Connect with us

Vijesti

Čelnik HSK Vinko Sabljo na listi u XI. Izbornoj jedinici

Objavljeno

-

Drage suradnice i suradnici Hrvatskog svjetskog kongresa, Hrvatice i Hrvati!

Rad Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK), kojem sam na čelu, je javan i djelokrug aktivnosti definiran i poznat. Godišnje skupštine HSK bile su redovito popraćene našim zahtjevima upućenim političkim strukturama ili institucijama naše Domovine. U nekoliko točaka, u Izjavi za javnost, saželi bismo probleme koji se odnose na izvandomovinstvo, kao i na život Hrvata u BiH te zatražili rješenje istih.

Zar i taj djelokrug našeg rada nije društveno- političke naravi?

Kako je Hrvatska demokratska zajednica na prošlim izborima dobila mandat za sastav Vlade i time se indirektno osjetila prozvanom od strane Hrvatskog svjetskog kongresa, naše je Izjave za javnost konačno shvatila. Da je to tako, vidljiva je i ponuda da se ja, Vinko Sabljo, nađem na listi u XI. Izbornoj jedinici.

Prihvatio sam poziv s vjerom da je Hrvatski sabor najozbiljnije mjesto gdje se izvandomovinski problemi mogu izravno komunicirati i rješavati. Uostalom to smo u našem Kongresu često spominjali. Mi smo ovim činom dobili priznanje i šansu, a na nama svima je odgovornost, hoćemo li istu iskoristiti? Moj broj osam, na listi Hrvatske demokratske zajednice u XI. Izbornoj jedinici, daje istu sigurnost za ulazak u Sabor kao i svima drugima. Ovisno o broju preferencijalnih glasova. Ako ste za, da vas u Saboru predstavljam, zaokružite broj 8 (osam). Ništa ne kupujem niti ću što prodat. Bio sam i ostat ću vjerodostojan onomu što smo godinama tražili!

Ukoliko se posreći, kroz moju saborsku plaću omogućio bih jedno radno mjesto u našem uredu u Zagrebu. To bi uveliko popravilo i profesionaliziralo rad Hrvatskog svjetskog kongresa. Za svoj život imam dovoljno i nisam se kandidirao da bih nešto dobio već da bih nešto dao i vama vjerno služio!

Sve vas pozdravljam i na podršci zahvaljujem!

Vaš Vinko Sabljo

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari