Connect with us

BiH

Canadair HRZ-a četvrti put gasi požar kod Širokog Brijega u BiH

Objavljeno

on

Canadair CL-415 Protupožarnih snaga OS RH u ponedjeljak popodne upućen je u Bosnu i Hercegovinu radi gašenja požara kod Širokog Brijega, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (RH) .

Požar u BiH  Canadair Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) gasi temeljem naredbe ministra obrane o uporabi OSRH radi pružanja humanitarne pomoći.

Zračne snage 855. protupožarne eskadrile HRZ-a po četvrti put su angažirane na područje Bosne i Hercegovine gdje pomažu u gašenju požara.

“Ovo je još jedan dokaz da je Hrvatska vojska spremna odgovoriti i staviti na raspolaganje svoje kapacitete državama koje traže pomoć u cilju jačanja postojećih snaga za odgovor na nesreće i katastrofe, a koji se koriste nakon što se iskoriste svi nacionalni kapaciteti države koja traži pomoć”, rekao je ministar Banožić.

Pojašnjava kako je riječ o brzoj intervenciji, u kojoj protupožarne snage polijeću iz hrvatskih zračnih luka na požarišta unutar kruga od 150 nautičkih milja (270 km), s povratkom u matičnu bazu istoga dana.

Ministar Banožić je zahvalio svim hrvatskim pilotima i tehničarima na iznimnom angažmanu i naporima koje ulažu u ovom zahtjevnom razdoblju protupožarne sezone, u Hrvatskoj i izvan nje, naveli su iz MORH-a. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR