Connect with us

Komentar

Butković: Teško je, ali postoji gore, a to je da se Milanović i SDP vrate na vlast

Objavljeno

on

Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u nedjelju u Rijeci kako vjeruje da će se svi planirani Vladini projekti uspješno realizirati, ocijenivši da ‘sada jest teško, ali postoji gore, a to je da se Milanović i SDP vrate na vlast, od čije vlade nije bilo gore’.

Sudjelujući na izbornoj skupštini Primorsko-goranske županijske organizacije HDZ-a, Butković je rekao kako vjeruje u opstojnost sadašnje Vlade, i da će se svi planirani projekti uspješno realizirati.

“Sada je teško, ali postoji gore, a to je da se Zoran Milanović i SDP vrate na vlast, jer nema gore vlade od one koju smo pobijedili na izborima”, rekao je Butković.

Sadašnja vlast na državnoj razini je jedan eksperiment, ali nemamo alternative i u ovoj utakmici moramo izdržati, dodao je.

Butković, koji je predsjednik organizacije HDZ-a Primorsko-goranske županije, u izjavi novinama uoči izborne skupštine rekao je da Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture ima nekoliko zakona u pripremi, ali da o dolasku saborskih zastupnika na svoj posao u Hrvatski sabor, ovisi hoće li se donijeti.

“Vladajuća većina postoji, ali zastupnici moraju shvatiti da je dolazak na posao njihova obveza, jer o tome ovisi budućnost Hrvatske”, naglasio je.

Butković: HDZ je jedina alternativa Obersnelu i Komadini 

Ponoseći izvješće o radu u proteklom  četverogodišnjem mandatu, Butković je rekao kako je primorsko-goranski HDZ ukazivao na to da su u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji “nesposobne vlasti već dugo godina te snose odgovornost za vođenje ovog kraja”.

Ocijenio je da Primorsko-goranska županija zaostaje za drugim županijama te da se na ovom području ne pripremaju niti provode veći infrastrukturni projekti.

Jedina alternativa Obersnelu i Komadini je HDZ, rekao je Butković, dodajući da u razdoblju do sljedećih lokalnih izbora HDZ u Primorsko-goranskoj županiji mora pokazati da je pobjednička stranka, i da će pobijediti i na tim lokalnim izborima.

Butković je također rekao da je 12 gradova i općina u Primorsko-goranskoj županiji, u kojima je HDZ na vlasti, primjer uspješnosti, kvalitetnog rada i pripremanja projekata, neovisno o tome tko je na vlasti na državnoj razini.

Na stranačkoj izbornoj skupštini primorsko-goranskog HDZ-a, dosadašnji predsjednik Butković je jedini kandidat za tu dužnost. Na skupštini se također biralo i 33 člana Županijskog odbora HDZ-a od 77 prijavljenih.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari