Connect with us

Vijesti

Čačić: HDZ je iznevjerio dogovor, to je udar na Plenkovića

Objavljeno

on

Predsjednik stranke Reformista Radimir Čačić u večerašnjem je HTV-ovom Dnevniku optužio HDZ da su na lokalnim izborima iznevjerili dogovor koji su imali te poručio da se radi o direktnom udaru na predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića.

– Ne samo da su iznevjerili nego su brutalno išli protiv dogovora, rekao je Čačić gostujući u Dnevniku nakon što je Natalija Martinčević, zastupnica Reformista, koji su dio vladajuće većine, bila suzdržana kod izglasavanja povjerenja ministru zdravstva Viliju Berošu.

Čačić je rekao da je Andrej Plenković njega prvog zvao izvan HDZ-ovog kluba kad je formirao vladu. Rekao je da su jedino tražili projekt brze pruge Zagreb-Lepoglava-Varaždin-Čakovec.

– Rekao je “da”, ušlo je to i u program Vlade, rekao je Čačić.

Čačić je rekao da je dogovor brutalno prekršen uključivanjem osuđenih kriminalaca u kampanju te da je HDZ povukao apsolutno nevjerojatan i sulud potez:

– Na regionalnoj razini su javno rekli – ne ispod žita, javno – Čačić je naš žetončić, ne glasajte za Čačića, rekao je Čačić.

– Probili su tu liniju razlike između regionalnog i nacionalnog, spojili su te dvije stvari pokušavajući Reformistima i meni nanijeti štetu porukom: “On je loš jer podržava Plenkovića”. To je direktno udar na Plenkovića i ako on to ne razumije, ne znam, rekao je Čačić.

Čačić je rekao da je o toj temi jučer ozbiljno razgovarao s Plenkovićem.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari