Connect with us

Događaji

Carigradski patrijarh u Zagrebu otvorio konferenciju o holokaustu, došao i Vučićev ministar za Hrvatsku

Objavljeno

on

Carigradski patrijarh Bartolomej došao je u petak u Zagreb gdje je otvorio konferenciju o problemu holokausta.

Na konferenciji se pojavio i srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Carigradski patrijarh Bartolomej otvorio je konferenciju na kojoj će govoriti i direktor Centra Simona Wiesenthala Efraim Zuroff te mnogi povjesničari, sociolozi, teolozi i drugi eksperti iz Poljske, Rusije, Rumunjske, Hrvatske, Izraela, BiH i Srbije.

Konferencija se održava pod nazivom “Novomučenici: perspektiva II” u Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji “Katarine Kantakuzine Branković”.

U subotu će Bartolomej i srbijanski patrijarh Irinej služiti liturgiju u Jasenovcu u povodu, kako navodi SPC, obilježavanja 75. obljetnice stradanja svetih mučenika jasenovačkih. Tog dana će Bartolomej posvetiti i episkopski dvor u Pakracu.

“Ovo je sigurno vjerski događaj godine. Dolazi lider pravoslavnog svijeta koji nosi titulu prvi među jednakog. Iako je njegova titula figurativna jer se sve odluke u biti donose u Moskvi.

Ako dolazi iz konteksta da se u Hrvatskoj susreču Pravoslavna i Katolička crvka, pa ako hoćete hrvatski i srpski narodi koji imaju dosta zapletene odnose, njegov dolazak u duhu dijaloga je doista za pozdraviti”, rekao je za N1 novinar Večernjeg lista, Darko Pavičić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari