Connect with us

Komentar

Čačić: Škoro nema ni sposobnosti ni sklonosti za vođenje stranke

Objavljeno

on

Ilustracija/arhiva

Radimir Čačić gostovao je u Novom danu te je između ostalog komentirao događanja u Domovinskom pokretu, te  Škorinu ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta:

“Ne može se ni na kakav način stavljati u bilo kakvu vrstu korelacije Škoro i Sanader. Sanader je to što je i u to vrijeme je mafija imala državu, a država nije imala mafiju. Mi je imamo i sad, ali u to vrijeme je mafija upravljala državom, sada ona upravlja samo pravosuđem i to je sramotno. Dakle, Sanader i Škoro se ne mogu uspoređivati i to nisu ni korektne usporedbe bez obzira na sve ove prizemne napade ispod pojasa, ali na to treba u politici biti spreman.

Ono što je vjerojatno je da on nije čovjek koji ima sposobnosti i sklonosti da se bavi operativnim političkim radom i vođenjem stranke, to i inače nije tako jako jednostavno, a vremenski je jako zahtjevno. Istaknut je kao simbol okupljanja svega ono što je za sebe smatralo da je čišće, bez prljavih ruku i bez nasljeđa prošlosti u odnosu na HDZ. To se okupilo, rezultat je bio odličan, no ni odličan rezultat, ako ga ne možeš realizirati, nije dovoljno dobar.

Mislim da je njemu, ne po prvi puta, sasvim dosta politike i sasvim ga razumijem. Naravno da iznutra ima puno njih koji traže sasvim druge vrste interesa i žele kapitalizirati taj rezultat da je HDZ došao do svojih gornjih granica, da Možemo opet uzima zamah”, kaže.

Kaže i da je Škoro bio širi pojam od samo Domovinskog pokreta: “On u suštini, osim ovoga što sam rekao, niti ima program, niti ideju, niti će imati za sutra”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari