Connect with us

Vijesti

Cameron putuje u SAD, glavna tema potpora Ukrajini

Objavljeno

-

Hina/Epa

Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron govorit će o važnosti potpore i financiranja humanitarne pomoći Ukrajini tijekom svog prvog službenog posjeta Washingtonu otkako je prošlog mjeseca preuzeo dužnost, priopćili su u utorak iz britanskog ministarstva.

Bivši britanski premijer putuje u Sjedinjene Države kako bi potvrdio snažne odnose između dviju država, kao i neprekidnu potporu Ukrajini koja je gotovo dvije godine žrtva ruska agresije.

Američki Kongres odobrio je više od 110 milijardi dolara za Ukrajinu od početka ruske invazije u veljači 2022.godine, ali nakon što su početkom godine kontrolu nad većinom u Zastupničkom domu preuzeli republikanci, za ratom pogođenu zemlju nisu izdvojena dodatna sredstva.

Cameron se prošli mjesec u Kijevu sastao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, tijekom svog prvog putovanja u funkciji novog ministra.

– Ministarstvo vanjskih poslova predstavilo je novi humanitarni paket pomoći za Ukrajinu u zimskim mjesecima, težak 29 milijuna funti (36,6 milijuna dolara)” stoji u izjavi britanskog ministarstva.

Cameron dolazi u SAD dok Ujedinjeno Kraljevstvo nizom sankcija cilja na vojne i strane dobavljače koji izvoze u Rusiju vojnu opremu i dijelove.

Iz kabineta ministra poručuju da će Cameron također razgovarati o sukobu na Bliskom istoku i dopremanju humanitarne pomoći svim stanovnicima Gaze kojima je ona potrebna, uslijed izraelske opsade.

– Ujedinjeni smo s Bliskim istokom, zajedno radimo na osiguranju dugoročne sigurnosti i stabilnosti u regiji te odgovaramo na izazove koje postavlja Kina, kazao je Cameron.

Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države mogu raditi na dugoročnom rješenju koje uključuje dvije države, što će i Izraelcima i Palestincima omogućiti suživot u miru, navode iz kabineta Davida Camerona.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas