Connect with us

Hrvatska

Čestitka ministra Banožića kadetima Hrvatskoga vojnog učilišta ‘Dr. Franjo Tuđman’

Objavljeno

-

Foto: Hina

Ministar obrane poslao je čestitku kadetima 14. i 15. naraštaja diplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja i 15. i 16. naraštaja preddiplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja Hrvatskoga vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“.

“Od danas krećete novim životnim putem koji će pred vas kao mlade ljude stavljati brojne izazove. Upravo zato, od vas očekujem da uvijek birate put upornosti, profesionalizma i dosljednosti”, rekao je u ponedjeljak ministar Mario Banožić, ističući kako je vojnički poziv častan poziv služenja Domovini i hrvatskom narodu u svakoj prilici i kako vjeruje da će svatko od njih biti na ponos cijeloj Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane.

“Ispred vas je budućnost i vi ste budućnost Hrvatske vojske, ali nikada nemojte zaboraviti temelje koje su postavili hrvatski branitelji; uspomenu na njih nosite časno i ponosno, učite od njih!” poručio je kadetima.

Na kraju je ministar obrane zahvalio obiteljima kadeta i prijateljima koji su ih podupirali na tom njihovom putu i koji su im ugradili moralne vrijednosti i ljubav prema Domovini.

Promovirano je 118 kadeta (od kojih 40 žena) 14. i 15. naraštaja diplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja i 15. i 16. naraštaja preddiplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja. Među promoviranima je 10 stranih stranih polaznika, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova, stoji na kraju priopćenja iz Ministarstva obrane.

Na današnjoj Akademskoj promocija polaznika preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja sudjelovao je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji je kadetima, uz ostalo, rekao da su, odabravši vojnički poziv, odabrali težak i zahtjevan posao za koji je potrebno puno samoprijegora i samokontrole. Poručio je kako im je primarni zadatak obrana hrvatskih interesa, njezinih pogleda na svijet. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari