Connect with us

BiH

Butković najavio: Bit će obnovljeno svih 10 mostova koji povezuju BiH i Hrvatsku

Objavljeno

-

Foto: Dnevni avaz

Ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković rekao je danas u Brčkom da će, na osnovu sporazuma koji je prošle godine potpisao sa ministrom komunikacija i transporta BiH Vojinom Mitrovićem, biti obnovljeno svih 10 mostova koji povezuju BiH i Hrvatsku, te da je jedan od njih i most Brčko-Gunja.

Butković je istaknuo da su hrvatska Vlada, resorno ministarstvo i “Hrvatske ceste” izrazili spremnost i odlučnost da po uzoru na Svilaj i Bosansku Gradišku nastave još snažnije gradnju i obnovu svih mostova koji povezuju dvije zemlje, piše Večernji List BiH.

Govoreći o odluci o tranzitnom prijevozu preko graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske, Butković je istaknuo da nije bilo nikakvih zabrana ni ograničenja proteklih 12 godina, koliko je odluka na snazi.

On je rekao da Hrvatska nije poduzimala nikakve radnje da se ograniči tranzitni prijevoz u Hrvatsku i da će to pitanje biti riješeno u suradnji s Ministarstvom komunikacija i transporta u Vijeću ministara BiH na kvalitetan način.

“Obuhvatićemo sve granične prijelaze, kompletan tranzit i dozvoliti formalno odlukom da to bude legalno, onako kako bude interes BiH”, pojasnio je Butković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas