Connect with us

Gluposti

Čečenski vođa Kadirov šalje trojicu sinova tinejdžera u rat u Ukrajinu

Objavljeno

-

Foto: EPA

Čečenski vođa Ramzan Kadirov u ponedjeljak je najavio da će trojicu svojih sinova tinejdžera poslati u borbu u Ukrajini, nakon što je u subotu predložio da se ondje upotrijebi nuklearno oružje niske radioaktivnosti.

Kadirov i pripadnici njegove milicije, takozvani ‘kadirovci’ ili čečenski “dobrovoljci” optuženi su za brojna zlostavljanja u Čečeniji. Njegovi su ljudi bili raspoređeni u Ukrajini zajedno s ruskim trupama.

U objavi na Telegramu je napisao da njegova djeca Ahmat, Eli i Adam, stari 16, 15 i 14 godina, “već dulje vrijeme” prolaze vojnu obuku da bi naučili koristiti “različito oružje”.

“Došlo je vrijeme da zablistaju u pravoj bitki…, mogu samo pozdraviti njihovu odlučnost. Uskoro će otići na prvu crtu bojišnice”, objavio je Kadirov.

Čečenski vođa ima 14-ero djece, kako stoji na njegovoj službenoj stranici, no ruski mediji pišu da bi ih moglo biti i više.

Poznat po nečuvenim izjavama, Ramzan Kadirov je u subotu pozvao ruske vlasti na upotrebu “nuklearnog oružja niske radioaktivnosti” u Ukrajini. (Hina)

Ruski general i Kadirov bijesni zbog poraza u Limanu

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari