MIP-ov prijedlog da Zoran Gregurović zamijeni Nadicu Dreven Budinski u HDZ-ovim zastupničkim redovima.

Rasprava o MIP-ovim prijedlozima kasnila je pola sata, zašto – u Saboru se nije mogla dobiti službena informacija. Po jednoj neslužbenoj informaciji, razlog je bio tehničke prirode, a po drugoj, kašnjenje potpredsjednice Sabine Glasovac (SDP). (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari