Connect with us

Nebuloze

Cancel Culture? Fox News ukinuo emisiju Trumpova pristaše Loua Dobbsa

Objavljeno

-

Fox News je otkazao show Loua Dobbsa, voditelja koji je bio jedan od vatrenijih pristaša bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na američkim televizijama.

Odluka je uslijedila nakon što je tehnološka tvrtka Smartmatic tužila Fox News i Dobbsa za klevetu zbog promoviranja tvrdnji da je tvrtka bila umiješana u prijevaru na predsjedničkim izborima u studenom. Potražuju 2,7 milijardi dolara tvrdeći da su im toliki gubitak u poslovanju priskrbile “lažne tvrdnje” objavljivane na Fox Newsu.

– Kao što smo naveli u listopadu, Fox News Media redovno preispituje programe i postoje planovi za nove formate nakon izbora, uključujući na Fox Businessu, rekao je za AFP glasnogovornik Fox Newsa.

Otkazivanje emisije Lou Dobbs Tonight “dio je tih planiranih promjena”. Uskoro će se najaviti novi program od 17 sati, dodao je glasnogovornik.

Njegova emisija imala je najveću gledanost na pridruženom kanalu Fox Newsa. U prosjeku ju je pratilo 300.000 gledatelja svake večeri.

Nakon pobjede Joea Bidena na predsjedničkim izborima, voditelj je neumorno prenosio optužbe za masovnu izbornu prijevaru koje su stigle iz Trumpovog tabora.

U svoju emisiju pozvao je odvjetnicu Sidney Powell, članicu Trumpovog odvjetničkog tima koji je tvrdio da su strojevi za brojanje glasova Trumpove glasove pripisali demokratu Bidenu.

Voditelj (74) na televiziji je već gotovo četiri desetljeća, uključujući jedno desetljeće u emisiji Lou Dobbs Tonight.

– Lou Dobss je bio sjajan. Nitko ne voli Ameriku više nego ti Lou. Imao je brojne i odane pratitelje koji će pomno pratiti njegov sljedeći korak, a ti pratitelji uključuju mene, priopćio je bivši predsjednik Trump.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari