Connect with us

Vijesti

Bulj potvrdio: HDZ-u vrata otvorena; Predsjedništvo HDZ-a o odluci sutra

Objavljeno

-

Mostu je u nedjelju uoči doalaska SDP-ove koalicije na pregovore, došlo do novog obrata jer je Nacionalno vijeće Mosta donijelo jednoglasnu odluku prema kojoj ipak ostavljaju otvorena vrata za pregovore i HDZ-ovoj Domoljubnoj koaliciji.

[ad id=”93788″]

Novinarima je to, po završetku sjednice Vijeća potvrdio Mostov izavrani saborski zastupnik Miro Bulj.

Takova odluka suprotna je jučerašnjo izjavi lidera Mosta Bože Petrova da, nakon što ih je HDZ-ova koalicija odbila, pregovore oko sastavljanja vlade nastavljaju samo s SDP-ovom koalicijom.

“Kao što smo i prije za SDP, tako sada vrata ponovno ostavljamo otvorena i za HDZ”, rekao je Bulj. Pojasnio je kako je trojna vlada način da se provedu reforme.

Sve to se događalo tek dvije minute prije dolaska u središnjicu Mosta SDP-ove koalicije Hrvatska raste predvođene Zoranom Milanovićem koji je došao u pratnji čelnika koalicijskih partnera.

Niti Milanović niti njegovi koalicijski partneri nisu novinarima htjeli komentirati posljednju odluku Nacionalnog vijeća Mosta.

Saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić izjavila je u u emisiji Nedjeljom u 2 HTV-a kako misli da će u utorak imati mandatara. “Očekivali smo da će obje strane potpisati ono na što su prethodno pristale, ali to se nije dogodilo. SDP je još prije odustao pa se predomislio, a HDZ je mišljenje promijenio jučer. Očekujemo još neke promjene”, rekla je i također poručila kako su njihova vrata otvorena i za treću stranu.

Kazala je da Most i SDP žele da Petrov bude premijer. “Pričali smo s nekoliko stručnjaka, ali mislim da će premijer biti Petrov”, poručila je. U HDZ-u se neslužbeno doznaje da će o ponudi Mosta u ponedjeljak raspravljati Predsjedništvo HDZ-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari