Čeka se potpis za HNŽ

3

Potpis na dogovor HDZ-a BiH, SDA i DF o koaliciji za formiranje vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji bit će potpisan popodne, potvrdio je za Bljesak.info Rafael Gagro Rafael Gagro predsjednik HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije.

Do odgode potpisa za popodnevne sate došlo je zbog obveza SDA i županijske sjednice te zbog dodatnih konsultacija, potvrdio je Gagro i naglasio kako će sjednica županijske Skupštine biti održana u utorak u podne.

Prvi sastanak ovih stranaka održao se u srijedu u prostorijama mostarskog SF-a, ali tada nije došlo do dogovora jer je bilo nekih primjedbi na ponuđeno. No, danas su svoj dokument donijeli i predstavnici HDZ-a BiH. SDA je još nakon sastanka u srijedu rekla kako je bilo nekih primjedbi na ono što je predložila DF, ali i da su uvjereni da će sporazum biti potpisan.

Inače, HDZ BiH, SDA i DF imaju zajedno 20 zastupnika u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije, što je potrebna dvotrećinska većina za izbor županijske Vlade

facebook komentari

 • peppermintt

  ae čeka se , zinule bošnje više neg što im more bit, ne ide to tako.
  Naime u zamjenu za potporu kandidatu HDZ1990. Borasu na mjesto premijera HNŽ prije 8 godina , ustupljeno je bošnjama mjesto ministra prosvjete koje je po dogovoru pripadalo Hrvatima. Nakon toga je platforma u vlasti oni nisu ni tražili ništa. E sad bi bošnje zadržale to mjesto ili ga možebit mjenjale za ministarstvo zdravstva, a i žele mjesto komesara MUP-a jer je ministar Hrvat .

 • Alan B’Stard

  Josh bi nam falio komesar Bosnjak (ne mislim na prezime)

 • peppermintt

  to misto eto kao pripada bošnjama jer je min. Hrvat, al i kad je prošli put bio natječaj sve završeno odabran kandidat bošnjački ali tek na kraju svega vidilo se da je uvaljotka jer lik ne ispunjava uvjete, i imenovan je onaj koji zadovoljava .