Connect with us

Politika

Celjak: Sisačko – moslavačka županija treba pravi početak s jačim gospodarskim razvojem

Objavljeno

-

Ivanceljak.hr

Nakon katastrofalnog potresa koji je zadesio područje Sisačko – moslavačke županije, građanima je potrebno vodstvo s vizijom i osoba koja je spremna predano raditi naredne četiri godine za boljitak svoje županije. Ta osoba mora imati iskustvo i predanost, ali mora poznavati i okvire u kojima djeluje i u ovim teškim vremenima imati podršku vlasti na svim razinama.

Kandidat HDZ-a na predstojećim izborima, Ivan Celjak, na zadnjim parlamentarnim izborima osvojio je velik broj preferencijalnih glasova te je izabran u Hrvatski sabor. Rođen i odrastao u Sisku, Ivan Celjak dobro poznaje sve brige i egzistencijalne izazove svojih sugrađana. Upravo iz tog razloga, njegov se program temelji na hitnoj gospodarskoj i stambenoj obnovi, kažu u njegovom stožeru.

Mali i srednji poduzetnici su ključ razvoja gospodarstva u modernom društvu. Sisačko – moslavačku županiju čine poduzetni, sposobni i pametni ljudi, a vlast mora njihov prvi stupanj potpore i razvoja. Jedan od prvih poteza Ivana Celjaka bit će modernizacija načina na koji županijska vlast pristupa i podupire razvoj poduzetništva.

Prije svega, uvest će se nova statistička klasifikacija – mali gospodarstvenici tako će moći dobiti do 70 posto povrata svojih investicija, srednji do 60 posto, a veliki do 50 posto. Na ovaj način ohrabrit će se poduzetnike na veća ulaganja i razvoj poslovanja. S istim ciljem osnovat će se i Fond za investicijske potpore poduzetnicima, a svi poduzetnici dobit će detaljan uvid to kako će im novoosnovani fond pomoći u poslovnim pothvatima.

Također, start-up projekti imat će jedinstvenu priliku za korištenje vrhunski opremljenih prostora i opreme u poduzetničkom inkubatoru. Istovremeno, Županijska razvojna agencija bit će sto posto na raspolaganju poduzetnicima za proces pripreme natječajne dokumentacije, prijave projekata za različite oblike financijskih potpora te njihovu provedbu.

“Cilj je da Sisačko – moslavačka županija postane prepoznata kao županija koja podupire svoje poduzetnike i čini sve kako bi olakšala njihovo poslovanje. Sa svakim novim radnim mjestom te sa svakom novom investicijom, naša županija postaje bolje i kvalitetnije mjesto za život. Upravo zbog toga, velik dio gospodarske politike se temelji na razvoju poduzetništva”, kaže Celjak.

Osim navedenog, Sisačko – moslavačka županija ima velik neiskorišten potencijal u Top-Termama Topusko i Lječilištu Topusko, koji, uz ostale prirodne blagodati županije, imaju ogroman gospodarski potencijal. Planirana investicija od 600 milijuna kuna doprinijet će otvaranju novih radnih mjesta, i to ne isključivo onih koji će biti vezani samo uz terme i lječilište. Na ovaj način, zahvaljujući razvoju turizma, potaknut će se otvaranje i drugih gospodarskih subjekata.

Zaključno, vrijeme je da Sisačko – moslavačka županija konačno postane prepoznata po jednom velikom, sveobuhvatnom događaju. Zato će nova županijska vlast pružiti potporu za pokretanje Sajma obrtništva i održivog gospodarstva, s ciljem promoviranja rada lokalnih obrtnika i poduzetnika. Na ovaj način će se otvarati prilike za nove suradnje i promociju Sisačko – moslavačke županije na nacionalnoj razini, kažu u Celjakovom stožeru. (A.R.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas