Pratite nas

Komentar

Čačić: HDZ je odlična stranka, Kolinda je bolja ministrica od Pusić

Objavljeno

na

Predsjednik Narodne stranke – reformista Radimir Čačić gostujući na N1 televiziji nije isključio mogućnost ulaska u moguću Vladu Tomislava Karamarka, a i jasno je dao do znanja što misli o Kolindi Grabar-Kitarović kao ministrici. 

Na upit je li li Vesna Pusić bolja ministrica vanjskih poslova od Kolinde Grabar-Kitarović, Čačić je kratko odgovorio “ne”.

Bivši prvi potpredsjednik Vlade na pitanje može li se zamisliti u Vladi Tomislava Kramarka odgovorio je: “Naravno da mogu. Ja se mogu zamisliti u svakoj Vladi koja poštuje neke civilizacijske standarde”.

Kazao je da su nedovoljna snaga i odlučnost Josipovića bili su presudni za gubitak na izborima, iako je njegov program bio vrlo dobar. “Druga strana je organizirana, dobro vođena stranka, onakva kakva stranka treba biti i ja to cijeli život govorim”, kaze Čačić.

Dodaje da su najniže plaće u Hrvatskoj u područjima koja su glasovala za Josipovića. Kaže da je poduzetnička Hrvatska, okrenuta radu, glasovala za Josipovića.

“HDZ je jedna izvrsno organizirana i odlična stranka. Stranka je instrument, to je sustav. Stranke u Hrvatskoj su HDZ, HDSSB, IDS i HNS. To nije dječja igra. SDP nije još ni približno stranka, a HNS više ne postoji”, zaključuje Čačić.

Kazao je da, što se tiče energetskih projekata, njegovi bivši kolege u Vladi nisu postigli ništa. “Radi se o nesposobnosti Vlade, a u rijetkim slučajevima o političkim podmetanjima”, dodaje.

Na početku emisije komentirao je odluku Vlade o fiksiranju tečaja franka te oprostu dugova najzaduženijim građanima. Smatra da su male šanse da ove mjere pomognu Vladi da se održi na vlasti i pobijedi na predstojećim parlamentarrnim izborima.

“Ovakve mjere se relativno lako donose, nije to nešto zahtjevno. Oprost dugova je nešto što je nužno, što je trebalo davno biti učinjeno. Nije bilo razloga zašto to nije učinjeno ranije”, kazao je Čačić uz napomenu da je Kukuriku vlada pri dolasku na vlast zatekla potpuno nesređenu državu.

Za odličan rezultat Ivana Vilibora Sinčića na predsjedničkim izborima Čačić odgovara da on Hrvatskoj nudi samo “nihilizam i destrukciju”. “Sinčić ide s jednom pozitivnom, plemenitom željom, ali ne prepoznaje što je što i što može biti posljedica određenih odluka”, kaže Čačić.

Rekao je da autoceste treba monetizirati i da to možda nije najbolje rješenje, ali je nužno.

Djelomično se slaže ocjenom da je premijer Milanović “iskren, pošten i neshvaćen” u dijelu da je neshvaćen.

Radimir Čačić dodao je da je osuđujuća presuda protiv njega na mađarskom sudu djelomično donesena pod pritiskom politike, donosi N1.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Mrtav može biti opasniji nego živ…

Objavljeno

na

Objavio

Film Franca Zaffirelija
Isus iz Nazareta
najbolji mi je ikada napravljen film o događajima opisanim u Evanđelju .

Najintrigantniji lik iz pozadine je Zerah.
Ambiciozni lik.

U dobrim odnosima sa Rimom, Velikim Vijećem i Herodom .
Njemu Juda odaje Isusa.
On nadzire svaki mogući korak do konačne presude.
Na kraju..

On traži od Rimljana da čuvaju grob.
Na to ga pita rimski časnik:

Dobro, kakva vrsta čovjeka si ti ?
Zar ti njegova smrt nije dovoljna ?
Na to mu Zerah odgovara.
Mrtav može biti opasniji nego živ .

U jutro ulazi u grob .
I nalazi ga praznim .

….
tek sada počinje, tek sada počinje …
Zadnje su njegove riječi .

Iako je došašće, neke korizmene slike i kvote zaokupljaju mi um ..
Svaka sličnost sa stvarnim događajima samo je slucajna

dr. Gordana Zelenika

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Miro Kovač: Ne znam na temelju čega Slovenija može tužiti Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku i međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač rekao je u subotu kako ne zna na temelju čega Slovenija misli tužiti Hrvatsku zbog neimplementacije arbitražnog sporazuma istaknuvši kako je jedini put da Slovenija i Hrvatska bilateralno razgovaraju kako riješiti granični spor.

“Ne znam kako Erjavec misli tu tužbu obrazložiti i na temelju čega bi tužio Republiku Hrvatsku. Radilo se o dvostranom sporazumu između dviju strana – Hrvatske i Slovenije, koji je s hrvatske strane raskinut jer je Slovenija htjela  prevariti Hrvatsku. To je sve iza nas i želim vidjeti taj dokument i način na koji Erjavec misli tužiti Hrvatsku”, rekao je Kovač novinarima upitan kako komentira izjave šefa slovenske diplomacije Karla Erjavca koji je u petak ponovio da će Slovenija tužiti Hrvatsku zbog neimplementacije arbitražnog sporazuma.

Na novinarski upit bi li Hrvatskoj bilo prihvatljivo posredništvo koje nudi Europska komisija, istaknuo je kako je jedini put da Slovenija i Hrvatska bilateralno razgovaraju kako riješiti granični spor.

“To možemo samostalno, a ako netko misli dati nekakav prijedlog, on je dobrodošao. Međutim, samo su dvije strane relevantne, a to su Hrvatska i Slovenija”, rekao je Kovač novinarima nakon komemoracije utemeljitelju HDZ-a i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu uoči 18. godišnjice smrti.

Kovač je podsjetio i na svoj prijedlog da se do rješenja graničnog spora napravi sporazum o upravljanju Savudrijskom valom. Istaknuvši kako nema rješenja bez Hrvatske, rekao je kako je  jedino rješenje da “Hrvatska i Slovenija sjednu i dogovore režim u Savudrijskoj vali i dugoročno riješe granični spor”.  (Hina)

Karl Erjavec: Slovenija priprema tužbu protiv Hrvatske

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari