Connect with us

Vijesti

Capak: Postoji mogućnost da se rusko cjepivo registrira na području EU

Objavljeno

on

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je u četvrtak navečer, za HRT, da su Rusi pokazali interes da svoje cjepivo registriraju na području EU.

Na pitanje može li se, umjesto čekanja Pfizerova i Modernina, EU okrenuti ruskom ili kineskom cjepivu Capak je kazao da je Hrvatska dio EU te da smo preuzeli njihovu legislativu o lijekovima.

“Zbog toga imamo brojne prednosti i trebamo se po meni držati EU i EMA-e. Moguće je registrirati neko drugo cjepivo, ali za to su potrebni logistika i povjerenstva koja bi to znala provjeriti. Koliko mi je poznato, Rusi nisu pokazali interes da se registriraju na području EU. Međutim, navodno su pokazali interes i počeli su pregovori”, rekao je Capak za HRT. Ujedno je dodao da postoji mogućnost kako će se rusko cjepivo pojaviti kasnije na tržištu.

Isto tako imunolog Zlatko Trobonjača istaknuo je da vjeruje i u rusko i u kinesko cjepivo.

“Rusko cjepivo znamo da ima vrlo visoku učinkovitost, ali sve to trebamo staviti pod upitnik jer nemamo rezultate treće faze. Sve su to dobra cjepiva, samo EU treba usmjeriti. Što se tiče kvalitete cjepiva, ja vjerujem da su kvalitetna”, naveo je Trobonjača. (Hina)

Krunoslav Capak: Teško da ćemo dobiti obećane doze cjepiva

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari