Pratite nas

Čačić ‘popušio’?! HNS će ga izbaciti iz svojih redova?

Objavljeno

na

Kada za pet mjeseci izađe iz zatvora, Radimir Čačić više neće biti član HNS-a. Ako želi, političku karijeru moći će nastaviti samostalno ili u nekoj drugoj stranci. Naime, HNS-ovcima je prekipjelo što svaki slobodni vikend provodi okupljajući istomišljenike i planira povratak u vrh HNS-a. Kap koja je prelila čašu je i sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem u četvrtak na kojem je Radimir Čačić dogovarao i strategiju za sljedeće parlamentarne izbore.

Traju pripreme za njegovo izbacivanje i ono bi se trebalo dogoditi u roku od najviše mjesec dana – kaže izvor iz stranke. Sve to ipak obavljaju u najvećoj tajnosti, ali je informacija ipak procurila. Čačić bi trebao biti izbačen s obrazloženjem da šteti ugledu stranke. I u HNS-u su uvjereni i da bi njihov bivši predsjednik ubrzo mogao biti jedan od optuženika iz vremena svojeg prvog mandata u Vladi Ivice Račana. Navodno se radi o malverzacijama u poslovima HAC-a.

Prije dva mjeseca činilo se da će prihvatiti činjenicu da neće biti broj jedan u stranci, ali nakon toga je počeo razgovore s Nikicom Gabrićem i Milanom Bandićem. On već sada želi ojačati svoje “pregovaračke” pozicije kada stranka bude odlučivala o njegovoj političkoj budućnosti.

Ivana J./TN

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Ministarstvo obrane završilo je preporuku za izbor najbolje ponude za nabavu borbenih aviona

Objavljeno

na

Objavio

Ministar obrane Damir Krstičević potvrdio je da je stručno Povjerenstvo Ministarstva obrane odabralo najbolju ponudu prilikom nabave višenamjenskih borbenih aviona.

Prije konačne odluke Vlade, mišljenje povjerenstva moraju potvrditi Saborski odbor za obranu i Vijeće za obranu.

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Tomo Medved: Vlada je jasno rekla, nema osnove za tužbu logoraša

Objavljeno

na

Objavio

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved danas je u Ministarstvu hrvatskih branitelja održao konferenciju za novinare.

Komentirao je tužbu, čije su podizanje protiv Republike Hrvatske najavili bivši logoraši iz BiH. “Vrlo jasno je Vlada Republike Hrvatske u nekoliko navrata, i predsjednik Vlade, i Ministarstvo pravosuđa tumačilo presudu u Haagu. Kroz nju nije izrečena presuda Republici Hrvatskoj, već je unazad nekoliko dana bilo sličnih izjava. Za to postupanje nema osnove, stoga u demokratskom društvu sve je dozvoljeno, ali ovdje vrlo jasno i odgovorno moramo proučiti presudu i vidjeti da nema nikakve osnove za podizanje tužbe”, rekao je Medved.

Ministar se dotaknuo i kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora. “Podržavam sve radnje koje je provelo Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo. Često naglašavamo da takva djela nikad ne zastarijevaju i da nikad nije kasno pokrenuti određene procese u cilju utvrđivanja odgovornosti”, rekao je Medved.

“Napominjem da se tu radilo o činu koji je bio usmjeren rušenju ustavno-pravnog poretka Republike Hrvatske, raketiranju Banskih dvora u kojima se nalazio predsjednik Republike Hrvatske. Podržavam sve mjere koje su učinjene i nadam se da će počinitelji biti privedeni pravdi i odgovarati za to”, rekao je ministar.

“Vratimo se u to vrijeme i pokušajmo si dočarati što bi se desilo da su uspjeli u toj namjeri. Čin je to koji je značio početak Domovinskog rata, jako je važno da se ti počinitelji privedu pravdi i odgovaraju za taj zločin. Žao mi je što institucije koje su trebale odraditi taj proces ranije nisu, ali pohvaljujem sve što je dosad napravljeno od strane svih tijela koja su sudjelovala u procesu.

Jednako postupanje očekujem prema drugim zločinima koje su počinjeni prema žrtvama i hrvatskim braniteljima. Na tjednoj bazi otkrivamo masovne grobnice za koje su odgovorni konkretni počinitelji i očekujem da će DORH na sličan način postupiti i podići optužnice prema počiniteljima tih teških kaznenih djela”, rekao je Medved.

 

Željko Glasnović: Dajte meni ovlasti napraviti ću vam državu u tri mjeseca (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari