Connect with us

Hrvatska

Bulj spreman na prosvjede zbog poskupljenja struje

Objavljeno

-

HINA

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj poručio je u petak da je spreman organizirati prosvjede i blokirati cestu ako se ne riješi problem poskupljenja električne energije za opskrbu vodom u Vodovodu i odvodnji Cetinske krajine.

Na javnu nabavu za jednogodišnju opskrbu strujom te tvrtke, kojoj su osnivači gradovi Sinj i Trilj te općine Otok, Hrvace i Dicmo, kao jedini se ponuditelj javila Hrvatska elektroprivreda (HEP) s ponudom od 10,4 milijuna kuna. Prošlogodišnja je nabava kod HEP-a za Vodovod iznosila 2,4 milijuna kuna.

“Narod Sinja i Cetinskog kraja neće plaćati harač za pljačke Vlade i HEP-a kroz poskupljenje energenata i osnovno ljudsko pravo – vodu. Jednostavno to neću dopustiti jer se na ovaj način u pitanje dovodi i likvidnost Vodovoda i odvodnje”, rekao je Bulj na konferenciji za novinare.

Ta je tvrtka u suvlasništvu gradova i općina Cetinskog kraja, gdje i distribuira vodu, a dijelom tu vodu piju i stanovnici splitskog i omiškog zaleđa.

“HEP ovim haračom valjda plaća marketing kako bi me mogli demantirati ili se izrugivati s mojim stavom jer od cetinskog sliva narod ovih prostora nema ništa. Struja za vodu na ovom području mora biti besplatna ili barem najpovoljnija s obzirom da rijeka Cetina daje 40 posto ukupne hidroenergije u Hrvatskoj”, smatra Bulj.

Sedam je puta, kaže, pisao Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Vladi i premijeru i HEP-u, ali odgovora ni rješenja nije dobio.

“Nisam rođen kao gradonačelnik, stojim iza ovog naroda i neću posustati u svojim naumima. Neću moliti ni klečati pred onima koji dođu na Alku, tih par dana govore o ljepotama Cetinskog kraja, a onda se prema Sinju odnose kao prema koloniji”, rekao je prvi čovjek Sinja.

Pritom je pozvao sve dionike da sjednu za stol i nađu rješenje kako bi ljudi ostali na tom području te da bi poduzetnici prepoznali cetinski kraj kao povoljan za ulaganja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas