Pratite nas

Gospodarstvo

Čačić: Jamstvima za brodogradilišta kupovala se podrška IDS-a

Objavljeno

na

Od Vlade Zorana Milanovića, kada sam ja izašao iz Vlade su se ta jamstva počela potpisivati na traci i dosegla su 4 milijarde kuna, pa je na to nadodala Vlada Tihomira Oreškovića…

Predsjednik Narodne stranke Reformista Radimir Čačić smatra da je pred poreznim obveznicima plaćanje nekoliko milijardi kuna jamstava za brodogradilišta jer su na taj način Vlade stavljale problem pod tepih i kupovale podršku IDS-a. Nije mu ni jasna logika trenutačne Vlade oko LNG terminala i njegove isplativosti.

Predsjednik Reformista Radimir Čačić smatra da potraga za strateškim partnerom za brodogradilišta nije transparentna, ali i da u postupku nema velikih iznenađenja i da pokazuje nedopustivu neodgovornost i lakoću trošenja novca poreznih obveznika.

“Najmanje je odgovoran trenutačni ministar. Od Vlade Zorana Milanovića, kada sam ja izašao iz Vlade su se ta jamstva počela potpisivati na traci i dosegla su 4 milijarde kuna, pa je na to nadodala Vlada Tihomira Oreškovića, pa je i ova Vlada dala jamstvo od 900 milijuna kuna za restrukturiranje. Za sve to će trebati sada izdvojiti četiri do pet milijardi kuna.

Najodgovorniji za ovu situaciju su ministri gopodarstva i financija. To se radilo jer se kupovala podrška IDS-a, pustimo priču, IDS je inzistirao da se to stavlja pod tepih i potpisuju jamstva i kod Milanovića i kod Oreškovića pa i Plenkovića. IDS je oporba do trenutka dok mu nešto treba. Onda kad im treba nisu više oporba i ostaju u Saboru glasati za proračun”, rekao je u Novom danu.

Čačić smatra da će hrvatski porezni obveznici za restrukturiranje platiti još tri milijarde kuna. “Ovdje vidim rukopis ljudi koji jako dobro znaju, a to su Tomislav Debeljak i Ficanteri, to će tako završiti po mom dubokom uvjerenju. Jasno da Horvat to gura jer će ispasti kao čovjek koji je spasio priču”, zaključuje Čačić.

Nastavlja kako su sada ministri financija i gospodarstva na suprotnim stranama jer je stvar pukla. Naravno da Zdravko Marić ima pravo, ali mogao je i on pratiti,bio je u Oreškovićevoj vladi, ni tu Marić nije bez krivnje, ozbiljne krivnje, morao je o tome progovoriti, sve je znao, to se znalo i prije dvije godine, nije se htjelo ući u dubinu”, smatra Čačić.

Čačić smatra da je talijanski Fincantieri ponuđač, a Debeljak fasada. “Ovi koji žele restrukturiranje žele da država sve sredi i uloži. Ne bih prihvatio restrukturiranje u kojem bi država dala veliki novac”, zaključio je.

Ogromne političke igre oko LNG terminala

Predsjednik Reformista kaže kako su Poljaci imali ozbiljan problem s Rusima i izgradili su LNG terminal. Njemačka pak ima jefitniji plin nego Poljska jer ga nabavlja i od Rusa.

“To su ogromne političke igre, u cijeloj priči stvari su jasne – taj plin je 20-tak posto skuplji od ruskog pod uvjetom da oni ostave cijenu kakva jest, a mogu je i spuštati. Zašto bi netko financirao dovod plina koji je skuplji? Zato što ima alternativu i sigurnost.

U problemu sigurnnosti su Austrija, Češka, Slovačka, Mađarska i mi. A mi najmanje jer imamo 40 posto svoje proizvodnje plina. Imamo i dosta jednostavnu konekciju na alžirski plin preko Italije. Mi slučajno imamo cijeli spektar odgovora na redukciju plina, uključujući i Petrokemiju kao velikog potrošača koja je sada u ruskim rukama i možemo joj isključiti plin”, kaže Čačić.

Pojašnjava da Hrvatska mora uložiti 135 milijuna eura. Da bi vratili to ulaganje, od 2,6 mlrd kubika, u zakupu mora biti 1,5 mlrd. kubika. “Netko to mora kupiti da bi stvar bila isplativa, mi imao 520 milijuna, a to što imamo su zakupili HEP i INA. HEP – to smo opet mi građani Hrvatske koji će kupiti plin za 100 vani na tržištu, a prodati za 80. “Svi koji su u sigurnosnoj igri trebaju podnijeti svoj dio. Da mi plaćamo svojim novcem strateški interes Amerike i tuđu sigurnost opskrbe? Ja razumijem logiku Amerike, ali ne i našu”, zaključio je Čačić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gospodarstvo

VLADA – U Hrvatskoj niža stopa nezaposlenosti od eurozone

Objavljeno

na

Objavio

Vlada je u četvrtak prihvatila izvješće o provedbu aktivne politike zapošljavanja u 2018., a ministar rada Marko Pavić tom se prilikom pohvalio da Hrvatska ima stopu nezaposlenosti od 7,5 posto, što je manje od prosjeka eurozone.

Već peti mjesec stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj manja je od one u eurozoni, izjavio je Pavić na sjednici Vlade te posebno naglasio 96.058 više zaposlenih nego prije tri godine.

U prve dvije godine mandata ove Vlade osigurano je 4,5 milijarde kuna za programe zapošljavanja, a ove godine na raspolaganju je dvije milijarde kuna.

Predstavljajući izvješće, ministar se posebno osvrnuo na kritike  vezane uz ugovore na određeno vrijeme koje se nude mladima.

I na tom je području, istaknuo je, prisutan pozitivan trend pa poslodavci unutar godine dana sve više prebacuju mlade zaposlenike iz određenog u neodređeni radni status. Tako je je 2015. fiskalnu olakšicu za to koristilo 33.000 poslodavaca, a 2018. bilo ih je 101.000.

“Politika Vlade je dovela do toga da imamo jednu od najnižih stopa nezaposlenosti, ubrzanje gospodarskog ciklusa i povećanje stope zaposlenosti koja je u trećem kvartalu prošle godine iznosila 66 posto”, istaknuo je ministar rada.

Smjernice za razvoj i provedbu aktivne politike zapošljavanja za razdoblje od 2018. do 2020. Vlada je donijela u prosincu 2017. godine. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Predsjednica otvorila novu zgradu putničkog terminala u zadarskoj luci Gaženici

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je otvorila novu zgradu putničkog terminala u zadarskoj luci Gaženici, koju je označila kao novi važan iskorak za hrvatski turizam koji nema samo značaj za Zadar kao suvremeni lučki grad i važno jadransko čvorište, već i za cijelu državu.

Predsjednica je u izjavi podsjetila kako je prije manje od tri godine na istom mjestu postavila kamen temeljac za ovu zgradu “koja sada u punom sjaju stoji pred nama”.

“Kazala sam tada kako se divim entuzijazmu čelnika Zadra, Zadarske županije i lučke uprave jer su unatoč zaprekama na koje su nailazili ustrajali i vjerovali u ovaj projekt. Danas samo mogu kazati kako se taj entuzijazam i trud isplatio i kako se za prave razvojne projekte uistinu vrijedi boriti”, rekla je predsjednica.

Ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić izvijestio je kako je gradnjom nove luke u Gaženici promet brodova na kružnim putovanjima povećan s 30.000 u 2013. na 167.000 putnika u 2018. godini.

“Naša prednost u odnosu na druge etablirane kruzing luke na Jadranu je ogromna, jer u krugu od nekoliko kilometara imamo terminal, zračnu luku, autocestu i dovoljan broj parking mjesta, gradsko središte s velikim kulturnim sadržajima. Vjerujem da ćemo ove jedinstvene prednosti zajednički iskoristiti u kvalitetnije brendiranje Hrvatske”, poručio je Škifić.

Nakon otvaranja putničkog terminala, predsjednica će sudjelovati na svečanoj sjednici zadarske Županijske skupštine povodom Dana Zadarske županije, na kojoj će se dodijeliti godišnje nagrade te županije.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari