Pratite nas

Politika

BUZ će i u slijedećem sazivu Sabora imati svog predstavnika!

Objavljeno

na

Umirovljenici (BUZ) će i u slijedećem sazivu Sabora imati svog predstavnika koji će i nadalje, baš kao što je to bilo i u prethodnom sazivu, beskompromisno zastupati njihove interese, tvrdi Milivoj Špika. Njegovo obraćanje umirovljenicima prenosimo u cijelosti, također pogledajte i video poruku:

Neće im ni nakon izora proći povećanje cijena police dopunskog zdravstvenog osiguranja,

Neće im proći privatizacija zdravstva po zamisli da zdravstvenu skrb mogu imaju samo oni koji mogu platiti, Hrvatska je stvorena na solidarnosti i zajedništvu, i toga se nećemo odreći….

Neće im proći ni zamisao da se u mirovinu ne može ići prije navršene dobi od 67 godina, posebno i iz razloga jer tvorci te ideje već za nekoliko godina žele pomaknuti umirovljenje na dob od 70 godina,

Neće im proći ni rabota kojom kroz uplate u OMF-ove u II mirovinski stup sada već svake godine umjesto da povećavaju mirovine poklanjaju nekome gotovo bez ikakve kontrole preko 5 milijardi kuna……

Neće im proći ni daljnje ignoriranje problema za osobe koje su prisilno umirovili obećavši im redovito isplaćivati dodatak na mirovinu preko osmišljenog instituta dokupa mirovina, poznatog kao slučaj Royal osiguranje. Zakon kojim se to regulira je spreman već za prvu radnu sjednicu Sabora,

Neće im proći svakodnevno zaklinjanje i pozivanje na branitelje a istovremeno ignoriranje njihovih prava definiranih Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji…. posebno jer vidimo da takvih kršitelja Zakona ima na izbornim listama….

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Prvi puta u povijesti njemačkom politikom vladaju žene

Objavljeno

na

Objavio

Izabrana nova predsjednica SPD-a u Njemačkoj

U posljednje vrijeme u Njemačkoj se događaju brze političke promjene, jer nova generacija Nijemaca, polako gubi strpljenje kada su u pitanju političari, koji su na sceni više od 10 godina.

Nakon što je nekolicina političkih autoriteta u vladajućoj stranci (CDU) već pokazala javno neslaganje s politikom Angele Merkel, najveća konkurentska stranka, SPD doživjela je izvanredne izbore, a pobijedila je, prvi put u povijesti ove stranke, jedna žena. Naime, nakon 155 godina postojanja SPD  ima predsjednicu. Radi se o Andrei Nahles, koja je do sada obnašala dužnost predsjednice Kluba zastupnika ove stranke. Naime, ona je na kongresu stranke u Wisbadenu dobila 66,53 posto glasova izaslanika i tako postala prva predsjednica u povijesti ove najstarije njemačke političke stranke. No, raritet ovih izbora u Njemačkoj leži u činjenici da su se u “finalnoj” borbi, za mjesto prvog čovjeka stranke, borile dvije žene. Protukandidatkinja, gradonačelnica Flensburga 41.godišnja Simone Lange osovjila je 33,65 posto glasova.

Politički analitičari u Njemačkoj s e slažu s činjenicom da će nova predsjednica njemačkih socijal demokrata imati težak posao, jer stranku treba konsolidirati, a prvi zadatak predsjednice bit će smirivanje nemira unutar stranačkih redova i preusmjeravanje političkih snaga na  poboljšanje izborne pozicije, jer se zna da je SPD na posljednjim izborima postigao začuđujuće loše rezultate.

Dosadašnji predsjednik Martin Schulz je podnio ostavku, kako u medijima ističe, promjena SPD-u je bila jako potrebna i on je htio svojom odlukom doprinijeti kako bi se SPD više bavio potpisanim koalicijskim dogovorom s CDU, jer je mnogo ne riješenih pitanja. Poznato nam je da je Schulz provodio proeuropsku politiku i pokazao se kao veliki protivnik nacionalističkih snaga u Njemačkoj.

Tako od jučer u Njemačkoj u dvije najjače političke skupine vladaju žene. Politički analitičari su mišljenja da je Angela Merkel u Andrei Nahles dobila dostojnu političku konkurenticu, koja je, za razliku od nje, mlađa, lepršavija i ima moderniji pristup politici, tako da se slažu kako  Angeli neće biti lako.

Anto Pranjkić/ Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Škorić: Politički smjer Beograda agresivniji je no ikada, ali će Hrvatska adekvatno odgovoriti

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik Petar Škorić uputio je čestitku Ministarstvu vanjskih i europskih poslova koje je iskoristilo svoju diplomatsku mogućnost i proglasilo srbijanskog ministra obrane i dokazanog ratnog huškača kao ‘persona non grata‘. Obrazlažući svoju čestitku Škorić ističe:

– Time je ministarstvo ispunilo svoju obvezu zaštite ugleda Hrvatske obranom od još jednog nasrtaja ovog i ovakvih likova koji uporno žele omalovažiti Hrvatsku, naš pravni poredak i suverenitet.

Najave Aleksandra Vulina o dolasku kao i izjave poput da o njegovom dolasku u Hrvatsku: „… može odlučiti vrhovni komandant Vojske Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu odlučiti hrvatski ministri”, kao i svi nasrtaji srbijanskog državnog vrha posljednjih dana su jasan pokazatelj smjera u kojem se službeni Beograd kreće.

Činjenica jest da svaka izjava koja izlazi iz Vulinovih usta je odobrena i isplanirana od strane Vučića i suradnika! Posve je očito da je javno raspoloženje u Srbiji, kao i politički smjer službenog Beograda agresivnije no ikada, posebno prema Hrvatskoj.

Jedno je sigurno, takvim huškačima će Hrvatska znati adekvatno odgovoriti i neće se dati ponižavati, kazao je Škorić na svom facebook profilu.

Anto Pranjkic/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati